دارون  عجم‌اوغلو

دارون عجم‌اوغلو

اقتصاددان و استاد دانشگاه ام‌آی‌تی

 

آخرین مطالب دارون عجم‌اوغلو

اکوایران: دونالد ترامپ اولین لولوخورخوره ضد دموکراسی نیست که دارای پیروان قوی بوده و آخرین نیز نخواهد بود. نهادهای آمریکایی می‌توانند چنین چالش‌هایی را تحمل کنند و حتی قوی‌تر از دل آن بیرون بیایند، اما بایستی نیروهای طرفدار دموکراسی بسیج شده و نشان دهند که این سیستم می‌تواند نتایج معناداری برای مردم به ارمغان بیاورند.
اکوایران: تجربه نشان می‌دهد که وقتی مردم می‌بینند که دموکراسی به درستی کار می‌کند و در جهت رشد اقتصادی، ثبات، خدمات عمومی و سطوح پایین نابرابری و فساد عمل می‌کند، به شدت طرفدار دموکراسی می‌شوند.
اکوایران: شکست شیلی در پیش‌نویس قانون اساسی جدید که از حمایت گسترده رأی‌دهندگان برخوردار است، نتیجه قابل‌پیش‌بینی اجازه‌دادن به حزب‌گراها و ایدئولوگ‌ها برای رهبری این روند بود. همانطور که تاریخ سوسیال‌دموکراسی شمال اروپا نشان می‌دهد، نهادهای دموکراتیک با ارائه آنچه رأی‌دهندگان عادی از دولت انتظار دارند، ساخته می‌شوند.
اکوایران: دموکراسی‌ها در سراسر جهان با دو تهدید عمده روبرو هستند؛ بحران مشروعیت، و رژیم‌های مستبد رو به رشد تهاجمی. آنچه هر دو را به هم مرتبط می‌کند و آنها را بسیار خطرناک‌تر می‌کند، تأثیر مخرب نقل و انتقالات پول سیاه است.
اگرچه ترامپ درباره ایستادگی در برابر چین صحبت می‌کند، رویکرد غیراصولی و معاملاتی او نشان دهنده تشدید سیاست مبتنی بر واقع‌گرایی بدبینانه کیسینجر است. او مانند کیسینجر نیاز به دفاع از ارزش‌هایی مانند حقوق بشر و دموکراسی را رد می‌کند.
اکوایران: توسعه گروه بریکس یک فرصت از دست رفته است. جهان به کشورهای بیشتری نیاز ندارد تا تحت نفوذ چین و روسیه قرار گیرند یا در برابر ایالات متحده متحد شوند. بلکه به یک گروه سوم مستقل واقعی نیاز دارد که بتواند برای اقتصادهای نوظهور وزنه تعادلی در برابر هر دو اردوگاه فراهم کند.
اکوایران: اگرچه واضح است که مردم در دموکراسی‌ها اعتماد خود را به نهادها از دست داده‌اند، اما روشن نیست که چرا افسون‌زدگان به‌جای اینکه به گزینه‌های چپ گرایش پیدا کنند، به پوپولیسم و اقتدارگرایی دست راستی روی آورده‌اند.
اکوایران: در طول دو دهه اخیر، تعداد کشورهایی که سالانه درجاتی از آزادی خود را از دست داده‌اند، بیشتر از تعداد کشورهایی است که در این زمینه پیشرفت داشته‌اند.
اکوایران: رئیس جمهور ترکیه و حزب عدالت‌وتوسعه‌ی او با وجود فساد گسترده و سوءمدیریت اقتصادی، احتمالا قدرت را حفظ خواهند کرد. این خبر خوبی برای سایر پوپولیست‌های دست راستی به شمار می‌رود، اما خبر بسیار بدی برای اقتصاد در حال رشد ترکیه محسوب می‌شود.
اکوایران: با تسلط شی جین پینگ بر حزب حاکم و اقتصاد سیاسی چین، بحث های طولانی مدت در مورد پایداری رشد شگفت انگیز این کشور به کانون توجهات بازگشته است. شواهد فزاینده‌ای از رکود وجود دارد که نشان می‌دهد پس از رسیدن به این مرحله، مدل اقتدارگرایانه چین ممکن است در نهایت استثنایی از قاعده رکود نباشد.
۱