به گزارش اکوایران، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، امروز -دوم دی ماه- شایعه افزایش قیمت بنزین را تکذیب کرد. این در حالی است که موضوع قیمت بنزین و برنامه دولت برای آن از ابتدای شروع کار دولت چهاردهم سرخط اخبار رسانه‌هاست و گمانه‌زنی‌ها درباره آن همچنان ادامه دارد.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد که وزارت نفت هیچ برنامه‌ای برای تغییر قیمت بنزین در دستور کار ندارد و اصولا اختیاری بابت انجام این کار ندارد و لذا هرگونه گمانه‌زنی در فضای مجازی را قویا تکذیب می‌کند.

به گزارش تسنیم، همچنین در خصوص نفت‌گاز (گازوئیل) مورد نیاز مصرف‌کنندگان به ویژه بخش حمل و نقل (ناوگان دیزلی)، هیچ‌گونه افزایش قیمتی به میزان سهمیه تخصیصی به ناوگان در دستور کار نیست. از سوی دیگر، در خصوص تغییر نمایشگر دیسپنسرهای جایگاه‌های عرضه سوخت، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرده است که به‌روزرسانی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در جایگاه‌های عرضه سوخت بر اساس روال عادی فعالیت‌های این شرکت بوده است.

خبر مرتبط
ناترازی انرژی و چالش‌های اصلاح قیمت؛ 3 پیشنهاد برای افزایش نرخ بنزین

قیمت‌گذاری بنزین در ایران همواره یکی از چالش‌های پیچیده اقتصادی بوده که فشارهای زیادی بر منابع مالی کشور وارد کرده است.

امروز همچنین مسعود پزشکیان، در جلسه‌ای با حضور وزیر و معاونین وزارت نفت، به بررسی مشکلات موجود در زنجیره تولید و توزیع سوخت پرداخت و بر لزوم رفع نارسایی‌ها و جلوگیری از هدررفت منابع تاکید کرد.

خبر مرتبط
بهبود زنجیره تولید و توزیع سوخت در دستورکار: مسیر راه دولت چیست؟

پزشکیان، در جلسه‌ای با حضور وزیر و معاونین وزارت نفت، به بررسی مشکلات موجود در زنجیره تولید و توزیع سوخت پرداخت و بر لزوم رفع نارسایی‌ها و جلوگیری از هدررفت منابع تاکید کرد.

معاون رئیس‌‌جمهوری: شایعات افزایش قیمت بنزین بی‌اساس است

محمدجعفر قائم پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهوری در هجدهمین جشنواره تولیدکنندگان و مدیران جوان جزئیات جدیدی را درباره یارانه دولت برای بنزین مطرح کرد و با تاکید بر اینکه «بنزین» با قیمت حدود «۳۴ هزار تومان» خریداری می‌شود و در نهایت با قیمت نازل به «۴۳ هزار تومان» می‌رسد، گفت: بنزین در بازار آزاد با قیمت سه هزار تومان به فروش می‌رسد.

معاون رئیس‌جمهوری از پرداخت «یارانه 40 هزار تومانی» توسط دولت برای «هر لیتر بنزین» یاد کرد و توضیح داد: «این در حالی است که در بسیاری از کشورهای دنیا، بنزین به عنوان یک منبع درآمد برای دولت در نظر گرفته می‌شود.»

قائم پناه همچنین به شایعات درباره افزایش قیمت بنزین پایان داد و تاکید کرد: «صحبت درباره ناترازی بنزین به معنای تصمیم دولت برای افزایش قیمت در شرایط فعلی نیست.»

ارز اختصاصی جبران نشود، بنزین گران می‌شود

با این حال، موضوع قیمت بنزین همواره یکی از مهم ترین چالش های دولت چهاردهم از زمان آغاز به کار محسوب می‌شود و مسعود پزشکیان، رئیس جمهور نیز در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم که 17 آذر امسال از شبکه یک سیما پخش شد، در پاسخ به پرسشی مبنی بر عدم صدور اجازه «مجلس» برای «افزایش قیمت بنزین» در «سال 1404»، تاکید کرد: «وقتی ارز اختصاصی جبران نشود، بنزین هم گران می‌شود.»

رئیس‌جمهوری همچنین در جریان تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مجلس، با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی مصرف بنزین نسبت به سال ۱۳۹۸، گفت: «هزینه تمام‌شده تولید بنزین بدون لحاظ قیمت نفت حدود ۸ هزار تومان است و هر لیتر بنزین وارداتی نیز ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان است.» 

از سوی، پزشکیان بر لزوم «اصلاح قیمت بنزین» نیز تاکید کرد و این موضوع را «امر ضروری» خواند؛ اظهاراتی که از نگرانی‌های رئیس‌جمهوری درباره وضعیت فعلی قیمت بنزین و ضرورت اصلاحات در این زمینه حکایت دارد.

خبر مرتبط
وفاق بنزینی را فراموش کنید؛ قالیباف پزشکیان را تنها گذاشت/ معنای مصوبه بنزینی بهارستان

اکوایران: پس از هفته‌ها گمانه‌زنی‌ جدی درباره احتمال افزایش قیمت بنزین که اشاره‌ای به آن در اظهارات شب گذشته مسعود پزشکیان نیز وجود داشت، مجلس امروز یک بند مهم از تبصره نفتی لایحه بودجه 1404 را تصویب کرد؛ مصوبه‌ای بنزینی که می‌تواند به مانیفست بهارستان در برابر هرگونه احتمال افزایش قیمت بنزین از سوی دولت تعبیر شود.

مجلس اجازه گران‌شدن بنزین را نمی‌دهد

با این حال، موضع بهارستان نشینان درباره قیمت بنزین همچنان تغییری نکرده است و در تازه‌ترین مورد هم علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، دهم آذرماه در گفت‌وگویی تلویزیونی با اشاره به این‌که «دولت بدون نظر مجلس نمی‌تواند قیمت بنزین را افزایش دهد،» تاکید کرد: در مجلس هیچ مجوزی درباره افزایش قیمت بنزین ندادیم و نخواهیم داد.

نیکزاد در بخشی از صحبت‌هایش بیان کرد که «رئیس‌جمهوری و اعضای دولت با موضوع بنزین با اعصاب مردم بازی نکنند».