به گزارش اکوایران، حملات هوایی اسرائیل در روز شنبه در مرکز بیروت دست‌کم ۲۰ کشته برجای گذاشت. این حملات، که بدون هشدار به قلب پایتخت لبنان ادامه دارد، در حالی رخ می‌دهند که دیپلمات‌ها برای دستیابی به آتش‌بس تلاش می‌کنند.

وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که در این حملات، که چهارمین حمله به مرکز بیروت در کمتر از یک هفته بود، ۶۶ نفر زخمی شده‌اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این تشدید تنش پس از سفر اموس هوخشتاین، فرستاده ایالات متحده، به منطقه برای رسیدن به توافقی جهت پایان دادن به ماه‌ها درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله که به جنگ تمام‌عیار تبدیل شده است، صورت گرفته است.

به گفته وزارت بهداشت لبنان، حملات اسرائیل تاکنون بیش از ۳,۵۰۰ نفر را در لبنان کشته است. این درگیری‌ها حدود ۱.۲ میلیون نفر یا یک‌چهارم جمعیت لبنان را آواره کرده است. در طرف اسرائیل، حدود ۹۰ سرباز و نزدیک به ۵۰ غیرنظامی بر اثر بمباران در شمال اسرائیل و درگیری‌ها کشته شده‌اند.

تخریب یک ساختمان هشت طبقه

حملات ساعت ۴ صبح یک ساختمان هشت‌طبقه در مرکز بیروت را به خاک تبدیل کرد. امین شری، نماینده حزب‌الله، گفت که هیچ مقام حزبی در این ساختمان حضور نداشته است. این حمله، نمای ساختمان‌های نزدیک را تخریب و خودروها را له کرد.

ولید الحشاش، یک نیروی امدادگر دفاع مدنی لبنان، گفت: «این منطقه مسکونی است و ساختمان‌ها بسیار نزدیک به هم هستند، که وضعیت را چالش‌برانگیز می‌کند.»

ارتش اسرائیل درباره تعداد تلفات اظهارنظر نکرد.

حمله پهپادی در شهر صور

همچنین در روز شنبه، یک حمله پهپادی در بندر جنوبی لبنان، شهر صور، دو نفر را کشت و سه نفر را زخمی کرد. به گزارش خبرگزاری ملی لبنان، محمد بیکائی، سخنگوی جناح فلسطینی فتح در منطقه صور، گفت که کشته‌شدگان، پناهندگان فلسطینی از اردوگاه الرشیدیه بودند که برای ماهیگیری رفته بودند.

بیکائی افزود علیرغم هشدار ارتش اسرائیل در ماه گذشته برای اجتناب از حضور در ساحل جنوبی لبنان، «نمی‌توان به کسی که نیاز به غذا دارد گفت که نمی‌تواند ماهیگیری کند.»

وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که حملات دیگر هوایی هشت نفر، از جمله چهار کودک، را در شهر شرقی شمسطار، پنج نفر را در روستای جنوبی رومین و پنج نفر دیگر را در روستای شمال‌شرقی بدای کشتند.

موانع در مذاکرات آتش‌بس

دو مقام دیپلماتیک غربی روز شنبه از اختلافات بین اسرائیل و لبنان در مذاکرات آتش‌بس خبر دادند. آن‌ها به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند زیرا مجاز به بحث درباره مذاکرات نبودند.

پیشنهاد کنونی خواستار آتش‌بس دوماهه است که طی آن نیروهای اسرائیلی از لبنان خارج می‌شوند و حزب‌الله حضور مسلحانه خود در جنوب رودخانه لیتانی را پایان می‌دهد. هزاران نیروی بیشتر ارتش لبنان همراه با نیروهای حافظ صلح سازمان ملل، منطقه مرزی را گشت‌زنی خواهند کرد و یک کمیته بین‌المللی نظارت بر اجرای توافق را بر عهده خواهد داشت.

این مقامات گفتند که اسرائیل خواهان تضمین‌های بیشتری درباره خلع سلاح حزب‌الله در منطقه مرزی است. مقامات اسرائیلی اعلام کرده‌اند که با توافقی که به آن‌ها اجازه حمله به لبنان در صورت نقض توافق از سوی حزب‌الله را ندهد، موافقت نخواهند کرد.

مقامات لبنانی گفته‌اند که گنجاندن چنین بندی، حاکمیت کشورشان را نقض می‌کند. نعیم قاسم، رهبر حزب‌الله، نیز این هفته گفت که این گروه با توافقی که شامل پایان کامل و جامع تجاوز نباشد، موافقت نخواهد کرد.

