به گزارش اکوایران، در بسته سیاسی 21 آذرماه 1403 نگاهی انداختیم به مهم‌ترین رویدادهایی که در فضای سیاسی کشور رخ داده است.

توضیح صداوسیما درباره عدم پخش زنده سخنان رهبر انقلاب

اداره کل روابط عمومی صداوسیما در اطلاعیه درباره عدم پخش زنده سخنان رهبر معظم انقلاب اعلام کرد: تصمیم‌گیری درباره پخش زنده فرمایشات رهبری با دفتر معظم له است.

رهبر انقلاب اسلامی امروز -۲۱ آذر- در جمع هزاران نفر از اقشار مختلف در حسینیه امام خمینی(ره) درباره تحولات سوریه و منطقه سخنرانی کردند.

خبر مرتبط
قضایای سوریه محصول اتاق فرمان مشترک آمریکا و رژیم‌صهیونیستی

رهبر انقلاب اسلامی امروز در دیدار با با مردم لایحه‌های مختلف حوادث سوریه و بیان درس‌ها و عبرت‌های قضایای سوریه را تشریح کرد.

واگذاری بخشی از اختیارات ریاست جمهوری به استانداران؟

علی زینی‌وند، معاون سیاسی وزیر کشور در رابطه با اختیارات استانداران در دولت چهاردهم، اظهار کرد: با توجه به صحبت‌های رییس‌جمهوری و توقعی که از استان‌ها وجود دارد، اقدام‌های تحولی توسط ریاست جمهور به استانداران تکلیف شده است؛ انجام این تکالیف نیازمند اختیارات و تفویض اختیارات است.

او با یادآوری اینکه همواره در شروع هر دولتی مجموعه‌ای از اختیارات به استانداران تفویض می‌شود، افزود: متاسفانه در بسیاری از مواقع تفویض اختیار به استانداران به نتیجه نمی‌رسد. بخشی از اختیارات تفویض شده به استانداران ممکن است نیازمند بخشی از اختیارات رییس‌جمهور و هیات وزیران باشد که مسعود پزشکیان اعلام آمادگی کرده تا بخشی از این اختیارات را به آنها واگذار کند و حداقل به برخی از استان قابل تعمیم است.

خبر مرتبط
بخشی از اختیارات رئیس‌جمهوری به استانداران واگذار می‌شود

معاون سیاسی وزیر کشور گفت: بخشی از اختیارات تفویض‌شده به استانداران ممکن است نیازمند بخشی از اختیارات رئیس‌جمهور و هیئت وزیران باشد که رئیس‌جمهوری اعلام آمادگی کرده تا واگذار کند.

رییس جمهوری از تجهیز ادارات دولتی به پنل‌های خورشیدی خبر داد

مسعود پزشکیان در جلسه امروز هیات دولت بر تلاش برای جلوگیری از قطع گاز و برق واحدهای صنعتی تاکید کرد و گفت: باید تمامی دستگاه‌ها و مسئولان ذی‌ربط تلاش کنند ناترازی انرژی به جایی نرسد که مجبور شویم برق صنایع را قطع کنیم. تعطیل شدن صنایع به خاطر نرساندن خوراک گاز و برق به معنای کمبود اقلام و کالاها در آینده است و نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی بیفتد.

رییس‌جمهور همچنین درباره برنامه‌های دولت برای افزایش تولید برق در ماه‌های آینده، گفت: برنامه‌های زیادی برای تولید برق از طریق پنل خورشیدی و نیروگاه‌های بادی داریم که یکی از آنها تجهیز ادارات دولتی به پنل‌های خورشیدی است. ضمناً دولت آمادگی دارد تا مجوزهای لازم به بخش خصوصی برای فعالیت در تولید انرژی پاک را صادر کند.

موضع آملی لاریجانی درباره FATF

آیت الله آملی لاریجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز -21 آذر- با جمعی از دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های دانشگاه‌های کشور دیدار کرد.

او در دیدار درباره بحث FATF اظهار کرد: موضوع پیوستن به FATF بحث فنی است. اگر به مجمع بیاید، بررسی می‌کنیم.

خبر مرتبط
آیت‌الله آملی لاریجانی: FATF به مجمع بیاید، بررسی می‌کنیم

آیت الله صادق آملی لاریجانی، با اشاره به تحولات سوریه و درس‌هایی که باید از آن بگیریم گفت: در جهان امروز اگر قدرت نداشته باشیم قدرت‌های سلطه ما را می بلعند، باید با پیشرفت در دانش و فناوری قدرتمند و مقتدر شویم.

