بررسی عملکرد مالی شرکت داروسازی جابر ابن حیان؛
تحلیل بنیادی سهام دجابر / ضعف داروسازی جابر ابن حیان در سودآوری
اکوایران: شرکت داروسازی جابر ابن حیان در شش ماهه امسال با ثبت 137 میلیارد تومان سود خالص، 7 درصد کمتر از شش ماهه ابتدایی سال قبل سودآوری داشت. افت سودآوری این مجموعه در حالی به ثبت رسیده که فروش عملیاتی امسال دجابر رشد قابل توجهی داشته است.
به گزارش اکوایران، سهام شرکت داروسازی جابر ابن حیان در تابلوی اصلی بازار اول بورس تهران با نماد دجابر شناخته میشود. ارزش بازاری سهام شرکت داروسازی جابر ابن حیان در حال حاضر 3 هزار و 452 میلیارد تومان است. شرکت سرمایه گذاری شفادارو به تنهایی بیش از 61 درصد از سهام داروسازی جابر ابن حیان را تحت تملک دارد. سه محصول قرص و کپسول، ویال و اسپری شرکت داروسازی جابر ابن حیان بخش اصلی فروش عملیاتی این شرکت داروسازی را در بر میگیرد. دجابر مشابه دیگر داروسازان کشور فروش صادراتی ندارد و تمام تولیدات خود را در بازارهای داخلی عرضه میکند.
تعیین قیمت داروها برای داروسازان میتوانست موجب زیاندهی این شرکتها شود و صنعت داروسازی کشور به شرایط مشابه صنعت خودرو و بانکداری دچار شود اما بالا بودن سطح خصوصیسازی در این صنعت و اهمیت بالای تداوم تولیدات این مجموعهها در قیمتهای منطقی و اقتصادی موجب شده تا شرکتهای این صنعت با نحوه قیمتگذاری دستوری خاصی مواجه باشند که با تأمین ارز خوش قیمت برای واردات مواد اولیه این صنعت موجب تعادل در سود ناخالص داروسازان شده است. شرکت داروسازی جابر ابن حیان مشابه دیگر شرکتهای داروساز کشور با توجه به اهمیت تورم بهداشت و درمان در فضای اقصادی کشور، درگیر قیمتگذاریهای دستوری است. شرکت داروسازی جابر ابن حیان از جمله داروسازانی به شمار میرود که قیمتگذاریهای دستوری توانسته است از سوددهی این مجموعه بکاهد.
رشد 127 درصدی فروش داروسازی جابر ابن حیان در 7 ماهه 1402
شرکت داروسازی جابر ابن حیان در سال جاری رشد فروش قابل توجهی را پشت سر گذاشته است. شرکت داروسازی جابر ابن حیان در سال 1400 با 509 میلیارد تومان فروش، به طور متوسط ماهانه 42 میلیارد تومان درآمدزایی کرده است. دجابر در سال 1401 بیش از 44 درصد رشد درآمدزایی داشت و با 734 میلیارد تومان فروش به متوسط ماهانه 61 میلیارد تومانی دست پیدا کرد.
اهمیت بودجه برای دلار/ نقطه عطف بورس
بیشترین میزان فروش ماهانه شرکت داروسازی جابر ابن حیان در سال 1400 به تیر ماه با 73 میلیارد تومان درآمد عملیاتی تعلق گرفت و در سال 1401 با 96 میلیارد تومان به آذر ماه تعلق داشت و اردیبهشت ماه 1401 با 156 درصد بیشترین میزان افزایش فروش به نسبت ماه مشابه در سال قبل را به خود اختصاص داد.
شرکت داروسازی جابر ابن حیان در هفت ماهه طی شده از سال جاری نشان داده که عملکرد بهتری به نسبت هفت ماهه ابتدایی سال قبل در زمینه درآمدزایی داشته است. این شرکت تا انتهای مهر ماه امسال 873 میلیارد تومان فروش داشته که به نسبت فروش 385 میلیارد تومانی هفت ماهه ابتدایی سال 1401 رشد 127 درصدی و به زبان دیگر، افزایش 488 میلیارد تومانی داشته است. در این هفت ماهه، بیشترین میزان فروش به خرداد ماه با 152 میلیارد تومان تعلق گرفته و بیشترین افزایش فروش ماهانه نسبت به ماه مشابه در سال قبل نیز به فروردین ماه با 470 درصد رشد تعلق گرفته است.
کاهش سودآوری دجابر با وجود رشد فروش
شرکت داروسازی جابر ابن حیان سال 1401 را با حاشیه سود ناخالص 20 درصدی و حاشیه سود خالص 53 درصدی پشت سر گذاشت. دجابر در سال قبل توانست 734 میلیارد تومان فروش به ثبت برساند که 144 میلیارد تومان آن به سود ناخالص تبدیل شد و در نهایت با افزایش سود سرمایهگذاری در سهام، 388 میلیارد تومان سود خالص بر جای ماند. نکته قابل توجه در صورتهای مالی دجابر عملکرد فصل بهار و تابستان امسال این مجموعه بوده است. شرکت داروسازی جابر ابن حیان در شش ماهه امسال توانسته است به 137 میلیارد تومان سود خالص فصلی با وجود درآمد 781 میلیارد تومانی دست پیدا کند که بیشتر از درآمد سال قبل این شرکت بوده است.
کاهش شدید و عجیب حاشیه سود دجابر در بهار و تابستان امسال احتمالاً به دلیل ضعف افزایش نرخ فروش محصولات بوده که از رشد قیمت مواد اولیه تولیدات این مجموعه کمتر بوده است. این مسئله نشان میدهد که تخصیص ارز دارو نیز در این شرکت برای رسیدن به سودآوری کفایت نکرده است.
تحلیل بنیادی سهام کگل/ گل گهر زیانده شد!
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سقوط سکه به کانالهای پایینتر/ آغاز حراج جدید سکه از ساعت 12
-
عارف: تکمیل آزادراه تهران-شمال، تحولی در کاهش زمان سفر و صرفهجویی سوخت
-
جنگ اوکراین در نقطه حیاتی؛ کدام طرف در نبرد کورسک پیروز میشود؟
-
پیش بینی بورس فردا 6 آذر ماه 1403 / کانال 2.4 میلیون واحدی فردا فتح میشود؟
-
معجزه اصلاحات بنسلمان: حضور زنان در بازارکار، کیک اقتصادی عربستان را ۱۲ درصد بزرگتر کرد
-
اکونومیست: اقتصاد هند آماده سبقت از ژاپن
-
کف حقوق کارمندان در سال 1404 چقدر میشود؟
-
آیا بورس در مسیر صعودی است؟
-
چگونه اردوغان شریک جاهطلبیهای بن سلمان شد؟