رشد 15 درصدی صنایع واردات محور در 8 ماه + نمودار
اکوایران: ارزیابی وضعیت تولید واحدهای صنعتی با توجه به میزات وابستگی به واردات نشان میدهد، صنایع واردات محور در اردیبهشت 1402 توانستهاند نمره به مراتب بالاتری نسبت به سایر صنایع که وابستگی کمتری به واردات به دست آورند. بطوریکه از آبان ۱۴۰۱ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ رشد شرکتهای واردات محور بیش از ۱۵درصد از رشد سایر شرکتها بوده است.
به گزارش اکوایران: ارزیابی درجه وابستگی به واردات در میان صنایع صادرات محور هرچند نشان دهنده آن است که این دسته از صنایع با اعمال تحریمها آسیب بسیاری خواهند دید و این امر بر روند تولید این بخش اثر میگذارد، اما بررسی روند تولید در شرکتها واردات محور در مقایسه با سایر شرکتها از رشد صنایع واردات محور از آبان سال گذشته تا اردیبهشت سال 1402 حکایت دارد.
رشد شرکتهای واردات محور براساس محاسبات پژوهشکده پولی و بانکی از 1399 به بعد بالاتر از سایر شرکتها بوده است. بطوریکه از آبان تا اسفندماه ۱۴۰0 در حالی رشد شرکتهای با درجه واردات محوری بالا در بازه زمانی مثبت 2.6 تا 4 بوده است، رشد سایر شرکتها در بازه منفی 1.8 تا منفی 3.8 بوده و روند نزولی داشته است. از سوی دیگر در اردیبهشت و خرداد سال جاری در حالی که رشد شرکتهای کمتر وابسته به واردات منفی بوده، رشد تولید شرکتهای واردات محور به طور متوسط به بیش از 6 درصد رسید. براساس ارزیابیها این الگو در تابستان 1401 هم تکرار شد و در حالی که گروه شرکتهای کمتر وابسته به واردات در این ماه رشد منفی و نزدیک به صفر داشتند، رشد شرکتهای واردات محور به بالای 10 درصد رسید.
با توجه دادههای به دست آمده از وضعیت واحدهای تولیدی می توان گفت در مهرماه نیز اختلاف رشد این دو گروه بیشتر شد. بطوریکه از آبانماه 1401 تا اردیبهشت 1402 شرکتهای واردات محور بیش از 15 درصد بیشتر از رشد شرکتهای دیگر بوده است. به نظر می رسد شرکتهای واردات محور مهمترین عامل رشد تولید در ماههای اخیر بودند.
ارزیابیها نشان دهنده آن است که درجه وابستگی به واردات در بین صنایع و حتی شرکتهای مختلف، متفاوت است، بدیهی است که مشکلی مانند تحریم که واردات را مختل میکند، روی صنایع وابستهتر اثر بیشتری دارد. با این شرایط میتوان گفت اثر واردات بر رشد تولید صنایع براساس درجه وابستگی به دو گروه واردات محور شدید و واردات محوری کم تقسیم می شود و رشد تولید در این دو گروه در دورههای مختلف با هم مقایسه می شود.
براساس نمودار «رشد تولید در شرکتهای وابسته به واردات در مقایسه با سایر شرکتها» نشان میدهد قسمتهای هاشورکمرنگ خورده دورههایی را مشخص میکند که رشد تولید در شرکت های وابسته به واردات پایینتر از سایر شرکت های با وابستگی کمتر به واردات بوده است و در آن دورهها موانع وارداتی مانع بالقوه رشد تولید به حساب میآید و دورههایی که هاشور پررنگ خورده اثر محدودیت واردات عمیقتر است (همبستگی منفی بین وابستگی به واردات و رشد بیشتر است).
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ آغاز دوباره مذاکرات هستهای ایران و غرب از روز جمعه در ژنو
-
پیش بینی بورس فردا 5 آذر ماه 1403/ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران کمی بالاتر از سقف اردیبهشت ماه
-
شرق و غرب بار دیگر علیه برنامه هستهای ایران متحد میشوند؟
-
اضافه شدن یک آیتم جدید به قبوض برق
-
آمریکا آس رو کرد؛ 3 تصمیم حیاتی واشنگتن برای سبقت از اروپا/ چرا قاره سبز در بهرهوری از ایالات متحده جا ماند؟
-
بازار مسکن همچنان بی خریدار؛ این فروشندگان تخفیف های طلایی می دهند
-
همسان سازی حقوق بازنشستگان در خوان آخر/ زمان اصلاح احکام مشخص شد
-
پیشبینی قیمت طلا جهانی در هفته آتی: همه خرسها به غار بازگشتند
-
حس بورس به مذاکرات هستهای