سه اولویت توسعه صنعتی پس از توافق هستهای
اکوایران: در صورت نهایی شدن مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا و دستیابی به توافق هستهای، این پرسش مطرح میشود که برای توسعه بنگاههای صنعتی، چه بخشهایی باید در اولویت نخست قرار گیرند؟ فعالان اقتصادی در پاسخ به این سوال، شناسایی طرحهای کوچک و متوسط را ضروری میدانند.

به گزارش اکوایران؛ همزمان با آغاز سومین مرحله مذاکرات غیرمستقیم ایران، بحثها و گمانهزنیها درباره دوران پساتحریم به اوج خود رسید. بسیاری فعالان اقتصادی در این خصوص معتقدند علاوه بر شناسایی بنگاههای کوچک و متوسط در دوران پسا تحریم باید یادگیری زبان مالی بینالمللی و شناسایی ایرانیان صاحب سرمایه در اولویت کاری قرار گیرد تا بتوان سریعتر زمینه رشد بنگاههای اقتصادی را فراهم کرد.
در این زمینه و در اولین نشست کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق ایران در سال جدید با اشاره به اینکه «تلاش برای شناسایی طرحهای کوچک و متوسط»، «یادگیری زبان مالی بینالمللی» و «شناسایی ایرانیان صاحب سرمایه» سه اقدامی است که باید در ابتدای مسیر در دستور کار قرار گیرد.
در این نشست نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران، به این نکته اشاره کرد که اتاق ایران در دوران پساتحریم باید به دنبال طرحهای کوچک و متوسط باشد. به نظر میرسد در این راستا نیاز به بازشناسایی طرحهای سرمایهگذاری و بهروزرسانی اطلاعات مربوط به این طرحها داریم.
قدیر قیافه با اشاره به الزامات دوره پساتحریم و ضرورت آمادگی برای ورود به آن، ادامه داد: شاید ضروریترین اقدامات برای مواجهه با دوره پساتحریم، یادگیری و تمرین زبان مالی و سرمایهگذاری بینالمللی باشد. متاسفانه ما مدت زیادی از ادبیات بینالمللی سرمایهگذاری و تأمین مالی فاصله گرفتهایم. حتی بانکهای ما هم فاصله دارند که باید این فاصله از بین برود.
یکی دیگر از اقداماتی که در این نشست به آن اشاره شد، شناسایی ایرانیان صاحب سرمایه است. نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران معتقد است، ما نباید الزاما به خارجیها وابسته باشیم و میتوانیم از سرمایه انسانی و مالی ایرانیان خارج از کشور بهره ببریم.
قیافه تأکید کرد: البته باید محیط سرمایهگذاری امن، شفاف، باثبات و قابل پیشبینی باشد. تحقق این مؤلفهها از وظایف ساختار حکمرانی کشور است. مهمتر از همه اینکه باید حقوق مالکیت به رسمیت شناخته شود و مصادرهها و دستگیریها در کشور رقم نخورد.
او با اشاره به تجربه پسابرجام، افزود: نکتهای که در آن زمان ساختار حکمرانی به آن توجه نداشت، وجود نااطمینانی جدی در فضای اقتصادی بود. هیات های زیادی آمدند و ما سفرهای زیادی داشتیم و مذاکراتی انجام دادیم اما نگاه کشورها کوتاهمدت بود. آمریکاییها هم از سرمایهگذاری و ورود به بازار ایران منع شده بودند و یکی از دلایل خروج آنها از برجام این نکته بود. بنابراین نه بخش خصوصی و نه دولت برای مواجهه با این وضعیت آمادگی نداشت.
پیام باقری، نایبرئیس دیگر اتاق ایران نیز با اشاره به اینکه باید آماده ورود به فضای بعد از موفقیت مذاکرات و استفاده از ظرفیتهای آن باشیم، گفت: کمیسیون سرمایهگذاری مرتبط کمیسیون با این مأموریت است و نقش مهمی دارد. باید برنامهریزی کنیم که از سیر تحولات مثبت جا نمانیم و تمهیدات و زمینهسازیهایی که باید انجام شود را فراهم کنیم.
ضرورت اقدام پیشدستانه در مواجهه با دوره پسابرجام
حسن فروزان فرد، نایبرئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق ایران هم با اشاره به دوری ایران از تعاملات بینالمللی مؤثر گفت: اگر بخواهیم اقدام پیشدستانه در این رابطه داشته باشیم پیشنهاد من این است که برای هرکدام از کمیسیونها یک فعالیت بینالمللی انتخاب شود که ظرفیت آگاهی بیشتر در آن کمیسیون پیش از رفع تحریمها فراهم شود. مثلاً در کمسیون سرمایهگذاری باید فکر کنیم چه تعاملات بینالمللی لازم است آغاز کنیم و چه رفتوآمد بینالمللی را بهتر است شکل دهیم تا اگر ظرفیتی ایجاد شد، قسمتی از راه را رفته باشیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
میزان خسارت محوطه انفجار بندر شهید رجایی مشخص شد
-
برنامه پوتین برای سفر به ایران
-
جنگی که پکن برای آن لحظهشماری میکرد؛ چگونه شی جهان را به کشورش وابسته کرد؟
-
تأیید اعدام تتلو و بازداشت دو مدیر دولتی در پی انفجار بندر شهید رجایی
-
آغاز طرح جدید فروش سایپا با اولویت دارندگان خودروهای فرسوده
-
میزبانی گرم خلیجفارس و بالا گرفتن تنش بیبی و ترامپ؛ توافق با تهران در دسترستر از همیشه
-
صاحبان خودروهای فرسوده با این خبر خوش سورپرایز شدند / دو خودروی جدید در تیررس دارندگان خودروهای اسقاطی
-
جزئیات پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان؛ زمان پرداخت مشخص شد
-
از سرگیری توزیع آرد آزاد پس از تعیین قیمت جدید