بهای فلز سرخ تا کف قیمت ۸ ماه اخیر خود عقب نشست
چین لیدر بازار مس
بهای مس تا کف کانال 9 هزار و 100 دلاری عقبنشینی قیمتی داشت؛ افول تقاضا از سوی چینیها مهمترین دلیل این سقوط قیمتی بود. در حالی تضعیف تقاضای چین زمینه عقبگرد قیمتی فلز سرخ را رقم زده است که ریسک کاهش عرضه معدنی این فلز با احتمال اعتصابات کارگری در شیلی شدت گرفته است.
به گزارش اکوایران مس در معاملت فروش فوری در بورس فلزات لندن به کف کانال قیمتی 8 ما اخیر خود عقبنشینی قیمتی داشت. این فلز در روز جمعه هفدهم ژوئن با نرخ 9 هزار و 101 دلار به ازای هر تن به فروش رفت که این رقم کمترین نرخ فروش آن پس از ششم اکتبر سال گذشته میلادی بود.
سیگنال صعودی جنگ روسیه و اوکراین بر بازار فلزات صنعتی کمرنگ شده است و سیگنال تضعیف تقاضا زمینه افت بهای فلز سرخ را در بازارهای جهانی فراهم کرده است، بهای مس در بورس فلزات لندن ظرف یک ما اخیر با افت نرخ 3.5 درصدی روبرو شده است. در عین حال بهای فروش آن در این بازار نسبت به مدت مشابه در سال قبل کاهشی 3.1 درصدی را ثبت کرده است. در حالی قیمت معامله نقدی و تحویل فوری مس در بورس فلزات لندن نسبت به زمان مشابه در سال قبل کاهش قیمتی 3.1 درصدی دارد که میزان موجودی مس قابل تحویل در انبارهای تحت مالکیت این بازار افتی 41 درصدی داشته و به 118 هزار تن در روز جمعه هفدهم ژوئن رسیده است. بنابراین حتی کمبود موجودی مس هم نتوانسته از سقوط قیمتی این فلز حمایت کند.
ریسک ثبات عرضه شدت میگیرد
افزایش ریسک کاهش عرضه در بازار مس از مهمترین اتفاقات این حوزه در هفتههای اخیر است. احتمال کاهش عرضه معدنی مس از سوی شیلی و پرو بهعنوان بزرگترین تولیدکنندگان معدنی آن وجود دارد. معادن مس شیلی در آستانع اعتصابات کارگری و توقف تولید قرار دارند.
اتحادیه کارگران شیلی اعلام کرد که کودلکو بهعنوان بزرگترین تولیدکننده مس در جهان اگر با خواستههای کارگران این شرکت موافقت نکند، باید خود را برای اعتصاب سراسری و توقف تولید آماده کند.
کارگران معادن مس شیلی خواستار نصی تجهیزاتی به ارزش 53 میلیون دلار در کنار واحدهای ذوب مس این شرکت بهمنظور جمعآوری گازهای مضر تولید از فرآیند ذوب هستند. این کارگران قصد دارند تا تلاش برای تولیدی سازگار با محیط زیست را تا حصول نتیجه ادامهدهند. این عزم استمرار تولید معدنی مس را در این کشور تحت فشار کاهشی قرار میدهد.
عزم گابریل بوریک رئیسجمهور جوان چپگرای پرو برای اصلاح برنامه مالیاتی معادن این کشور که افزایش مالیات را به دنبال خواهد داشت هم میتواند تولید در این کشور معدنی را تحت شعاع قرار داده و استمرار عرضه معدنی مس را تحت شعاع قرار دهد. در حالی دولت پرو با جدیت طرح افزایش مالیات معادن را دنبال میکند که شرکتهای معدنی فعال در این منطقه، این افزایش مالیات را عاملی در جهت غیراقتصادی شدن تولید عنوان میکنند.
ریسک تقاضا، مس را از سکه انداخت
بازار فلز سرخ با افزایش ریسک عرضه روبرو است، اما این سیگنال نتوانسته به رشد بهای فلز سرخ منجر شود، چرا که در حال حاضر سیگنال افت تقاضا تعیینکننده جهت قیمتی مس در بازار جهانی است. افول اقتصاد چین با به خطر انداختن چشم انداز تقاضا عامل اصلی عقبگرد بهای مس در هفتههای اخیر بوده است.
چین بزرگترین بازار مصرف مس در دنیا است. قرنطینههای اعمالی به منظور کنترل کرونا در این کشور باعث شده تا از میزان تقاضای مصرفی برای مس کاسته شده و و این فلز در مسیر افت قیمتی قدم بردارد. البته در هفتههای گذشته چین از میزان سختیگری در قرنطینه بخری شهرهای خود کاست، اما در ادامه با افزایش تعداد مبتلایان، موضوع شدت گرفتن قرنطینه مطرح شد. بلاتکلیفی بازار نسبت به وضعیت چین آسیب جدی به بازار فلزات صنعتی در روزهای اخیر زده است.
کارولین بین، اقتصاددان ارشد کالا در کپیتال اکونومیکس در لندن، میگوید: فلزات صنعتی نمیدانند در برابر چین چه جهتی را در پیش بگیرند. یک روز اعلام میشود که اقتصاد در حال بازگشایی است و روز بعد خبر از تعطیلی و قرنطینه جدید منتشر میشود.
بلاتکلیفی نسبت به تصمیمات دولت چین در خصوص قرنطینه باعث شده تا روند کاهشی در بازار فلزات شتاب بگیرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق