به گزارش اکوایران، امروز روند نزولی شاخص کل بورس متوقف شد و با حمایت معامله‌گران حقوقی شاخص سبزپوش شد.

بورس

رشد اندک شاخص‌های بورس

امروز از ابتدای معاملات نوسان شاخص کم بود. در ابتدا روند تغییرات شاخص بورس صعودی شد و در 90 دقیقه ابتدایی شاخص تا سطح یک میلیون و 380 هزار واحد بالا آمد. پس از آن روند شاخص نزولی شد و در پایان معاملات 223 واحد بالاتر از سطح دیروز ایستاد و به رقم یک میلیون و 379 هزار واحد رسید.

شاخص هم وزن نیز با رشد 52 واحدی در سطح 363 هزار و 521 واحدی ایستاد. اما شاخص کل فرابوس 2 واحد افت کرد و در سطح 18 هزار و 660 واحد قرار گرفت.

در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 217 نماد رشد قیمت داشتند که 145 نماد بورسی و 72 نماد فرابورسی بودند. همچنین 261 نماد کاهش قیمت داشتند که 191 نماد بورسی و 70 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 43 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 52 درصد بازار افت قیمت داشتند.

بورس

 لیدرهای بازار

امروز نمادهای «فملی»، «فولاد» و «شبندر» بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل داشتند و «فخوز»، «شپدیس» و «پارس» بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص داشتند. 

فملی و فولاد و دیگر بزرگان سبزپوش بازار امروز با حمایت معامله‌گران حقوقی همراه بودند. این نمادها ورود پول حقوقی داشتند و سهم حقوقی‌ها از تقاضای این نمادها بیشتر از سهم‌ آن‌ها از فروش‌ها بود. 

در فرابورس نیز نمادهای «کگهر»، «شبصیر» و «شجم» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «شگویا»، «زاگرس» و «هرمز» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص داشتند. 

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس خودرو صدرنشین است و فملی و شبندر در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای فرابورس، گدنا و توسن پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.

تداوم خروج سرمایه 

امروز برای هفتمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 214 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. 

 در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران)  اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 17 میلیارد تومان بود. پس از فملی، پالایش (صندوق پالایشی یکم) و سفارس (شرکت سیمان فارس) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

رکود معاملات

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 4 هزار و 50 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 675 میلیارد تومان بود که 17 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

 ارزش معاملات خرد سهام نیز افت کرد و با کاهش 21 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 2 هزار و 444 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در 3 هفته اخیر است. معاملات خرد 60 درصد کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل می‌دهد.

کاهش مازاد عرضه در بازار  

در پایان معاملات یکشنبه ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز شنبه 47 درصد کاهش یافت و 121 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 91 درصد رشد کرد و در رقم 101 میلیارد تومان ایستاد. 

امروز نماد قهکمت (شرکت قند هکمتانه) با صف‌ خرید 12 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از قهکمت، نمادهای ثغرب (شرکت سرمایه گذاری مسکن شمال غرب) و کدما (شرکت معدنی دماوند) بیشترین صف خرید را داشتند. 

بیشترین صف فروش نیز به غدشت (شرکت دشت مرغاب) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 36 میلیارد تومانی داشت. پس از غدشت، نمادهای سدبیر (شرکت سرمایه گذاری تدبیرگران فارس و خوزستان) و شسینا (صنایع شیمیایی سینا) بیشترین صف فروش داشتند.

روز پُرمعامله خودرو

در معاملات امروز نماد خودرو (شرکت ایران خودرو) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را نیز به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 59 میلیارد تومان بود.

پس از خودرو، خنصیر بیشترین ارزش معاملات را داشت و کدما رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن دو نماد حآفرین و فملی در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

در جدول حجم معاملات امروز نیز خودرو با تعداد 312 میلیون و 5 هزار و 38 سهم در صدر قرار گرفته است. پس از خودرو، خپارس در رتبه دوم قرار گرفت و رتبه سوم به خساپا تعلق داشت. حآفرین و خگستر نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.

بورس