هندیها دوباره به چابهار برگشتند؛ انعقاد 30 تفاهمنامه به ارزش 93 همت برای 7 بندر
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، اعلام کرد که قرارداد همکاری با هندیها برای توسعه بندر چابهار امضا شده و هندیها هماکنون در حال بهرهبرداری از فاز یک این بندر هستند.
به گزارش اکوایران، علیاکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد که قرارداد همکاری با هندیها در بندر چابهار امضا و مبادله شده و آنان هماکنون در حال بهرهبرداری از فاز یک این بندر هستند.
او افزود که مبلغ قرارداد مذکور ۱۲۰ میلیون دلار بوده که از این میزان، ۸۵ میلیون دلار آن در حال انتقال است. همچنین قراردادهای مربوط به تجهیزات ساخت در این بندر نیز در حال انتقال هستند.
صفایی همچنین به حضور مقامات روسی در تهران و دیدار آنان با رئیسجمهوری کشورمان اشاره کرد و گفت: در این دیدارها، موضوع کریدور شمال-جنوب مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد که یکی از اولویتهای دولت و رئیسجمهوری، استفاده حداکثری از توان و پتانسیل بخش خصوصی است.
او افزود: امروز شاهد انعقاد ۳۰ تفاهمنامه و قرارداد به ارزش ۹۳ همت با بخش خصوصی داخلی و خارجی بودیم که بهزودی کار اجرایی آن در 7 بندر کشور آغاز خواهد شد و این تفاهمنامهها بهزودی به قرارداد تبدیل میشوند.
بنا به گزارش مهر، صفایی همچنین به قراردادهای سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۵۵ همت قرارداد با بخش خصوصی در بنادر امضا شد که بیشتر آنها هماکنون در حال اجرا هستند.
او ادامه داد: امسال در نظر داریم مدل جدیدی در قراردادها پیادهسازی کنیم، بهطوریکه زیرساختها به طور معمول توسط دولت فراهم میشد و پروژههای روبنایی به بخش خصوصی واگذار میشد، اما امسال مراکز لجستیکی بزرگی را به بخش خصوصی واگذار کردهایم و مدیریت آنها نیز بر عهده این بخش خواهد بود.
صفایی در پایان تصریح کرد: بدون تردید سرمایهگذاری بخش خصوصی در توسعه دریا محور، منجر به خلق ارزش افزوده و اشتغال در مناطق بندری خواهد شد.
چابهار، گزینهای مهم برای دسترسی به افغانستان و آسیای مرکزی
مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری ایران، آبان ماه اعلام کرده بود که هندیها برای فعالسازی مسیر بندر چابهار اصرار دارند و کشورهای جنوب خلیجفارس نیز در پی گسترش روابط و فعالسازی مسیرهای ترانزیتی هستند.
توسعه بندر چابهار در یک دهه گذشته به محور اصلی روابط ایران و هند تبدیل شده است. قرارداد دوجانبه ۸۵ میلیون دلاری در ۲۰۱۶ برای توسعه فاز یک بندر شهید بهشتی و قرارداد ۱۰ ساله جدید در ۲۰۲۴ میان ایندیا پورت گلوبال (IPGL) و سازمان بنادر ایران، نشاندهنده تعهد هند به این پروژه است. این سرمایهگذاری ۱۲۰ میلیون دلاری در راستای تقویت روابط اقتصادی و همکاریهای منطقهای است.
چابهار بهدلیل موقعیت استراتژیک خود، گزینهای مهم برای دسترسی به افغانستان و آسیای مرکزی است. هند همچنین زیرساختهای حملونقل، مانند شاهراه زرنج-دلارام، را برای تسهیل ارتباطات تجاری ساخته است.
با وجود تحریمها، بندر چابهار همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد و معافیتهای تحریمی به ارسال کالاهایی مانند گندم و حبوبات از هند به افغانستان کمک میکند. ایران همچنان شریک استراتژیک هند در تقویت روابط با افغانستان و آسیای مرکزی است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قیمت آپارتمان در محله نارمک+جدول
-
ترامپ تصمیم شوم نتانیاهو را دور زد/ پایان جنگ در غزه؛ حرف آخر کاخ سفید
-
کشمکش بیپایان بر سر FATF؛ خروج ایران از لیست سیاه با همکاری مسکو و پکن؟
-
ادعای رویترز: ترامپ امروز طرح بازگشت «فشار حداکثری» علیه ایران را بررسی میکند
-
ترامپ به دنبال بازسازی غزه توسط امارات و سعودیها/ واشنگتن پست: حمله به ایران دیگر موضوع آمریکا نیست
-
تخصیص ۱۰ هزار خودرو به ایثارگران/ تسهیلات قرضالحسنه برای خرید خودرو آغاز شد
-
خبر مهم مالیاتی برای کارگران/ مالیات اضافی کارگران برمیگردد؟
-
واکنش آملی لاریجانی به ادعای یک نماینده مجلس درباره هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص/ این هیئت من درآوردی نیست
-
بازار خودرو در انتظار فرمان ترامپ +جدولقیمت