مسعود نیلی

مسعود نیلی

آخرین مطالب مسعود نیلی

۴۰:۰۵
ناکارایی سیاست‌های مالی و کسری بودجه در اقتصاد ایران به بخش‌های مختلف تسری پیداکرده است و مشکلات زیادی به وجود آورده و زمینه‌ساز تورم شده است. در این شرایط به نظر می‌رسد اصلاح ساختار بودجه شالوده دیگر اصلاحات اقتصادی است.
۴۱:۴۸
در قسمت پانزدهم برنامه «سیاست‌گذاری»،‌ به موضوعات پیرامون نقش نفت و درآمدهای نفتی بر اقتصاد ایران می‌پردازیم.
۴۱:۵۲
در قسمت‌های قبلی برنامه سیاست‌گذاری، مساله رشد اقتصادی در ایران و عوامل رشد اقتصادی پایین در دهه‌های گذشته ریشه‌یابی شد. در این قسمت از برنامه با حضور دکتر مسعود نیلی مبحث رشد جمع‌بندی شده است.
۴۴:۰۱
مسعود نیلی معتقد است نظام اقتصادی ما درون‌گرا تنظیم شده است و می‌پرسد: چه کسی در برون‌گرایی سود بیشتری می‌برد؟ آن‌کسی که صادر می‌کند و با بنگاه‌های بیرونی مرتبط می‌شود آن‌کسی که نمی‌تواند محصولش را بفروشد بازنده می‌شود. به نظر نیلی ذینفعان قدرتمند «درون‌گرایی» موفق شده‌اند نیروی پیشران سیاست‌گذاری کشور باشند و بازار داخلی را در یک اقتصاد کوچک و بسته اسیر خودکرده‌اند.
۴۴:۵۲
الگوی برون‌گرایی در دنیای امروز، متاسفانه از دوران بالندگی خود گذر کرده است و کشورهای برون‌گرا که سوار بر موج‌های جهانی شدند، توانسته‌اند رفاه خود را ارتقا دهند. در این بخش دکتر نیلی به توضیح موج های جهانی شدن و تاثیر آن بر رشد اقتصادی کشورها پرداخته است.
۴۷:۱۲
در این قسمت از برنامه «سیاست‌گذاری» دکتر مسعود نیلی به همراه حمید آذرمند، کارشناس اقتصادی درباره ضعف‌های خصوصی‌سازی در ایران صحبت می‌کنند. در این برنامه همچنین خصوصی‌سازی در کشورمان آسیب‌شناسی می‌شود.
۵۰:۰۷
رشد اقتصادی بالا و پایدار نیازمند توسعه بنگاه‌داری خصوصی است. بنگاه‌داری دولتی در یک محیط بسته اقتصادی نمی‌تواند زمینه رشد اقتصادی بالا و پایدار را فراهم کند.
۰۰:۰۰
در قسمت نهم برنامه «سیاست‌گذاری»،‌ در ریشه‌یابی عدم‌ تعادل‌های اقتصاد ایران به موضوعات ناترازی بودجه عمومی و مشکلات نظام بانکی می‌پردازیم
۰۰:۰۰
شرط لازم برای دستیابی به رشد اقتصادی بالا و پایدار، رفع ریشه‌های تورم مزمن در اقتصاد است و تورم مزمن نیز ریشه در عدم‌تعادل‌های اقتصاد دارد. در اینجا این سوال مطرح می‌شود که ماهیت عدم تعادل‌ها چیست و این عدم‌تعادل‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟ پاسخ آن است که بخش عمده‌ای از عدم‌تعادل‌های اقتصاد ایران ناشی از ناترازی ساختار بودجه و وابستگی بودجه عمومی به نفت و پیش‌بینی ناپذیری درآمدهای نفتی است.
۴۴:۲۲
اقتصاد ایران در بلندمدت عملکرد مطلوبی در رشد اقتصادی نداشته است و این مسئله ریشه در عوامل تخریب‌کننده رشد و عوامل تضعیف‌کننده رشد دارد. در این بین، تورم مزمن یکی از عوامل اصلی تخریب رشد اقتصادی محسوب می‌شود. تورم مزمن و بالا، که ریشه در عدم‌تعادل‌های اقتصاد دارد، هزینه مبادله فعالیت‌های اقتصادی را افزایش می‌دهد و زمینه دخالت‌های بیشتر دولت را در بازارهای مختلف فراهم می‌کند. در گفت و گو با آقای دکتر مسعود نیلی، ساز و کارهایی مورد بررسی قرار گرفته است که موجب می‌شود تورم مزمن به عنوان یک عامل تخریب رشد اقتصادی، نقش ایفا کند.
۱ ۲

پربازدیدهای مسعود نیلی