مجلس فردا برای تداوم سیاست ارز ترجیحی جلسه غیرعلنی برگزار میکند
بررسی ارز ترجیحی پشت درهای بسته/ دلار 4200 تومانی پاشنه آشیل بودجه 1401 میشود؟
بررسی لایحه بودجه سال 1401 کل کشور از روز دوشنبه در حالی در دستور کار جلسات علنی مجلس قرار می گیرد که مجلسی ها هنوز درباره ارز ترجیحی با چالش هایی روبرو هستند
چالشی که خود مجلسی ها آغازگر آن بوده اند و ترجیح داده اند که فردا یکشنبه، جلسه مجلس را برای بررسی ارز ترجیحی در لایحه بودجه سال آینده، پشت درهای بسته و به صورت غیرعلنی برگزار کنند.
بنابر اظهارات سید نظام الدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، نمایندگان فردا جلسه غیرعلنی درباره بودجه و ارز ترجیحی خواهد داشت. در این باره پنج نفر از روسای کمیسیونهای اقتصادی، بودجه، کشاورزی، جهش تولید و انرژی صحبت میکنند و تعدادی از نمایندگان هم به قید قرعه به بیان نظراتشان میپردازند.
گرچه پیشتر رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق گفته بود که مجلس از روز یکشنبه یکم اسفندماه به بررسی لایحه بودجه در صحن علنی وارد می شود اما موضوع ارز ترجیحی که دولت با تداوم آن در بودجه سال آینده مخالف بود، سبب شد که بررسی جزئیات این لایحه مهم مالی، یک روز دیگر به تعویق بیفتد.
البته سخنگوی هیات رئیسه مجلس دیروز گفت که مجلس با پایان جلسه غیرعلنی فردا، وارد جلسه علنی خواهد شد و بعد از آن دو تقاضای دو فوریتی در دستور مجلس قرار میگیرد که اگر در شیفت صبح، مجلس وارد دستور بودجه شد، آنگاه شیفت بعد از ظهر هم برای بررسی جزییات بودجه تشکیل میشود و در غیر این صورت، بررسی جزییات بودجه از روز دوشنبه آغاز خواهد شد. به گفته او احتمالا بررسی لایحه بودجه در صحن علنی، در دو شیفت کاری صبح و عصر صورت می گیرد.
تداوم سیاست ارز ترجیحی در لایحه بودجه 1401، تصمیمی است که از سوی کمیسیون تلفیق و بر خلاف نظر دولت در این لایحه گنجانده شده است؛ تصمیمی که سبب شد بسیاری از فروض بودجه به ویژه در بخش درآمدهای نفتی نسبت به اعداد و ارقام مورد نظر دولت افزایش یابد. دولتی ها به این موضوع منتقدند اما حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق در نشست خبری هفته گذشته خود، تداوم سیاست ارز ترجیحی یا دلار 4200 تومانی در بودجه 1401 را «تصمیم سخت مجلس» عنوان کرد و گفت که کمیسیون تلفیق با این تصمیم «در کنار مردم قرار گرفته است.» ارز ترجیحی همان سیاست ارز رانتی است که دولت قصد داشت در سال 1401 به آن پایان دهد و از این رو، پیشنهاد داده بود که همه درآمدهای حاصل از صادرات نفت در سال آینده با نرخ ETS یا ارز بین بانکی محاسبه شود. اما این بار مجلس بر خلاف شعارها و اصرارهای پیشین خود، مانع از عملی شدن این پیشنهاد شد. مجلس یازدهم که سال گذشته تصویب لایحه بودجه را مشروط به حذف ارز ترجیحی در دولت حسن روحانی کرده بود، حالا برای دولت ابراهیم رئیسی تکلیفی تعیین کرده تا سال آینده 9 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی درنظر گیرد. همچنین 4 میلیارد دلار نیز به صورت ریالی برای گندم پیش بینی کرده است؛ به عبارتی، مجلس یارانه کالاهای اساسی، دارو و گندم را از 172 هزار میلیارد تومان به حدود 250 هزار میلیارد تومان افزایش داد. با این حساب مجلس تنها در این بخش، 80 هزار میلیارد تومان به بار مالی دولت اضافه کرده است. کمیسیون تلفیق در حالی این موضوع را به دولت تکلیف کرده است که به باور کارشناسان، با توجه به آثاری که این تصمیم روی کسری بودجه دولت در سال آینده خواهد داشت، این کسری بودجه میتواند در نهایت در قالب تورم در سفره مردم خودنمایی کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
آغاز اولین سفر استانی پزشکیان/ رئیس جمهور وارد زاهدان شد؛ پلن 4.5 همتی دولت برای سیستان و بلوچستان