به گزارش اکوایران، کره شمالی در روز پنج‌شنبه یک موشک بالستیک بین‌قاره‌ای جدید را در نخستین آزمایش خود طی تقریباً یک سال اخیر آزمایش کرد. این آزمایش تنها چند روز قبل از انتخابات ایالات متحده انجام شده است.

به نوشته آسوشیتدپرس، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی دستور آزمایش موشک را صادر کرده و در محل پرتاب حضور داشت و این پرتاب را «یک اقدام نظامی مناسب» برای نشان‌دادن اراده کره شمالی برای پاسخ‌گویی به تحرکات دشمنانش که امنیت شمال را تهدید می‌کنند، توصیف کرد.

ایالات متحده، کره جنوبی و ژاپن نیز این سلاح را یک موشک بالستیک بین‌قاره‌ای دانسته و پرتاب آن را که موجب افزایش تنش‌ها شده، محکوم کردند. این پرتاب در حالی انجام گرفت که واشنگتن هشدار داد که نیروهای کره شمالی با یونیفورم‌های ارتش روسیه به سمت اوکراین در حال حرکت بوده تا احتمالاً به نیروهای مسکو ملحق شوند و در جنگ شرکت کنند.

چند ساعت بعد از آنکه همسایگان کره شمالی از پرتاب یک موشک خبر دادند که مشکوک به هدف‌گیری سرزمین اصلی ایالات متحده بود، پیونگ‌یانگ پرتاب را تأیید کرد. این اعلامیه به طور غیرمعمولی سریع بود، زیرا کره شمالی معمولاً آزمایش‌های تسلیحاتی خود را یک روز پس از وقوع آن‌ها تأیید می‌کند.

کیم در بیانیه‌ای از وزارت دفاع کره شمالی گفت: «من تأیید می‌کنم که جمهوری دموکراتیک خلق کره هرگز رویکرد خود در تقویت نیروهای هسته‌ایش را تغییر نخواهد داد».

ستاد مشترک نیروهای مسلح کره جنوبی اعلام کرد که ممکن است کره شمالی یک موشک بالستیک دوربرد جدید با سوخت جامد را آزمایش کرده باشد. موشک‌هایی که سوخت جامد دارند، جابه‌جایی و پنهان‌سازی آسان‌تری داشته و می‌توان آن‌ها را سریع‌تر از موشک‌های سوخت مایع پرتاب کرد.

لی سونگ‌جون، سخنگوی ستاد مشترک کره جنوبی گفت که احتمالاً این پرتاب به زمان انتخابات ایالات متحده مرتبط بوده تا قدرت چانه‌زنی کره شمالی در آینده را تقویت کند. او افزود که موشک کره شمالی در زاویه‌ای بالا پرتاب شده تا از کشورهای همسایه دور بماند.

جن ناکاتانی، وزیر دفاع ژاپن نیز به خبرنگاران گفت که مدت پرواز موشک ۸۶ دقیقه و حداکثر ارتفاع آن بیش از ۷,۰۰۰ کیلومتر بوده که از داده‌های مربوط به آزمایش‌های قبلی موشک‌های کره شمالی فراتر رفته است. لی، سخنگوی ارتش کره جنوبی نیز خاطرنشان کرد که سئول نیز ارزیابی مشابهی درباره پرتاب روز پنج‌شنبه دارد.

خبرگزاری کره شمالی اعلام کرد که پرواز این موشک از آنچه در آزمایش‌های قبلی ثبت شده، فراتر رفت، اما به جزئیات تفاوت آن‌ها اشاره‌ای نکرد.

شان ساوث، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده این پرتاب را «نقض آشکار» چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل دانست که «به طور بی‌مورد تنش‌ها را افزایش داده و خطر بی‌ثباتی وضعیت امنیتی در منطقه را به همراه دارد». ساوث افزود ایالات متحده تمامی اقدامات لازم برای تضمین امنیت سرزمین اصلی آمریکا و متحدانش در کره جنوبی و ژاپن را انجام خواهد داد.

هم کره جنوبی و هم ژاپن این پرتاب کره شمالی را به دلیل تهدیدی که برای صلح بین‌المللی دارد، محکوم کردند و گفتند که از نزدیک با ایالات متحده در مورد آخرین آزمایش تسلیحاتی کره شمالی هماهنگ هستند. لی گفت که کره جنوبی و ایالات متحده برنامه‌ریزی کرده‌اند در پاسخ به تهدیدات کره شمالی، رزمایش‌های نظامی دوجانبه و رزمایش‌های سه‌جانبه همراه با ژاپن را انجام دهند.

