وضعیت نهادهای دامی و کالای فاسد شده در بنادر نشان داد؛
ارز 4200 در بنادر به حشرات می رسد!
اکوایران: ارزیابی صورت گرفته از سوی گمرک کشور حکایت از آن دارد که در حال حاضر 120 هزار تن کالای اساسی مشمول ارز ترجیهی در بنادر شمالی کشور یا فاسد شده اند و یا در مرحله فساد قرار دارند به این میزان می توان کالای در حال فساد و یا فساد شده در سایر گمرکات را نیز اضافه کرد.
به گزارش اکوایران، در پی انتشار ویدیویی از سوی گمرک از انبار ذرت های فاسد شده به دلیل عدم ترخیص؛ نامه های به دست اکوایران رسید که در آن تاکید شده میزان فساد کالای اساسی که با ارز 4200 وارد کشور شده اند در بنادر شمالی کشور بیش از سایر بنادر است و با وجود هشدارهای که از سوی گمرک به مراجع ذی صلاح داده شده تاکنون اقدامی برای ترخیص این کالا صورت نگرفته است.
ارزیابی های صورت گفته نشان دهنده آن است که در میان کالای فاسد شده یا در حال فساد، برنج خوراکی، ذرت دامی، جو دامی و ... بیش از سایر کالای اساسی دیده می شود. عدم ترخیص این کالا و رسیدن آنها به مرحله فساد در حالی که در حاضر کشور با کمبود خوراک دام از یک سو و کالای اساسی مصرفی از سوی دیگر روبرو است؛ با این حال بی توجهی به این کالاها موجب شده تا شاهد هدر رفت کالایی باشیم که با ارز 4200 وارد کشور شده اند، که با این شرایط می توان گفت علاوه بر هدر رفت کالاهای اساسی در حال حاضر شاهد از بین رفتن ارز ترجیهی تخصیص یافته به این کالاها هستیم.
آخرین وضعیت ذرت های فاسد شده
در نامه ای که از سوی جمال ارونقی معاون فنی گمرک در خصوص وضعیت کالای در فاسد شده یا در حال فساد به وزارت امور اقتصاد و دارائی ارائه شده این نکته مورد توجه قرار گرفته که اولین محموله کالای اساسی فاسد شده در بند امام خمینی (ره) شامل 20 هزار تن ذرت آلوده وارداتی می شد که در سال 92 وارد کشور شد که با وجود اینکه در همان سال غیراستاندارد بودن این کالا تشخیص داده شد، اما تاکنون اقدام خاصی برای مرجوع کردن و یا از بین بردن این کالا صورت نگرفته است.
علاوه بر محموله مذکور در این نامه به محموله ای شامل 125 هزار تنی ذرت نیز در که در سال 1395 اشاره شده است که وارد منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) شده، این محموله ها نیز توسطه استاندارد مغایر و آلوده به سم آفلاتوکسین تشخیص داده شد و نهایتا پس از پیگیری های صورت گرفته 103 هزار تن از این ذرت ها به کشور مصر مرجوع شد و 22 هزار تن از این کالای اساسی از دوسال گذشته همچنان در بندر امام موجودند و هنوز به خارج از کشور مرجوع نشده اند. به کالای فوق می توان به محوله ای که از سوی شرکت پشتیبانی امور دام در سال 1397 وارد کشور شده اند اشاره کرد که بیش از 3700 تن از این محموله از سوی اداره استاندارد مغایر تشخیص داده شد که این محموله نیز در گمرک استان خوزستان هنوز تعیین تکلیف نشده است.
به ذرت، جو را هم اضافه کنید
از سوی دیگر در این نامه به این نکته نیز اشاره شده که علاوه بر موارد فوق 2817 تن جو دامی در انتهای سال 99 وارد کشور شد که در ابتدای سال 1400 اظهار شده اند ولی به دلیل عدم تامین ارز مربوطه در آستانه فساد قرار گرفته و در تیرماه سالجاری نیز تاکید لازم توسط گمرک برای ترخیص کالا بصورت درصد داه شد. اما مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان ملی استاندارد تاکید کرد در این خصوص تاکید کرد که این سازمان به هیچ وجه اجازه ترخیص محولههای جو که طعمه حشره و فاسد شده اند را نخواهد داد.
وضعیت برنج های غیر استاندارد
از سوی دیگر یکی دیگر از محموله های رسوبی در بندر امام شامل 4200 تن برنج خوراکی متعلق به شرکت بازرگانی دولتی ایران می شود که این محموله در تیرماه سال 1398 به گمرک بندرامام اظهار و توسط اداره کل استاندارد، مغایر با استاندارد تشخیص داده شد که در آذر سال 1399، با تنظیم اظهارنامه متروکه به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی ارسال شد، اما تاکنون تعیین تکلیف نشده است.
در این نامه براین نکته تاکید شده است که میان کالاهای اساسی فاسد شده در بنادر شمالی کشور بیش از دهها هزار تن است که این اقلام در سالهای 1398 تا 1399 وارد بنادر شده اند یا از بتدا مشکل ترخیص به دلیل عدم اخذ مجوزهای قانونی داشته اند و یا به مروز زمان در سالهای 1398 تا 1399دچار فساد شده اند که بررسی موضوع توسط مراجع ذیصلاح صحت اظهارات گمرک را تایید خواهد کرد. به گفته مسولان گمرک عدم تخصیص به موقع ارز موجب شده تا این کالاها فاسد شوند و یا به مرحله فساد برسند.
دلیل عدم ترخیص این کالاها
به گفته یکی از منابع رسمی این کالاها به دو روش وارد گمرکات کشور شده اند. در مرحله اول وارد کننده به صورت اعتباری اقدام به واردات کالا کرده و پس از آنکه کالا وارد گمرک شده به دلیل اینکه تامین ارز از سوی بانک مرکزی صورت نگرفته گواهی به نام مالک ایرانی صادر نمی شود که این امر موجب می شود تا کالا در گمرک انبار شود.
از سوی دیگر برخی از تجار به نوعی پول را تامین اعتبار می کنند، اما به دلیل اینکه منشا ارز مشخص نیست بانک مرکزی از تامین ارز خوداری می کند که با این شرایط خریدار نسبت به طی کردن مراحل تشریفات اقدام نمی کند و کالا در گمرکات باقی می ماند و اجازه ترخیص به این کالاها داده نمی شود. در این مرحله نیز تا زمانیکه بانک تایید نکند امکان ترخیص کالا وجود ندارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ آغاز دوباره مذاکرات هستهای ایران و غرب از روز جمعه در ژنو
-
پیامدهای پاسخ فوری تهران به قطعنامه آژانس
-
اضافه شدن یک آیتم جدید به قبوض برق
-
چالش نابهنگام کرملین؛ بنسلمان رویاهای پوتین را بر باد میدهد؟
-
پیش بینی بورس فردا 5 آذر ماه 1403/ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران کمی بالاتر از سقف اردیبهشت ماه
-
بازار مسکن همچنان بی خریدار؛ این فروشندگان تخفیف های طلایی می دهند
-
ایران، ارشتبد و سپهبد ندارد؟
-
همسان سازی حقوق بازنشستگان در خوان آخر/ زمان اصلاح احکام مشخص شد
-
ترامپ دیگر یک عصیانگر نیست