نسخه شفابخش بانکهای مطرح جهانی برای درمان اقتصاد چین
اکوایران: دو بانک مطرح جهانی شامل گلدمن ساکس و مورگان استنلی از چین خواستهاند برای احیای علاقه سرمایهگذاران جهانی به این کشور، شفافیت بیشتری در قوانین و سیاستهای خود داشته باشد.
به گزارش اکوایران، مدیران ارشد دو بانک مطرح جهان یعنی گلدمن ساکس و مورگان استنلی خواستار شفافیت بسیار بیشتر از سوی چین و ورود آسانتر سرمایه به این کشور شدند تا از این طریق، علاقه سرمایهگذاران جهانی به دومین اقتصاد بزرگ جهان بار دیگر احیا شود.
به نوشته بلومبرگ، در حالیکه این دو بانک تأیید کردند که شکوفههای جدیدی از امید در اقتصاد چین ظهور پیدا کرده است، تد پیک، مدیرعامل اجرایی مورگان استنلی، معتقد است که همچنان شفافیت بسیار بیشتری در قوانین چین و سیاستگذاریهای این کشور مورد نیاز است.
او در سومین اجلاس سالانه سرمایهگذاری رهبران مالی جهانی در هنگکنگ گفت: «مبارزه با تورم منفی زمانبر است و چالشی به نام احیای مجدد اعتماد مصرفکننده وجود دارد.»
در همین اجلاس، دیوید سولومون، همتای تد پیک در گلدمن ساکس، اظهار داشت که همچنان ترکیبی از مشکلات وجود دارد که باعث شده سرمایهگذاران جهانی نسبت به سرازیر کردن سرمایههای خود به دومین اقتصادی بزرگ جهان خودداری کنند.
با توجه به دشواریهای پنج سال گذشته برای خارج کردن سرمایه، سولومون گفت: «به نظر من پیامهایی در مورد توانایی جذب سرمایه و همچنین ورود و خروج سرمایه برای سرمایهگذاران جهانی بسیار اهمیت دارد.»
مانند سه سال گذشته، این اجلاس برترین رهبران مالی جهان را گرد هم آورد، از جمله مدیران آپولو گلوبال منیجمنت و بلکاستون. این کنفرانس در اوج همهگیری کووید-19 و بهدنبال سالها ناآرامی سیاسی، با هدف احیای هویت هنگکنگ بهعنوان یک قطب مالی بینالمللی آغاز به کار کرد.
سولومون و پیک پس از آن سخنان خود را اظهار کردند که پیشتر سیاستگذاران چین و قانونگذاران ارشد این کشور در یک کنفرانس بزرگ در هنگکنگ که به دیدار با مشاهیر مالی جهانی منجر شد، وعده دادند که به تسهیل هر چه بیشتر شرایط برای فعالیت سرمایهگذاران جهانی و شرکتهای خارجی در این کشور ادامه دهند.
معاون رئیس بانک مرکزی چین اعلام کرد: «ما از سرمایهگذاران خارجی برای سرمایهگذاری در چین استقبال میکنیم و منافع توسعه اقتصادی چین را تقسیم میکنیم. چین به تلاشهای خود برای دسترسی متقابل به بازار با هنگکنگ ادامه میدهد و به تقویت برنامههای مرتبط با سهام، اوراق قرضه و محصولات مدیریت ثروت میپردازد و بهطور فعالانه از هنگکنگ برای توسعه بازار خارجی یوآن خود حمایت میکند.»
مقامات چینی میزان تعامل خود با بانکهای جهانی را افزایش دادهاند تا به دیدگاه آنها درباره بستههای محرک مالی اخیر برای احیای اقتصاد پی ببرند. افراد مطلع به بلومبرگ اعلام کردهاند رگولاتور اوراق بهادار چین بهطور ویژه نسبت به تغییراتی که بانکهای بزرگ جهانی در پیشبینی اقتصادی خود برای چین اعمال میکنند، علاقهمند شده است و به بررسی روزانه جریان سرمایه میپردازد تا روندهای سرمایهگذاری خارجی را درک کند.
