به گزارش اکوایران، مسئولان ارشد وزارت دفاع ایالات متحده در حال بررسی پیشنهادی برای خروج حداکثر ۱۰۰۰۰ سرباز از اروپای شرقی هستند که موجب نگرانی در هر دو قاره شده است، چرا که این اقدام ممکن است ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را جسورتر کند.

یگان‌هایی که در حال بررسی هستند، بخشی از ۲۰۰۰۰ نیرویی هستند که دولت بایدن در سال ۲۰۲۲ به منظور تقویت دفاع کشورهای هم‌مرز با اوکراین پس از حمله روسیه اعزام کرده بود. تعداد دقیق نیروها هنوز در حال بحث است، اما پیشنهاد ممکن است شامل حذف تا نیمی از نیروهای ارسال‌شده توسط بایدن باشد.

بحث‌های داخلی در خصوص کاهش تعداد نیروهای آمریکایی در رومانی و لهستان در زمانی انجام می‌شود که دونالد ترامپ در تلاش است تا پوتین را به توافق برای آتش‌بس ترغیب کند.

شش مقام آمریکایی و اروپایی که همگی خواستار عدم افشای هویت خود شدند، جزئیات متعددی از این پیشنهاد را که پیشتر گزارش نشده بود، به خبرگزاری ان‌بی‌سی نیوز اعلام کردند. اگر پنتاگون این پیشنهاد را بپذیرد، نگرانی‌ها در خصوص این که ایالات متحده به متحدان دیرینه خود در اروپا که روسیه را تهدیدی روزافزون می‌دانند، پشت می‌کند، تقویت خواهد شد.

به گفته ست جونز، معاون ارشد رئیس مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی مقامات روسی «کاهش نیروهای آمریکایی را به‌عنوان ضعیف شدن بازدارندگی ارزیابی خواهند کرد و این امر تمایل آن‌ها را برای دخالت در اروپا افزایش خواهد داد.»

دولت ترامپ به وضوح اعلام کرده است که می‌خواهد متحدان اروپایی مسئولیت بیشتری در زمینه دفاع خود بر عهده بگیرند تا ایالات متحده بتواند منابع نظامی خود را بر چین و اولویت‌های دیگر متمرکز کند.

پیت هگست، وزیر دفاع در نخستین سفر خارجی خود در فوریه در سخنرانی‌ای در بروکسل گفت: «واقعیت‌های استراتژیک آشکار مانع از این می‌شود که ایالات متحده آمریکا به‌طور عمده بر امنیت اروپا تمرکز داشته باشد. به جای آن، ایالات متحده بر تامین امنیت مرز جنوبی خود و مقابله با چین تمرکز خواهد کرد.»

البریج کلبی، که به زودی به‌عنوان مشاور ارشد سیاست وزارت دفاع و سومین مقام آن منصوب خواهد شد، خواستار تمرکز بیشتر بر چین شده است. کلبی استدلال کرده است که باید منابع کمتری به اوکراین اختصاص یابد و تعداد نیروهای مستقر در اروپا کاهش یابد تا تهدید چین در اولویت قرار گیرد.

سناتور راجر ویکر، رئیس کمیته نیروهای مسلح، این رویکرد را در جلسه‌ای روز پنج‌شنبه مورد انتقاد قرار داده است. «برخی بر این باورند که اکنون زمان کاهش شدید حضور نظامی ما در اروپا است.»

او افزود: «من از دیدگاه‌های عمیقاً اشتباه و خطرناک برخی از کارمندان میان‌رده در وزارت دفاع نگرانم، آن‌ها در تلاش برای پیگیری عقب‌نشینی ایالات متحده از اروپا بوده‌اند و اغلب این کار را بدون هماهنگی با وزیر دفاع انجام داده‌اند.»

سخنگوی پنتاگون به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد. ارتش نیز از اظهارنظر خودداری کرد.

برایان هیوز، سخنگوی شورای امنیت ملی در بیانیه‌ای به ان‌بی‌سی نیوز گفت: «رئیس‌جمهور به‌طور مداوم استقرار نیروها و اولویت‌ها را بررسی می‌کند تا مطمئن شود که آمریکا اولویت دارد.»

