معافیت تعرفهای چین برای برخی کالاهای آمریکایی/ تنش جنگ تجاری فروکش خواهد کرد؟
اکوایران: چین روز جمعه برخی از واردات آمریکا را از تعرفههای سنگین معاف کرد

به گزارش اکوایران، چین روز جمعه برخی از واردات آمریکا را از تعرفههای سنگین معاف کرد؛ اقدامی که نشانهای از احتمال کاهش تنش در جنگ تجاری میان دو کشور تلقی شد، هرچند پکن بهسرعت ادعای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مبنی بر آغاز مذاکرات را رد کرد.
به نوشته رویترز، گروههای تجاری اعلام کردند که چین اجازه داده برخی داروهای تولید آمریکا بدون پرداخت تعرفههای ۱۲۵ درصدی که پکن اوایل ماه جاری در واکنش به تعرفههای ۱۴۵ درصدی ترامپ بر واردات آمریکا وضع کرده بود، وارد کشور شوند.
همچنین فهرستی شامل ۱۳۱ دسته محصول که گفته میشود در حال بررسی برای معافیت از تعرفهها هستند، میان برخی شرکتها و گروههای تجاری دست به دست میشود. این فهرست شامل واکسنها، مواد شیمیایی و موتورهای جت است، اما چین هنوز بهصورت رسمی درباره آن اطلاعرسانی نکرده است.
دولت ترامپ در روزهای اخیر سیگنالهایی مبنی بر تمایل به کاهش تنشها میان دو اقتصاد بزرگ جهان فرستاده است. خود ترامپ نیز در گفتوگو با مجله تایم اظهار داشت که مذاکراتی در حال انجام است و رئیسجمهور چین، شی جینپینگ، با او تماس گرفته است. او گفت: «فکر نمیکنم این نشانه ضعف از طرف او باشد.»
اما چین انجام هرگونه مذاکره را رد کرد.
سفارت چین در واشنگتن در شبکههای اجتماعی نوشت: «چین و آمریکا هیچگونه مشاوره یا مذاکرهای درباره تعرفهها ندارند. آمریکا باید از ایجاد سردرگمی دست بردارد.»
علاوه بر تعرفههای سنگین علیه چین، ترامپ اعلام کرده بود که بر واردات از دهها کشور دیگر نیز تعرفههای هدفمند وضع خواهد کرد، اما اجرای آنها را تا نهم ژوئیه به تعویق انداخته است. این موضوع موجب شده شرکای تجاری آمریکا برای دستیابی به توافقات جداگانه با واشنگتن پیش از موعد مقرر، دست به کار شوند؛ تلاشی دشوار، با توجه به اینکه مذاکرات تجاری در گذشته معمولاً سالها به طول انجامیدهاند.
ترامپ در کاخ سفید به خبرنگاران گفت که به توافق با ژاپن بسیار نزدیک است. تحلیلگران این توافق را بهعنوان یک «نمونه آزمایشی» برای سایر توافقات تجاری دوجانبه میدانند، هرچند پیشبینی میشود که مذاکرات دشوار باشند. برخی انتظار دارند که نخستوزیر ژاپن، شیگرو ایشیبا، و ترامپ در دیدارشان در نشست گروه هفت در کانادا در ماه ژوئن، این توافق را اعلام کنند.
ترامپ همچنین در گفتوگو با مجله تایم اظهار داشت که «۲۰۰ توافق» انجام داده که ظرف سه تا چهار هفته نهایی خواهند شد، اما از ارائه جزئیات خودداری کرد. او گفت اگر تا یک سال دیگر تعرفهها همچنان بین ۲۰ تا ۵۰ درصد باقی بمانند، آن را یک «پیروزی کامل» تلقی خواهد کرد.
دفتر نماینده تجاری آمریکا اعلام کرد که روز جمعه نشست مثبتی با کره جنوبی برگزار کرده است.
ترامپ استدلال میکند که شبکه پیچیده موانع تجاری او، صنایع تولیدی آمریکا را که بر اثر رقابت جهانی تضعیف شدهاند، احیا خواهد کرد. با این حال، اقتصاددانان بهطور گسترده هشدار میدهند که این سیاستها منجر به افزایش قیمت برای مصرفکنندگان آمریکایی و افزایش خطر رکود اقتصادی خواهد شد.
علاوه بر تعرفههای خاص برای کشورها، ترامپ یک تعرفه کلی ۱۰ درصدی بر تمام واردات دیگر آمریکا و تعرفههای بالاتری بر فولاد، آلومینیوم و خودروها اعمال کرده است. او همچنین اعمال تعرفههای جدید برای صنایع خاص مانند داروسازی و نیمهرساناها را نیز مطرح کرده است.
روز جمعه، بازارهای سهام اروپا و آسیا برای دومین هفته متوالی روند صعودی داشتند و دلار نیز در مسیر اولین افزایش هفتگی خود در بیش از یک ماه قرار گرفت؛ چرا که سرمایهگذاران از نشانههای آمادگی آمریکا و چین برای کاهش تنشهای تجاری دلگرم شده بودند. در همین حال، شاخصهای اصلی والاستریت با افتی جزئی بازگشایی شدند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
محکومیت بحرین به پرداخت خسارت به ایران
-
ادعای پاریس علیه برنامه هستهای تهران/ تحریمهای بینالمللی باز میگردد؟
-
سه عامل افت دلار
-
آغاز روند استیضاح وزیر راه؛ 41 نماینده این طرح را امضا کردند
-
معلمان بیشترین سهم را از صندوقهای بازنشستگی دارند