ورود بیش از چهار میلیون گردشگر به ایران در 6 ماهه نخست امسال/ چقدر با اهداف سند ۲۰ ساله گردشگری فاصله داریم؟
اکوایران: معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ورود بیش از ۴ میلیون گردشگر به ایران در شش ماه نخست امسال خبر داد.
به گزارش اکوایران، علیاصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه گردشگران خارجی حدود ۴ میلیارد دلار ارز وارد کشور کردهاند، گفت: بیش از ۴ میلیون و ۱۶۸ هزار نفر در ۶ ماه نخست امسال وارد ایران شدند.
شالبافیان افزود: بیشترین گردشگران ورودی به ایران به ترتیب از کشورهای عراق، افغانستان، ترکیه، پاکستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، هندوستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس، چین و روسیه هستند.
آمار سازمان گردشگری ملل متحد از وضعیت ورود گردشگران خارجی به ایران
سازمان گردشگری ملل متحد در جدیدترین آمار منتشر شده، شمار گردشگران بینالمللی ورودی به ایران را در سه ماه نخست سال ۲۰۲۴ اعلام کرد.
بر اساس این گزارش که 24 تیر امسال منتشر شد، گردشگران ورودی بینالمللی در سال ۲۰۲۴ و در بخش مرتبط با ایران، در ماه ژانویه (دی ـ بهمن ۱۴۰۲) ۴۹۴ هزار و ۶۹۶ نفر، در ماه فوریه (بهمن ـ اسفند ۱۴۰۲) ۵۰۶ هزار و ۳۱۳ نفر و در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲ ـ فرودین ۱۴۰۳) هم ۳۱۳ هزار و ۳۹۶ نفر مسافر از خارج کشور به ایران وارد شدهاند که در مجموع عدد یک میلیون و ۳۱۴ هزار و ۴۰۵ نفر را نشان میدهد.
ورود گردشگر و مسافر بینالمللی در سه ماه نخست سال ۲۰۲۴ در حالی نسبت به آمار ۶۸۸ هزار و ۹۶۷ نفری در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ رشد «مثبت» را نشان میدهد، که همچنان فاصله زیادی با آمارهای پیش از همهگیری کرونا در سال ۲۰۱۹ دارد. سازمان جهانی گردشگری در سه ماه نخست سال ۲۰۱۹ آمار ورود بیش از دو میلیون مسافر خارجی به ایران را ثبت کرده است.
نگاهی به سند چشمانداز ۲۰ ساله گردشگری
طبق هدفگذاری سند چشمانداز ۲۰ ساله گردشگری که دی ۱۳۸۳ تصویب شد ۴ دوره در فاصله سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۴ تعیین شده بود و برای هر دوره، میزان جذب گردشگر خارجی و میزان درآمدزایی از محل ورود گردشگران هم مشخص بود.
چنان که قرار بود در فاصله سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸، تعداد گردشگران خارجی ورودی به کشور با رشد ۳۰ درصدی به ۲.۶ میلیون نفر (۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر) در فاصله سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳ با رشد ۲۰ درصدی به ۶.۵ میلیون نفر (۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر) در فاصله سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ با رشد ۱۵ درصدی به ۱۳ میلیون نفر و در فاصله سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ با رشد ۱۰ درصدی به ۲۰ میلیون نفر برسد!
در این سند، میزان درآمدزایی از ورود گردشگر در سال پایانی هر دوره هم مشخص بود چنان که میزان درآمدزایی از ورود گردشگر در سال ۱۳۸۴ به عنوان سال پایانی دوره اول ۱.۵ میلیارد دلار، در سال ۱۳۹۳ به عنوان سال پایانی دوره دوم ۴.۵ میلیارد دلار، در سال ۱۳۹۸ به عنوان سال پایانی دوره سوم ۱۰ میلیارد دلار و در سال ۱۴۰۴ به عنوان سال پایانی اجرای سند هم حدود ۲۵ میلیارد دلار تخمین زده شده بود که در صورت تحقق این سند، ایران در سال ۱۴۰۴ میتوانست مدعی سهم ۱.۵ درصدی از گردشگری جهان باشد.
با وجود این سند، اما هم گزارش سازمان جهانی گردشگری و هم گزارشهای وزارت میراث فرهنگی نشان میدهد که تعداد گردشگر ورودی و میزان درآمدزایی از ورود گردشگران خارجی به هدفگذاری سند ۲۰ ساله نرسیده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم