دردهای مزمن رضاشاهی اقتصاد ایران
اقتصاد ایران در دوره رضاشاه با چه فراز و فرودهایی همراه شده است؟ کدام یک از سیاستگذاری ها در این دوره منجر به پویایی اقتصاد ایران شده و کدام یک از تصمیمات زمینه ساز بروز بحران در اقتصاد کشور شده است؟
بررسی ها برای پاسخ به این سوالات دو رویکرد کلی در مورد وضعیت اقتصاد ایران در دوره رضاشاه را شکل می دهد. گروهی معتقدند: در دوره رضاشاه حرکت ایران به سمت مدرنیزاسیون شروع شده اما گروه دیگر سیاستگذاری ها در این دوره را جز با استبداد و خودکامگی همراه نمی دانند که ثمره آن وابستگی به بیگانه بوده است.
اینکه کدام یک از این دو نگاه به واقعیت نزدیک تر است موضوعی است که در گفت و گو با هما کاتوزیان، استاد اقتصاد و تاریخ دانشگاه آکسفورد به آن پرداخته شده است.
او در این گفت و گو با نگاهی به نقاط اشتراک و افتراق سیاست گذاری ها در دوره قاجار و رضا شاه، از سهم سیاستگذاری های دوره رضاشاه در مشکلات فعلی اقتصاد ایران می گوید.
کاتوزیان میان مفهوم استبداد و دیکتاتوری تفاوت قائل می شود و به یک نکته مهم اشاره می کند. از نگاه او اگرچه در دوره رضاشاه حرکت های خوبی در حوزه های مختلف شکل گرفت اما به دلیل نبود برنامه، نتایج خوبی به همراه نداشت.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرایط جدید دریافت گواهینامه رانندگی؛ آزمون آیین نامه حذف شد
-
این کشور حکم جلب بشار اسد را صادر کرد
-
روایت جدید درباره قاتل ۲ قاضی دیوان عالی کشور/ ماجرای عمل جراحی که پسر قاضی مقیسه افشا کرد
-
پاسخ ظریف به شرط آمریکا برای توافق جدید
-
رونمایی حماس از جانشین سنوار
-
سورپرایز جدید سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی برای متقاضیان/ خودروساز ژاپنی خانواده خود را در ایران بزرگ می کند
-
گروسی: برای جلوگیری از جنگ باید تهران و ترامپ به توافق برسند
-
انتصاب غیرمنتظره ترامپ؛ محافظ شخصی رئیس سرویس مخفی شد
-
واکنش ظریف به اتهامات امنیتی به ایران/ برجام راهحل جلوگیری از تسلیحات هستهای بود