بهارستان دولت را مکلف به جبران قدرت خرید خانوارهای طبقات متوسط و پایین کرد

نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت عصر امروز و در جریان بررسی موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق، بند الحاقی ۱ تبصره ۵ لایحه بودجه را تصویب کردند.

طبق این مصوبه، دولت مکلف است اعتبار لازم برای جبران قدرت خرید خانوارهای طبقات متوسط و پایین درآمدی جامعه، متناسب با اصلاح نرخ ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۴ را در ردیف مستقل پیش‌بینی کند و اعتبار مزبور را حسب مورد به دستگاه‌های اجرایی مرتبط و یا مصرف‌کننده نهایی پرداخت کند، اعتبار این ردیف تخصیص‌یافته تلقی می‌شود و دستگاه اجرایی ذی‌ربط مکلف به مصرف اعتبار دریافتی به منظور جبران قدرت خرید خانوارهای مزبور خواهد بود.

خزانه‌داری کل کشور مکلف است منابع و مصارف ریالی ارز ترجیحی را به تفکیک در ردیف‌های درآمدی و هزینه ثبت و گزارش آن را هر سه‌ماه یکبار به کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات و اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

اقدامات و برنامه‌های سازمان انرژی اتمی برای توسعه هسته‌ای در گلستان

محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی، در دیدار با استاندار گلستان به تشریح سیاست‌های سازمان انرژی اتمی و برنامه‌های مرتبط با سند جامع راهبری و سند مطالعات آمایش سرزمینی پرداخت و اعلام کرد که برای رسیدن به هدف تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای و ساخت راکتورهای اتمی در استان‌های ساحلی، اقدامات اولیه در گلستان آغاز شده است. این اقدامات شامل انتخاب مکان مناسب برای نیروگاه، آغاز مطالعات محیطی و آزمایش‌های زمین‌شناسی می‌شود.

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای توسعه فناوری پرتودهی در استان گلستان خبر داد و گفت که احداث مجتمع پرتو فرایند شمال شرق با هدف حمایت از بخش کشاورزی و افزایش عمر انبارمانی محصولات در دست اقدام است. این فناوری به‌ویژه برای آفت‌زدایی محصولات و اصلاح بذرها مفید خواهد بود. اسلامی افزود که در زمینه بهداشت و درمان نیز استفاده از فناوری هسته‌ای برای استریلیزه کردن محصولات بیمارستانی و درمانی در حال هماهنگی است تا استان گلستان از این فناوری‌ها بهره‌مند شود.

تحلیل ظریف از علت سقوط حکومت سوریه

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس جمهور در یادداشتی در اینستاگرام دیدگاه‌های خود را درباره موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی، و منطقه‌ای بیان کرده است. او تاکید دارد که این نظرات، دیدگاه‌های شخصی اوست. از جمله مهم‌ترین سرتیترهای یادداشت او می‌توان به مسائل زیر اشاره کرد:

قدرت ایران و هزینه‌های آن: ظریف به نیرومندی ایران و موفقیت در حفظ تمامیت ارضی اشاره می‌کند، اما معتقد است برخی هزینه‌های آن غیرضروری بوده و می‌شد با مدیریت بهتر از این منابع استفاده کرد.

ضرورت تغییر نگرش: او معتقد است اکنون وقت آن است که به جای نگرش تهدیدمحور، با خودباوری و نگاه فرصت‌محور برای توسعه، رفاه، و همکاری جهانی تلاش کنیم.

مسئله مقاومت و استقلال آن: ظریف تاکید دارد مقاومت در برابر اشغالگری اسرائیل از ابتدا حرکتی مردمی بوده و نه نیروی نیابتی ایران. ایران تنها از این حرکت خودجوش حمایت کرده است.

سوریه و ضرورت توافق سیاسی: او سقوط بشار اسد را به عدم تبدیل موفقیت نظامی به توافق سیاسی مرتبط می‌داند و هشدار می‌دهد که پیروزی‌های نظامی بدون توافق پایدار نیستند.

تغییرات در سوریه: شرایط ناپایدار سوریه نیازمند ایجاد دولتی فراگیر است که حقوق همه مردم و مقدسات آنها را محترم بشمارد.

تهدید داعش: او خطر تروریسم و داعش را همچنان جدی می‌داند و خواستار هوشیاری و هماهنگی در این زمینه است.

ضرورت وفاق: وفاق ملی به معنای شنیدن صدای همه مردم، از جمله کسانی که در انتخابات شرکت نکرده‌اند، است و نباید تنها به وحدت درون حاکمیت محدود شود.