به گزارش اکوایران، کش‌وقوس بر سر قانون مشهور به حجاب و عفاف ادامه دارد. دیروز در اخبار این طور گفته شد که علت به تاخیر افتادن ابلاغ این قانون از سوی رییس مجلس، مربوط می‌شود به ورود شورای امنیت ملی به موضوع. 

اما امروز امیرحسین بانکی‌پور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و از جمله طراحان قانون عفاف و حجاب گفت: هیچ مصوبه‌ای از سوی شورای امنیت ملی برای توقف قانون به مجلس نرسیده و قانون برای ابلاغ و اجرا با جدیت پیگیری می‌شود.  

بانکی پور افزود: پس از اینکه شورای نگهبان قانونی را تایید می‌کند دولت هیچ گونه حق اصلاح و استرداد قانون را ندارد و فقط پس از اجرا دولت می‌تواند یک لایحه جدید بدهد که می‌رود در روندهای معمول خودش و بررسی می‌شود. کاری که الان دولت برای عدم اجرای قانون دارد انجام می‌دهد یک بدعت جدید است که شان قانون و شان مجلس را زیر سوال می‌برد.

به نظر می‌رسد دولت و مجلس همچنان بر سر این قانون اختلاف دارند. امروز هم علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس جمهور در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ‌«سپاس از رئیس جمهور که اجرای این قانون را با توجه به تبعات اجتماعی آن در دستور کار شورای امنیت ملی قرار داد.»

وزن‌کشی جناح‌ها در قانون حجاب

مهر ما امسال بعد از بارها رفت و برگشت، شورای نگهبان خبر داد قانون حجاب را تایید کرده است. از آن زمان بسیاری نگران و چشم‌انتظار شدند تا ببینید آن‌چه که به «قانون عفاف و حجاب» مشهور شده است چیست. ماجرا اما از رونق افتاد تا ۷ آذر که در نشست خبری رییس مجلس، او بر این قانون و ابلاغ قریب الوقوع آن تاکید شد.

تنها ۳ روز بعد -۱۰ آذر- بود که متن این قانون به دست رسانه‌ها رسید و همه را غافل‌گیر کرد. از آن به بعد نیروهای سیاسی وارد یک کش‌وقوس جدی شدند. طراحان این قانون و گروه‌های فشار نزدیک به آن‌ها بر ابلاغش تاکید کردند و دولت چهاردهم و نخبگان نزدیک به آن، کارزاری را برای توقفش شروع کردند. این کشمکش هنوز هم ادامه دارد.

قالیباف در نشست ۷ آذر خود گفته بود این قانون را ۲۳ آذر ابلاغ می‌کند تا تنها یک گام فرمی ساده تا اجرای آن باقی بماند؛ ابلاغ قانون از سوی رییس جمهور. اما ۲۳ ابان گذشت و خبری از ابلاغ نشد؛ نکته‌ای که بسیاری از مخالفان و منتقدان این قانون را خوشحال کرد.

مسعود پزشکیان پیش از این در مصاحبه تلویزیونی خودش گفته بود که این قانون قابلیت اجرایی شدن ندارد.

در این میان اخباری از اصلاح دوباره این قانون و تاخیر در اجرای آن به گوش می‌رسید. برای مثال، شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری روز گذشته،‌ 24 آذر 1403، اعلام کرد که دولت اصلاحیه‌ای در دست دارد. او در رابطه با آخرین وضعیت طرح قانونی عفاف و حجاب، گفت: ما درخواست کردیم فعلاً این قانون ابلاغ نشود و یک لایحه اصلاحی به مجلس ارسال می‌کنیم تا این موضوع فعلاً متوقف شود و سپس بررسی‌های بیشتر را انجام دهیم. در حال آماده کردن لایحه اصلاحی قانون عفاف و حجاب برای ارسال به مجلس هستیم.

همچنین دیروز نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در مورد چرایی ابلاغ نشدن قانون عفاف و حجاب در موعد مقرر گفت: من عضو هیات رئیسه نیستم اما می دانم که شورای عالی امنیت ملی فعلاً مانع شده و متوقف شده است. 

به گزارش خبرآنلاین اکبر رنجبرزاده گفت: از آنجایی که این شورا بالاترین رکن تصمیم گیر درباره مسائل امنیتی کشور است، تصمیم گرفتند این اتفاق بیافتد و همه تابع مسیر و چارچوب های قانونی در کشور هستیم.

خبر مرتبط
مخالفت نماینده مجلس با اصلاح قانون حجاب/ تشکر ربیعی از پزشکیان

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهوری اعلام کرد که مسعود پزشکیان، اجرای قانون عفاف و حجاب را به شورای امنیت ملی ارجاع داده است.