به گزارش اکوایران، به در نخستین اجلاس حضوری روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که در وزارت بهداشت برگزار شد، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت به تشریح اصلاح قیمت برخی اقلام دارویی و اقداماتی که برای رفع مشکلات کادر درمانی و مالی دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال انجام است، پرداخت.

ظفرقندی در ابتدا به مشکلات پیش آمده برای تولید داروهای تزریقی و پمادهای استریل اشاره کرد و گفت که به‌دلیل قیمت‌گذاری دستوری برخی داروها، تولید این اقلام برای تولیدکنندگان زیان‌ده شده بود.

او توضیح داد که در این راستا دولت و بیمه‌ها اقداماتی را انجام داده‌اند تا از افزایش پرداختی‌های مردم جلوگیری کنند و تنها حدود ۱۰ درصد از اقلام دارویی نیاز به اصلاح قیمت داشتند و این اصلاحات عمدتاً به داروهایی مربوط می‌شود که مصرف عمومی و دائمی ندارند، از جمله داروهای تزریقی و پمادهای استریل.

ظفرقندی در ادامه توضیح داد که اصلاح قیمت داروها در پی این واقعیت صورت گرفت که قیمت برخی داروها، مانند آمپول دگزا، به حدی پایین بود که تولیدکنندگان قادر به ادامه تولید آن نبودند.

او افزود: برای مثال، آمپول دگزا با قیمت ۴۵۰۰ تومان به فروش می‌رسید؛ در حالی که این مبلغ حتی هزینه بسته‌بندی آن را پوشش نمی‌داد. اگر این روند ادامه می‌یافت، مجبور بودیم این دارو را از کشورهای دیگر وارد کنیم که هزینه‌های بسیار بالاتری داشت.

بنا به گزارش ایسنا، او همچنین گفت که داروهای تزریقی، که معمولاً برای بیماران بستری تجویز می‌شوند، پس از مصرف توسط بیماران، از طریق بیمه‌ها پرداخت می‌شود. این بدان معناست که هزینه‌های اصلاحی داروها، به‌ویژه در بیمارستان‌ها، توسط بیمه‌ها پوشش داده خواهد شد، تا هیچ هزینه اضافی از جیب مردم نرود.

اضافه شدن ۲۷ هزار نیروی درمانی به کادر سلامت کشور

در ادامه، وزیر بهداشت به اضافه شدن ۲۷ هزار نیروی درمانی به کادر سلامت کشور اشاره کرد و توضیح داد که این اقدام شامل حدود ۱۲ هزار پرستار است.

او تاکید کرد که این افزایش نیرو به کاهش فشار کاری و کاهش اضافه‌کاری‌های اجباری کمک خواهد کرد و فضای تنفسی بیشتری برای کادر درمان ایجاد می‌کند.

ظفرقندی همچنین به مشکلات مالی دانشگاه‌های علوم پزشکی و بدهی‌های کلان آنها اشاره کرد. به گفته او، بدهی دانشگاه‌های علوم پزشکی به حدود ۹۷ هزار میلیارد تومان می‌رسد و برای پرداخت این بدهی‌ها، باید اولویت‌هایی تعیین شود؛ اولویت اول، پرداخت حقوق و دستمزد نیروی انسانی است، سپس مسائل دارویی و پرداخت به پیمانکاران در اولویت‌های بعدی قرار دارد. وزیر بهداشت همچنین از لزوم اجتناب از اجرای طرح‌های بلندپروازانه و بدون بودجه سخن گفت و تاکید کرد که دانشگاه‌ها باید به دنبال راه‌حل‌های واقع‌بینانه برای مدیریت بحران مالی خود باشند.

او در ادامه بر لزوم وفاق و هم‌افزایی میان مسئولان، اعضای هیات علمی و دانشجویان تاکید کرد و گفت: «فاصله میان مسئولان و نیروی انسانی باید از بین برود. اگر این فاصله‌ها کاهش نیابد، هیچ‌گاه موفق نخواهیم شد.»

وزیر بهداشت افزود که ایجاد وفاق نسلی نیز ضروری است و باید تلاش کنیم تا ارتباط و همکاری بین نسل‌های مختلف در حوزه‌های علمی و درمانی تقویت شود.

ظفرقندی همچنین با اشاره به مشکلات مربوط به ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت که افزایش ظرفیت این رشته‌ها در سال‌های اخیر موجب ایجاد مشکلاتی شده است.

او افزود که این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده و اعضای شورا تصمیم به توقف این افزایش ظرفیت‌ها گرفته‌اند. برای حل مشکلات مربوط به رشته‌های تخصصی پزشکی مانند بیهوشی، کودکان و طب اورژانس، باید از طریق اصلاح تعرفه‌ها و ایجاد بورس‌های تحصیلی برای جذب دانشجویان به این رشته‌ها اقدام کرد.