طرحی برای دور زدن تهران و مسکو یا مهار پکن در منطقه؟
اکوایران: آمریکا امیدوار است که کریدور هند-خاورمیانه-اروپا به هندیها امکان این را بدهد تا بر فعالیت خود در غرب آسیا که مستقل از ایران یا روسیه است تمرکز کنند.
به گزارش اکوایران، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین 10 سال پیش در چنین ماهی در سخنرانی در قزاقستان برای اولین بار طرح «ابتکار کمربند و جاده» را مطرح کرد.
ابتکاری با تنشهای ژئوپولتیک
به نوشته بلومبرگ، در دهه بعد از آن سرمایهگذاری زیرساختهای چین در سطح جهانی افزایش یافت. منتقدان اغلب شکایت کردهاند که تامین مالی این طرح گران است و هدایت آن نادرست است و با تنش های ژئوپولتیک همراه است.
تا همین اواخر این طرح تنها طرح موجود بود. اما آیا این موضوع در حال تغییر است؟ در اجلاس گروه 20 در آخر هفته گذشته، رهبران چندین کشور آن چه را که کریدور هند، خاورمیانه، اروپا نامیدند اعلام کردند. ایده ساده است؛ یک راه دریایی از ساحل غربی هند تا خلیج فارس، یک راه ریلی از بنادر خلیج فارس تا بندر شام، و سپس از مدیترانه تا بنادر جنوب اروپا در ایتالیا یا یونان.
درست است که دقیقا مشخص نیست چرا به چنین کریدوری نیاز است. به هر حال کانال سوئز وجود دارد و به ندرت اتفاق میافتد که توسط کشتیهای بزرگ بسته شود.
در حالی که عبور از شبه جزیره عربستان ممکن است برای چند روز باعث صرفهجویی شود اما حمل و نقل دریایی معمولا ارزانتر است. حتی آن روزهای اضافی هم به شدت به عدم اصطکاک در مرزهای متعددی که کانتینرهای کالا باید از آنها عبور کنند و به روان بودن حمل و نقل در دو بندر اضافی بستگی دارد.
شرح این گزارش را اینجا بخوانید
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
بازار سهام این هفته مثبت خواهد بود؟
-
لحظه تعیین کننده جنگ؛ چگونه پوتین از خط قرمز دکترین بازدارندگی جنگ سرد عبور کرد؟
-
جزئیات مهم از انتقال الکترونیکی سهام عدالت متوفیان به وراث