به گزارش اکوایران، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز پنج‌شنبه گفت اگر به اوکراین اجازه داده شود با موشک‌های دوربرد ساخت غرب به خاک روسیه حمله کند، به این معناست که غرب مستقیماً با روسیه می‌جنگد، چیزی که به گفته او ماهیت و دامنه درگیری را تغییر می‌دهد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین ماه‌هاست که از متحدان کیف خواسته است تا به اوکراین اجازه دهند موشک‌های غربی از جمله ATACMS آمریکا و سایه طوفان بریتانیا را به عمق خاک روسیه شلیک کند تا توانایی مسکو برای حمله را محدود کند.

به نوشته رویترز، پوتین در یکی از تندترین اظهارات خود در این باره گفت که چنین اقدامی، کشورهایی که موشک‌های دوربرد کیف را تامین می‌کنند را مستقیماً وارد جنگ می‌کند، زیرا داده‌های هدف‌گیری ماهواره‌ای و برنامه‌ریزی مسیرهای پرواز موشک‌ها باید توسط پرسنل نظامی ناتو انجام شود، زیرا کیف خود قابلیت‌های لازم را ندارد.

پوتین به تلویزیون دولتی روسیه گفت: «بنابراین مسئله اجازه دادن به رژیم اوکراین برای حمله به روسیه با این سلاح‌ها نیست. بلکه مسئله تعیین این است که آیا کشورهای ناتو مستقیماً در درگیری نظامی دخالت دارند یا خیر.»

وی افزود: «اگر این تصمیم گرفته شود، معنایی جز دخالت مستقیم کشورهای ناتو، ایالات متحده و کشورهای اروپایی در جنگ اوکراین نخواهد داشت. این به معنای مشارکت مستقیم آن‌ها خواهد بود و البته این امر به طور قابل توجهی اساس و ماهیت درگیری را تغییر خواهد داد.»

روسیه بر اساس تهدیدات جدید مجبور خواهد شد آنچه را که پوتین «تصمیمات مناسب» خواند اتخاذ کند.

او توضیح نداد که این اقدامات چه می‌تواند باشد، اما پوتین در گذشته از گزینه مسلح کردن دشمنان غرب به سلاح‌های روسی برای حمله به اهداف غربی در خارج از کشور صحبت کرده و در ژوئن از استقرار موشک‌های متعارف در برد حمله به ایالات متحده و متحدان اروپایی آن صحبت کرده است.

روسیه، بزرگترین قدرت هسته‌ای جهان، همچنین در حال بازنگری در دکترین هسته‌ای خود است - شرایطی که مسکو در آن از سلاح‌های هسته‌ای استفاده می‌کند - و یک مشاور با نفوذ سیاست خارجی، پوتین را تحت فشار قرار داده تا در آن، تمایل روسیه به استفاده از سلاح هسته‌ای علیه کشورهایی که از تهاجم ناتو در اوکراین حمایت می‌کنند را اعلام کند.

روسیه همچنین در حال برگزاری رزمایش‌های دریایی بزرگی با چین است و گزینه محدود کردن صادرات کالاهای اساسی را بررسی می‌کند.

غرب بحث‌ها در مورد دادن مجوز به کی‌یف برای استفاده از تسلیحات دوربرد برای حمله به روسیه را به عنوان بخشی از پاسخ به آنچه تشدید جنگ توسط مسکو می‌داند مطرح می‌کند، که بر اساس این ادعاست که روسیه موشک‌های بالستیک از ایران دریافت کرده است. تهران گفته که این ادعاها «تبلیغاتی زشت» است.

روسیه در سال 2022 با ده‌ها هزار سرباز به اوکراین حمله کرد و بزرگترین رویارویی روسیه و غرب از زمان اوج جنگ سرد را آغاز کرد.

پوتین این درگیری را بخشی از یک نبرد وجودی با غرب رو به زوال و منحط می‌داند که به گفته او پس از فروپاشی دیوار برلین در سال 1989، با تجاوز به حوزه نفوذ مسکو، از جمله اوکراین، روسیه را تحقیر کرده است.

غرب و اوکراین این تهاجم را یک تصرف سرزمینی به سبک امپریالیستی توصیف می‌کنند و قول داده‌اند روسیه را در میدان نبرد شکست دهند. روسیه بیش از 18 درصد از خاک اوکراین را تحت کنترل دارد.