ایران از رشد سرعتی ویتنام سهم می برد؟
رئیس مجلس ویتنام پس از 25 سال در پاسخ به سفر همتای خود وارد تهران شد، سفری که در در پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک دو کشور به ایران صورت گرفت. همراه رئیس مجلس ویتنام هیات 70 نفره از هیات تجاری این کشور نیز او را همراهی کرد تا این سفر تنها به سفری سیاسی بدل نشود و دو طرف بتوانند گامی در جهت توسه همکاری اقتصادی،تجاری و سرمایهگذاری نیز بردارند.
از ویتنام در حال حاضر به عنوان یکی از قدرتهای نوظهور آسیایی یاد میشود، کشوری که تا پیش از اصلاحات اقتصادی سال ۱۹۸۶، ویتنام دارای یک اقتصاد شکننده بود که بهدلیل جنگهای متوالی با کشورهای دیگر، تحریمهای آمریکا و انزوای اقتصادی و سیاسی با مشکلات متعددی مانند رشد پایین اقتصاد و ابرتورم دستوپنجه نرم میکرد. اما تغییر رویکرد این کشور در زمینه سیاستگذاری اقتصادی موجب این کشور در طول ۳۶ بتواند مسیر سخت رسیدن به رشد اقتصادی را طی کند.
با توجه به سفر این هیات همراه این سوال مطرح می شود که مناسبات تجاری ایران و ویتنام در چه سطحی قرار دارد؟ براساس دادههای اعلام شده از سوی دو طرف حجم مبادلات تجاری ما کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار در سال است که با توجه به حجم تجاری بالای ویتنام و ظرفیتهایی که ما داریم میتوان گفت مبادلات تجاری دو کشور در پایینتر سطح قرار دارد.
حجم پایین مناسبات تجاری ایران و ویتنام در حالی رقم خورده که ویتنام بالاترین نرخ رشد اقتصادی در شرق آسیا را با حدود ۸.۲ دلار تجربه میکند که رشد قابل توجهی در سطح جهانی است. از طرفی حجم تجاری این کشور با جهان ۷۵۰ میلیارد دلار در سال است که نشان میدهد ویتنام در عرصه تجاری در جهان بسیار خوب و موفق عمل میکند. با این شرایط این سوال مطرح میشود که آیا ایران میتواند از رشد سرعتی ویتنام سهم ببرد؟ پرسشی که در پاسخ به آن فعالان اقتصادی به فراهم کردن زیرساختهای اقتصادی اشاره میکنند، زیرساختهایی که میتواند ایران را به این اقتصادنوظهور متصل کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ایران کجاى معادلات قفقاز قرار دارد؟
-
لغو نشست تاریخساز ایران و خلیجفارس در نیویورک؛ دست عراق و کویت در کار بود؟
-
خداحافظ وکیل مدافع مردم
-
سمت وسوی بازار مسکن در نیمه دوم 1402
-
دو شهر در خطر حباب مسکن
-
تاکتیک نتانیاهو در نیوریوک:حمله به ایران، چشمک به عربستان
-
شرایط آذربایجان برای عفو ارمنیهای قرهباغ / ایروان: برای پذیرش پناهجویان آمادهایم
-
صادرکنندگان افغانستانی و پاکستانی جایگزینی ایرانیها شدند
-
تفاوت عملکرد روحانی و رییسی در بازار مسکن