اسراییل لبنان

لبنان و اسرائیل همچنین درباره کشورهایی که در کمیته نظارت حضور خواهند داشت، اختلاف نظر دارند. مقامات گفتند که اسرائیل اجازه حضور فرانسه، که از زمان استعمار با لبنان نزدیک بوده است، را نمی‌دهد. لبنان نیز از حضور بریتانیا، متحد نزدیک اسرائیل، خودداری کرده است.

حملات مرگبار در غزه و افراد گرفتار در زیر آوار

در همین حال در شمال غزه، وزارت بهداشت اعلام کرد که دست‌کم ۸۰ نفر در روزهای پنج‌شنبه و جمعه کشته شدند، از جمله در نزدیکی بیمارستان‌های کمال عدوان و الاهلی. همچنین اعلام شد که ده‌ها نفر زیر آوار گرفتار شده‌اند.ارتش اسرائیل اعلام کرد که از حملهه در نزدیکی کمال عدوان بی‌اطلاع است و به سؤالات در مورد حملات دیگر پاسخ نداد.

به گزارش خبرنگاران اسوشیتدپرس و کارکنان بیمارستان ناصر، روز شنبه، دست‌کم شش نفر، از جمله سه کودک و دو زن، در شهر جنوبی خان یونس کشته شدند.

یکی از پدران عزادار، احمد غسان، گفت: «ناگهان با گرد و خاک، دود و آتش بیدار شدیم.» پدر دیگری در حالی که بدن فرزندش را در پارچه‌ای خون‌آلود حمل می‌کرد و اشک می‌ریخت گفت: «او را مرده یافتیم و برادرش زخمی شد.»

بیمارستان العودة اعلام کرد که پس از گلوله‌باران یک خانه در شمال اردوگاه پناهندگان النصیرات در مرکز غزه، شش جسد به این بیمارستان آورده شده است.

طبق آمار وزارت بهداشت فلسطین، تلفات جنگ ۱۳ ماهه از این هفته به بیش از ۴۴,۰۰۰ نفر رسیده است. این وزارتخانه بین غیرنظامیان و جنگجویان تمایزی قائل نمی‌شود، اما گفته است که بیش از نیمی از کشته‌شدگان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. ارتش اسرائیل اعلام کرده که بیش از ۱۷,۰۰۰ شبه‌نظامی را کشته است، اما شواهدی ارائه نکرده است.

این جنگ زمانی آغاز شد که حماس در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به جنوب اسرائیل حمله کرد، حدود ۱,۲۰۰ نفر، عمدتاً غیرنظامی، را کشت و ۲۵۰ نفر دیگر را ربود. حدود ۱۰۰ اسیر همچنان در غزه هستند که تصور می‌شود دست‌کم یک‌سوم آن‌ها کشته شده باشند.

حمله اسرائیل به غزه بخش‌های وسیعی را ویران کرده است و حدود ۹۰٪ از جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه آواره شده‌اند. صدها هزار نفر در اردوگاه‌های چادری با کمبود غذا، آب و خدمات اساسی زندگی می‌کنند.

روز شنبه، دست‌کم دو زن در حالی که در صف خرید نان در دیر البلح مرکزی بودند، بر اثر تیراندازی کشته شدند. بستگان و شاهدان به اسوشیتدپرس گفتند که مشخص نیست چه کسی و چرا به آن‌ها شلیک کرده است.

تلاش‌های ناکام سازمان ملل در غزه

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که تلاش‌هایش برای حمایت از شمال غزه، که هفته‌ها هدف حملات مجدد اسرائیل بوده، با موانع روبرو شده و کمتر از ۲۰٪ از جمعیت در آنجا باقی مانده‌اند.

در همین حال نیروهای امنیتی اردن مردی را که در نزدیکی سفارت اسرائیل تیراندازی کرد، کشتند. مقامات اردنی اعلام کردند که مردی که به سمت گشت پلیس در نزدیکی سفارت اسرائیل تیراندازی کرده بود، کشته شد. این حمله سه افسر پلیس را زخمی کرد.

این تیراندازی اوایل روز یکشنبه در محله رباعیه امان، پایتخت اردن، رخ داد.

اداره امنیت عمومی اردن در بیانیه‌ای اعلام کرد: «او تحت تعقیب قرار گرفت و محاصره شد، بنابراین به سمت نیروهای امنیتی تیراندازی کرد که آن‌ها نیز طبق قوانین درگیری عمل کردند و این امر منجر به کشته شدن مهاجم شد.»

در این بیانیه هویت مهاجم اعلام نشد.

اسرائیل و اردن در سال ۱۹۹۴ توافق صلح امضا کردند. اما تنش‌ها میان دو کشور به‌دلیل جنگ اسرائیل و حماس در غزه و حملات زمینی اسرائیل در لبنان افزایش یافته است.