سیاستگذاران چینی پس از آنکه وعده دادند برای تقویت رشد اقتصادی، سیاستهای مالی قویتری را اجرا کنند، از ماه سپتامبر تاکنون از چندین بسته محرک مالی رونمایی کردهاند تا به تقویت قابل توجه اقتصاد داخلی بپردازند.
نوآوری
هوآنگ ییپینگ از اعضای کمیته سیاست مالی بانک مرکزی چین اعلام کرده در حالیکه اقدامات این کشور تاکنون به اندازهای قوی بوده تا بتواند اقتصاد کلان را بهبود ببخشد، اما همچنان ظرفیت برای بهبود سیاستها در این رابطه وجود دارد.
هوآنگ افزود: «دولتهای محلی همچنان از نظر مالی محدود هستند و اقدامات آنها برای ایجاد درآمد بیشتر باعث آسیب دیدن اعتماد کارآفرینان شده است. از آنجایی که چین بهدنبال تقویت بهرهوری است، باید در صنایع بیشتری نوآوری به خرج دهد. ما باید کشور را (به روی شرکتها و سرمایهگذاران خارجی) باز بگذاریم، زیرا نمیتوان تصور کرد که با وجود تمام تنشهای ژئوپولیتیکی، میتوان با بستن درها تمام نوآوری را بهتنهایی انجام داد.»
تأثیرات موج نخست تسهیل پولی که شامل کاهش یک نرخ سیاستی کوتاهمدت و نرخهای بهره مربوط به وامهای مسکن کنونی بود، در حال نشان دادن اثرات خود بر اقتصاد است و دادههای اکتبر از احیای مصرف در چین حکایت دارند. شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، اعتماد کامل خود نسبت به توانایی این کشور در دستیابی به هدف رشد اقتصادی حدود 5 درصدی برای سال جاری میلادی را ابراز کرده است.
در همین زمان، انتخاب مجدد دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا، یک بار دیگر در حال افزایش انتظارات از تعرفههای شدیدتر بر کالاهای چینی است. این موضوع میتواند سرعت شرکتهای جهانی برای ایجاد تأسیسات تولیدی و لجستیک بیشتر در سطح آسیا را افزایش دهد؛ اتفاقی که بهعنوان استراتژی «چین به علاوه یک» شناخته میشود.
مدیرعامل اجرایی HSBC Holdings Plc اعلام کرده استراتژی «چین به علاوه یک» باعث ایجاد یک چرخه مثبت قابل توجه در آسیا شده است. این بانک انتظار دارد جریان تجارت در آسیا تا 65 درصد رشد داشته باشد.
مدیرعامل اجرایی HSBC Holdings Plc همچنین گفت: «چین با چالشهای بسیاری مواجه شده و شاخص دلار بالاتر در حال فشار آوردن به ارزهای منطقه است.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
مشاور ویژه ترامپ: او آماده مذاکره با تهران است/ نقشه راه ترامپ بیبی و بن سلمان را به ریل عادیسازی برمیگرداند؟
-
محصولات پارس خودرو گران شد/ بیشترین و کمترین افزایش قیمت متعلق به کدام خودروهاست؟
-
سرمایهگذاری سنگین قطر در میدان گازی مشترک با ایران: سرعت برداشت گاز همسایه حدود ۲ برابر میشود
-
چگونه سقوط اسد شکنندگی پوتین را برملا میکند؟
-
چهارمین ماه متوالی افزایش قیمتها در آمریکا؟ چالش جدی فدرالرزرو برای کاهش نرخ بهره
-
حرکت آرام طلا و سکه در مسیر صعودی/ سکه 1403 امروز به حراج میرود
-
اکونومیست رتبهبندی کرد: کدام کشور بهترین عملکرد اقتصادی را در سال 2024 داشت؟
-
اطمینان بورس به سیگنالهای دولت: شاخص کل وارد مرزهای جدید شد
-
پیشبینی سقوط دمشق سخت نبود