بازگشت نیجریه به بازارهای بینالمللی بدهی بعد از 20 ماه با فروش موفق یوروباند
نیجریه پس از وقفهای 20 ماهه، با فروش 2.2 میلیارد دلار یوروباند به بازارهای بینالمللی بازگشت و با تقاضایی چهار برابر بیشتر از میزان عرضه، نشان داد که اصلاحات اقتصادی دولت بولا تینوبو اعتماد سرمایهگذاران جهانی را جلب کرده است.
به گزارش اکوایران، نیجریه، بزرگترین تولیدکننده نفت آفریقا، پس از وقفهای 20 ماهه به بازارهای بینالمللی بازگشت و در اولین فروش یوروباند خود از فوریه 2022 تاکنون، 2.2 میلیارد دلار تأمین مالی کرد. این عرضه با تقاضایی بیش از چهار برابر میزان پیشنهادی همراه بود.
به نوشته بلومبرگ، بر اساس بیانیه اداره مدیریت بدهی نیجریه (DMO) که اواخر دوشنبه منتشر شد، این کشور دو نوع اوراق قرضه ارائه داد: اوراق قرضه 6.5 ساله با نرخ بهره 9.625 درصد و اوراق 10 ساله با نرخ 10.375 درصد.
نیجریه در این عرضه 700 میلیون دلار از اوراق کوتاهمدت و 1.5 میلیارد دلار از اوراق بلندمدت جمعآوری کرد.
تقاضای بالا از سوی سرمایهگذاران جهانی
این معامله با توجه به شرایط اقتصادی چالشبرانگیز جهانی، با استقبال گستردهای روبرو شد و میزان سفارشها به بیش از 9 میلیارد دلار رسید. تقاضا از سوی طیف گستردهای از سرمایهگذاران از جمله مدیران صندوقها، شرکتهای بیمه، صندوقهای بازنشستگی، صندوقهای پوشش ریسک (Hedge Funds)، بانکها و سایر مؤسسات مالی صورت گرفت.
فروش یوروباند نیجریه بخشی از بازگشت گستردهتر کشورهای آفریقایی به بازارهای بدهی بینالمللی در سال جاری است. در دو سال گذشته، بسیاری از دولتهای آفریقایی به دلیل مشکلات بدهی و هزینههای بالای استقراض، از این بازارها دور مانده بودند. پیش از نیجریه، کشورهایی مانند بنین، ساحل عاج، کنیا و آفریقای جنوبی نیز اقدام به فروش اوراق قرضه کردهاند.
اصلاحات اقتصادی دولت بولا تینوبو
بازگشت موفق نیجریه به بازارهای بدهی تا حد زیادی به اصلاحات اقتصادی انجامشده توسط دولت بولا تینوبو، رئیسجمهور نیجریه، طی 18 ماه گذشته نسبت داده میشود. این اصلاحات باعث کاهش 153 واحد پایه در فاصله بازدهی اوراق قرضه نیجریه نسبت به اوراق خزانهداری آمریکا شده است؛ این فاصله در 5 آگوست به 713 واحد پایه رسیده بود.
از زمان آغاز ریاست جمهوری در ماه مه 2023، تینوبو اقداماتی نظیر ایجاد نرخ ارز منعطفتر، لغو یارانه بنزین، و افزایش تهاجمی نرخ بهره توسط بانک مرکزی برای مهار تورمی که نزدیک به بالاترین سطح سه دهه اخیر است، انجام داده است.
این اقدامات علاوه بر استقبال سرمایهگذاران بینالمللی، تحسین بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول را نیز به همراه داشته، هرچند در داخل کشور اعتراضاتی را نیز برانگیخته است.
به گفته تینوبو، درآمد حاصل از فروش یوروباند برای تأمین بخشی از کسری بودجه پیشبینیشده 9.18 تریلیون نایرا (معادل 5.86 میلیارد دلار) در سال مالی جاری استفاده خواهد شد. این پیشنهاد هفته گذشته به قانونگذاران ارسال شد.
مشاوران و بانکهای دخیل در این معامله
بانکهای چپلهیل دنهایم، سیتیگروپ، گلدمنساکس، جیپیمورگان و استاندارد چارترد به عنوان مدیران ثبت سفارش و بانک افاسدیاچ بهعنوان مشاور مالی در این معامله حضور داشتند.
نیجریه در ماه مه 2022 به دلیل شرایط نامناسب بازار، فروش برنامهریزیشده 950 میلیون دلاری یوروباند را به تعویق انداخت. این کشور پیش از آن، 1.25 میلیارد دلار اوراق قرضه هفتساله را با بازده 8.375 درصد به فروش رسانده بود. امسال نیز، بهجای انتشار یوروباند جدید، اقدام به فروش اوراق قرضه دلاری در بازار داخلی کرد و 900 میلیون دلار با بازده 9.67 درصد جمعآوری کرد.
بازگشت موفق نیجریه به بازارهای بینالمللی، نشانهای از اعتماد مجدد سرمایهگذاران به این کشور و روند رو به بهبود اقتصاد آن است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آدرس آپارتمان های ۳میلیاردی در پایتخت
-
سیگنال تهران به ترامپ از کانال تروئیکا/ چرا اروپا نگران مذاکره مستقیم شده؟
-
جنگ جهانی پنهان؛ چرا غرب نمیخواهد کریدورهای تجاری از ایران و ترکیه عبور کنند؟
-
چرخش بزرگ کاخ سفید در خاورمیانه؛ هراس گسترده از پیشنهاد تازه ترامپ
-
قیمت طلا و سکه بازار را غافلگیر کرد/ اصلاح قیمت در راه است؟
-
درآمدی بر بازی بزرگ قدرت در قفقاز؛ علیاف ریسک بازی در زمین تهران و پوتین در برابر ترامپ را میخرد؟
-
حمله هوایی اسرائیل به استانی در سوریه/ موضع الجولانی مقابل رژیم صهیونیستی
-
تعطیلی استراحت در بازار ارز و سکه
-
خبر مهم درباره برکناری جمیله علمالهدی/ حکمی که خسروپناه برای سیدجلال موسوی خطیر زد