لی گفت که این موشک ممکن است از یک پرتابگر ۱۲محوره که بزرگترین پلتفرم پرتاب متحرک کره شمالی است و در سپتامبر رونمایی شده، شلیک شده باشد. رونمایی از این وسیله موجب گمانه‌زنی‌هایی شده که کره شمالی ممکن است در حال توسعه یک موشک بالستیک بین‌قاره‌ای بزرگ‌تر از موشک‌های موجود خود باشد.

کره شمالی طی سال‌های اخیر پیشرفت‌هایی در تکنولوژی‌های موشکی خود داشته، اما بسیاری از کارشناسان خارجی بر این باورند که این کشور هنوز به موشک‌های هسته‌ای عملیاتی که بتوانند سرزمین اصلی ایالات متحده را هدف قرار دهند، دست نیافته است. آن‌ها می‌گویند کره شمالی احتمالاً موشک‌های کوتاه‌بردی دارد که می‌توانند به تمام نقاط کره جنوبی حملات هسته‌ای انجام دهند.

یکی از موانع تکنولوژیکی که کره شمالی هنوز با آن مواجه بوده، قابلیت بقای موشک‌هایش در شرایط سخت ورود مجدد به جو زمین است. مقامات و کارشناسان کره جنوبی قبلاً گفته بودند که احتمالاً کره شمالی مجبور باشد موشک بالستیک بین‌قاره‌ای را در زاویه‌ای معمولی آزمایش کند تا این قابلیت را تأیید کند.

لی گفت که پرتاب با زاویه بالا مانند آزمایش روز پنج‌شنبه نمی‌تواند فناوری کپسول ورود مجدد موشک را مورد بررسی قرار دهد. او افزود نیاز به تحلیل بیشتری وجود دارد تا مشخص شود چرا کره شمالی آزمایش روز پنج‌شنبه را در مسیر استاندارد انجام نداد.

روز چهارشنبه، سازمان اطلاعات نظامی کره جنوبی به قانونگذاران گفت که کره شمالی نزدیک به آزمایش یک موشک دوربرد است که می‌تواند به ایالات متحده برسد و همچنین احتمالاً آماده‌سازی‌های لازم برای آزمایش هسته‌ای هفتم خود را به پایان رسانده است.

کره شمالی آخرین‌بار در دسامبر ۲۰۲۳ یک موشک بالستیک بین‌قاره‌ای آزمایش کرد که موشک هواسونگ-۱۸ با سوخت جامد بود.

طی دو سال گذشته، کیم از تهاجم روسیه به اوکراین به عنوان فرصتی برای افزایش آزمایشات تسلیحاتی و تهدیدها استفاده کرده و در عین حال، همکاری نظامی خود را با مسکو گسترش داده است. کره جنوبی، ایالات متحده و دیگر کشورها اخیراً کره شمالی را به ارسال هزاران نیرو برای حمایت از جنگ‌افروزی روسیه در برابر اوکراین متهم کرده‌اند. آن‌ها گفته‌اند که کره شمالی قبلاً تسلیحات، موشک‌ها و دیگر سلاح‌های متعارف را به روسیه داده است.

احتمال مشارکت کره شمالی در جنگ اوکراین می‌تواند تشدیدی جدی تلقی شود. کره جنوبی، ایالات متحده و شرکای آن‌ها همچنین نگران چیزهایی هستند که در ازای پیوستن به جنگ روسیه، پیونگ یانگ از مسکو دریافت خواهد کرد. کارشناسان می‌گویند کیم جونگ اون احتمالاً به جز دستمزد سربازانش، امیدوار است فناوری‌های پیشرفته روسی که می‌تواند موشک‌های هسته‌ای او را بهبود بخشد و سیستم‌های نظارت فضایی قابل اعتماد بسازد، به دست آورد. همچنین احتمال دارد کیم به نیروهای روسیه و کمک به مدرن‌سازی تسلیحات متعارف کره شمالی نیاز داشته باشد.

روز چهارشنبه، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده گفت که نیروهای کره شمالی با یونیفورم‌های روسی و تجهیزات روسی در حال حرکت به سمت اوکراین هستند و این را یک اتفاق خطرناک و بی‌ثبات‌کننده توصیف کرد. آستین در کنفرانس خبری مشترک با کیم یانگ هیون، وزیر دفاع کره جنوبی گفت: «احتمالاً این نیروها در نبرد استفاده خواهند شد».

هفته گذشته، یون سوک یول، رئیس‌جمهور کره جنوبی نیز احتمال تأمین تسلیحات برای کی‌یف را مطرح کرد و تأکید داشت که دولتش «نمی‌تواند در برابر» اعزام نیروهای کره شمالی به جنگ اوکراین بی‌تحرک بماند.