خبر سوپرمارکتها از وضعیت سفره خانواره
سوپرمارکتها، صنفی هستند که مستقیما با سبد معیشت مردم سروکار دارند و به گفته فردین یزدانی پژوهشگر آکادمی سامان، هر تحولی در این سبد، چه در متغیرهای مربوط به هزینههای تامین، و چه سایر هزینهها میتواند روی سطح رفاه مردم تاثیرگذار باشد.
یزدانی با اشاره به اینکه سیاست حذف ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۱ باعث شده تا سالی تورمی پشت سر گذاشته شود، در گفتوگو با اکوایران توضیح داده که اگر کل سبد کالاهای عرضه شده توسط سوپرمارکتها به ۵ گروه لبنیات، شوینده، مواد پروتئینی و غذاهای آماده، نوشیدنیها و تنقلات، تقسیم شود، تحولات تورمی این گروهها، نشان میدهد که متوسط نرخ تورم در این گروه در اردیبهشت ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن ۶۳ درصد بوده است.
به گفته پژوهشگر آکادمی سامان، از ۱۴۰۲ تا نیمه نخست ۱۴۰۳ کاهش تورم اتفاق افتاده اما در نیمه دوم سال، این روند ادامه پیدا نکرده و آمار و ارقام رسمی که در بهمن منتشر شده، نشان میدهد افزایش قابل توجه تورم به خصوص در بخش خوراکی و کالاهای ضروری خانوارها رخ داده است.
یزدانی یادآوری کرده که نرخ تورم در گروههای کم درآمد در ماههای اخیر بیشتر از سایر گروههای درآمدی بوده و بررسی سبد مصرف خانوارها از سال ۱۳۹۶ به بعد نشان میدهد که مثلا مصرف لبنیات در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۳۹۶ حدود ۲۱ درصد کاهش پیدا کرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
حمله موشکی به اسرائیل/ فرودگاه بنگوریون تعطیل شد؛ اسرائیلیها به پناهگاه رفتند
-
دوئل تسلیحات چینی و غربی در میدان جنگی پاکستان و هند؛ چین پیروز راند اول شد؟
-
آخرین خبر از حکم اعدام تتلو
-
حملات موشکی پاکستان علیه هند/ 3 پایگاه هدف اسلامآباد قرار گرفت
-
ایران خودرو زیر و رو شد / سورن ورق بازی را برگرداند
-
واکنش کاخ سفید به شایعات برای جعل نام خلیجفارس
-
عراقچی خطاب به همتای سوئدی: تصمیمات شما نه قابل درک است و نه قابل توجیه
-
خانوارها برای تامین حداقل معیشت چقدر هزینه میکنند؟
-
نیوزویک؛ 5 سیگنال غیر قابل انکار در لحظه حساس/ احتمال تقابل ایران و آمریکا افزایش یافته