کاهش استقبال از حج تمتع در پی افزایش هزینه حج/ عمره همچنان در بلاتکلیفی
اکوایران: گرانی حج تمتع از سوی سعودیها باعث شده تا زائران کشورهای مختلف استقبال کمتری از حج آینده داشته باشند.

به گزارش اکوایران: افزایش هزینه حج تمتع باعث شد که بنگلادشیها که سال گذشته به عنوان چهارمین کشور خارجی دارای بیشتری تعداد حاجی بودند، امسال با کاهش ۷۰ درصدی متقاضیان حج مواجه شوند. در ایران هم از سهمیه ۸۲ هزار نفری، حدود ۳۰ هزار نفر برای تشرف به حج ثبتنام کردهاند. با این حال سیدعباس حسینی، رییس سازمان حج و زیارت، از سعودیها «درخواست افزایش سهمیه» کرده است.
عربستان پس از کرونا هزینه حج را یک هزار و ۲۰۰ دلار گران کرد. بر همین اساس تعداد حجاج سال گذشته به یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر هم نرسید، در حالی که آنها از پذیرش بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زائر از کشورهای مختلف خبر داده بودند. هزینه حج تمتع برای زائران بنگلادش سال گذشته ۶ هزار دلار بود که امسال این هزینه با «کاهش ۱۰۰ دلاری» به ۵ هزار و ۳۶ دلار رسیده است. هزینه حج برای ایرانیها نیز حدود ۴.۵ هزار دلار است.
عربستان در تلاش است که تعداد زائران حج تمتع را به ۱۵ میلیون نفر برساند و برای این منظور هزینه حج را برای تأمین زیرساختهای لازم افزایش داده است. بر همین اساس، برخی از کشورها همچنان امکان تکمیل سهمیه خود را ندارند. حتی اندونزی هم که بیشترین حاجی را دارد، هنوز سهمیه ۲۲۱ هزار نفری خود را تکمیل نکرده است. این در حالی است که زائران برخی کشورها همچون ایران و مالزی سالهاست که در انتظار حاجی شدن هستند.
اکوایران: زائران ایرانی پس از انتظاری 9 ساله آماده سفر به عربستان سعودی بودند و تا فرودگاه امام هم آمدند، اما پرواز آنها لغو شد.
سردرگمی زائران ایرانی عمره همچنان ادامه دارد
از طرفی سفر عمره زائران ایرانی در حالی از ۱۳ دی تعلیق شده است که در ابتدا گفته میشد که مشکل از پروازهاست، اما پس از آن وزیر امور خارجه مشکل اعزام نشدن زائران را «فنی و تکنیکال» عنوان کرد و سازمان حج و زیارت هم اعلام کرد که «اعزامها تا اطلاع ثانوی انجام نمیشود.» این در حالی است که علاقهمندان به حج عمره امیدوار بودند پس از ۹ سال توقف، این سفر عبادتی-زیارتی از سرگرفته شود.
سازمان حج و زیارت به عنوان متولی اعزامهای عمره از «امکان بازگشت پول زائران به طور کامل حتی برای آنهایی ویزا صادر شده» خبر داد. حتی رئیس این سازمان گفت که در صورت عدم انصراف هم پس از برقراری سفرها، «هزینهای بابت صدور روادید گرفته نمیشود.» این در حالی است که ویزای عمره فقط سه ماه اعتبار دارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
جنگ در واشنگتن بر سر جنگ با ایران؛ توهم خطرناکی که ترامپ را از مسیر خارج میکند
-
بازگشت غافلگیرانه بیبی به کاخ سفید؛ مسیر رویارویی با تهران مشخص می شود؟
-
هشدار تهران به منطقه در صورت مشارکت در حمله آمریکا
-
پیشنهاد عراقچی به آمریکا
-
بازگرداندن بیش از ۳۳ هزار افغانستانی غیرمجاز از مرز تایباد در یک سال/ نگاهی به اولویتهای دولت در ساماندهی اتباع خارجی
-
گروسی اهداف سفرش به تهران را افشا کرد
-
هیجان در بازار طلا بالاست / وضعیت شاخص هموزن بورس بهتر است
-
صاحبان این خودروها ترسیدند / بازار خودرو خود را آماده کاهش قیمت می کند؟
-
تنش آبی یزد و اصفهان به مجلس کشیده شد: برآورد خسارت 180 میلیارد تومانی