در جلسه‌ای در کنگره در روز سه‌شنبه، ژنرال کریس کاولی، رئیس فرماندهی اروپا و فرمانده عالی ناتو، به کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان گفت که او مخالف کاهش سطح نیروهای آمریکایی در اروپای شرقی است.

کاولی با اشاره به یگان‌های نظامی که دولت بایدن پس از حمله روسیه به اوکراین اعزام کرد گفت: «در سال ۲۰۲۲، ما در ابتدا نیروها را اعزام کردیم. ما به‌طور دوره‌ای ساختار نیروها را در سطح نظامی و سیاسی بررسی کرده‌ایم. و من در طول این مدت همواره پیشنهاد کرده‌ام که نیروهایی را که اعزام کردیم حفظ کنیم و همچنان به این کار ادامه خواهم داد.»

کاترین تامپسون، یکی از مقامات پنتاگون که همراه با کاولی شهادت داد، از دادن نظر خود خودداری کرد، اما اذعان داشت که سطح نیروهای آمریکایی در اروپا تحت بررسی است.

کاهش بودجه مورد انتظار

با کاهش بودجه پنتاگون در دوران ترامپ، کوچک کردن حضور نظامی ایالات متحده در اروپا می‌تواند منابعی را آزاد کند، که ممکن است برای منطقه هند-آرام استفاده شود، که مقامات دولت اعلام کرده‌اند به‌عنوان اولویت استراتژیک بالاتری در نظر گرفته می‌شود. لغو استقرار واحدهای رزمی در اروپای شرقی نیز می‌تواند صرفه‌جویی مالی برای ارتش به همراه داشته باشد، که در تلاش است تا سرمایه‌گذاری‌های خود را در تجهیزات و سلاح‌های نوآورانه افزایش دهد.

حدود ۸۰۰۰۰ سرباز آمریکایی در اروپا مستقر هستند. پس از آغاز جنگ توسط روسیه، قانونگذاران از هر دو حزب از حضور قوی نظامی ایالات متحده در جناح شرقی ناتو حمایت کردند و آن را سیگنالی مهم برای پوتین می‌دیدند که ایالات متحده همچنان به دفاع از این کشورها متعهد است.

اما ترامپ در کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود که جنگ را به سرعت به پایان برساند و اکنون در تلاش برای رسیدن به آتش‌بس است. او موضعی بسیار متفاوت نسبت به اوکراین در مقایسه با بایدن اتخاذ کرده است، که وعده داده بود تا زمانی که اوکراین پیروز شود، سلاح و کمک‌های دیگر را به کیف ارائه دهد.

ترامپ از اوکراین خواسته است که پیشاپیش امتیازاتی بدهد. او پس از درگیری با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به مدت یک هفته کمک‌های نظامی و اطلاعاتی را تعلیق کرد و هیچ تعهد خاصی در مورد کمک‌های نظامی آینده ایالات متحده مطرح نکرده است.

بن هاجز، ژنرال بازنشسته سه‌ستاره‌ای که نظارت بر ارتش در اروپا را بر عهده داشت، گفت که او تعجب می‌کند که چه تحلیلی انجام شده که مسئولان را به در نظر گرفتن پیشنهاد خروج نیروها از منطقه سوق داده است.

هاجز گفت: «شما قابلیت بازدارندگی بسیار کمتری خواهید داشت. حالا لهستان به وضوح در حال گسترش قابلیت‌های خود است، رومانیایی‌ها هم همین‌طور هستند، سایر کشورهای اروپایی هم همینطور، اما این یک خلا خواهد بود که باید پر شود.»

طبق ارزیابی اطلاعاتی دانمارک که در فوریه منتشر شد، روسیه در حال انجام بازسازی و اصلاحات عمده‌ای در ارتش خود است، از جمله نوسازی تجهیزات و افزایش تولید تسلیحات. در این گزارش آمده که اگر ناتو نتواند نیروهای دفاعی خود را تقویت کند، اگر جنگ در اوکراین پایان یابد یا در یک توافق آتش‌بس متوقف شود، روسیه می‌تواند قادر باشد در پنج سال آینده جنگی وسیع در اروپای شرقی به راه بیاندازد.