درصحن شورای شهر تهران چه گذشت؛از هشدار تسخیر خیابان های تهران توسط پلاک شهرستانی ها تا نسخه نجات تهران
اکوایران :نایبرئیس شورای شهر تهران، با اشاره به افزایش هجوم خودروهای پلاک شهرستان به تهران، هشدار داد که این موضوع میتواند به معضلی بزرگ برای پایتخت تبدیل شود. وی خواستار تشکیل نشست مشترک با استانداری و نمایندگان مجلس برای یافتن راهحلهای عملی شد.
پرویز سروری، نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران، در دویست و نود و نهمین جلسه شورا، با بیان اینکه هجوم خودروهای پلاک شهرستان به تهران در حال تبدیل شدن به یک معضل بزرگ است، خواستار اقدامات عملی برای حل این مشکل شد. وی با اشاره به تجربه شخصی خود از ترافیک سنگین در روز جمعه، گفت: از هر ده خودرویی که در ترافیک مشاهده کردم، تنها دو خودرو پلاک تهران داشتند و بقیه پلاک شهرستان بودند.
سروری با تأکید بر اینکه این موضوع میتواند برای تهران معضلآفرین باشد؛ افزود: هرچه وضعیت اقتصادی دشوارتر میشود؛ حجم رانندگان پلاک شهرستان که به تهران میآیند؛ افزایش مییابد. این در حالی است که رانندگان تاکسی در تهران به شدت از این وضعیت گلایه دارند و معتقدند که این روند کسبوکار آنها را به طور کامل تعطیل کرده است.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه این روند در حال تشدید است؛ هشدار داد: اگر اقدام عملی صورت نگیرد؛ در مدت کوتاهی رانندگان تاکسی مجبور خواهند شد به شغلهای دیگری روی آورند.
وی پیشنهاد کرد که نشستی مشترک با استانداری و نمایندگان مجلس تشکیل شود تا راهحلهای لازم برای این مشکل بررسی و اجرایی شود.
سروری همچنین به مشکلات ناشی از سکونت غیررسمی رانندگان پلاک شهرستان در تهران اشاره کرد و گفت: بسیاری از این رانندگان در خودروهای خود استراحت میکنند و سکونتگاه مشخصی ندارند. اما به مرور زمان در تهران ساکن میشوند و به معضلات جمعیتی شهر اضافه میکنند.
وی تأکید کرد که ادامه این روند چهره شهر را با نابسامانی مواجه خواهد کرد.
در پایان، سروری از شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران خواست تا با استفاده از ظرفیتهای موجود، محدودیتهایی برای رانندگان پلاک شهرستان ایجاد کنند تا از تشدید این معضل جلوگیری شود.
دراین جلسه محمد آقامیری هم در تذکر پیش از دستور خود با بیان اینکه تاکسیرانی تهران روزانه بیش از سه میلیون مسافر را جابهجا میکند و حدود ۱۸ درصد از سفرهای درونشهری را پوشش میدهد، گفت: تعداد ۸۰ هزار تاکسی فعال در شهر تهران با مصرف سالانه بیش از ۲۰ هزار لیتر بنزین توسط هر تاکسی و تولید یک و نیم تُن ذرات معلق آلایندگی هوا، معضلات جدی در وضعیت هوای شهر ایجاد میکند. این امر ضرورت تسریع در روند جایگزینی تاکسیهای بنزینی با تاکسیهای برقی را دو چندان میکند.
آقامیری با اشاره به جلسات متعدد مدیران سازمان تاکسیرانی با اتحادیه تاکسیرانی و نمایندگان رانندگان، خواستار همکاری همه جانبه برای جلب رضایت رانندگان در مسیر اجرای این طرح شد و افزود: تلاش ما باید این باشد که در کنار نوسازی ناوگان، مشکلات معیشتی و رفاهی رانندگان تاکسی نیز به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی به مشکلات بیمه تأمین اجتماعی رانندگان نیز پرداخت و از مسئولان مربوطه به ویژه آقایان فروزنده و باقری، خواست اقدامات اساسی و مؤثری در این زمینه انجام دهند.
این عضو شورای شهر تهران موضوعاتی نظیر افزایش نیروهای بازرس، پرداخت حق شبکاری به بازرسان سازمان تاکسیرانی و نامگذاری پایانههای تاکسیرانی به نام شهدا را از دیگر موارد برای پیگیری در سازمان اعلام کرد.
آقامیری ضمن درخواست برای تسریع در اجرای این موارد، اظهار کرد: نامگذاری پایانههای جدید به نام شهدا، اقدامی ارزشمند در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
احمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در صحن شورای شهر تهران با بیان اینکه عدم مدیریت صحیح و مناسب حریم تهران و واگذاری مدیریت آن به مجموعههای مختلف، چالشهای متعددی را ایجاد کرده است؛ تصریح کرد: در گذشته، تمام خدمات و آموزشهای شهری ما برای شهروندان داخل محدوده تهران برنامهریزی میشد. اما بسیاری از افرادی که به شهر رفتوآمد میکنند؛ از حریم تهران یا شهرهای همجوار میآیند.
علوی خاطرنشان کرد: آموزشهایی مانند ساعت تفکیک پسماند، رعایت خط سفید، و مسائل ترافیکی، همگی در سرای محلات به شهروندان تهرانی ارائه میشود. اما افرادی که در حریم تهران زندگی میکنند، نه تنها از این آموزشها بهرهمند نیستند، بلکه برخی از آسیبهای جدی را برای شهر ایجاد میکنند
وی بیان کرد: پیشتر مناطقی از حریم با نامهایی مانند "حلبیآباد" شناخته میشد، اما اکنون با افزایش ساختوسازها و گسترش سکونت در این مناطق، شرایط پیچیدهتر شده است.
این عضو شورای شهر تهران گفت: همه نگران افزایش جمعیت داخل محدوده شهری هستیم،.اما جمعیت حریم با ساختوسازهای گستردهای که توسط دهیاران انجام میشود؛ به مراتب بیشتر میشود.
وی به بازدید خود از دربند و مسیر گردشگری آن اشاره و تصریح کرد: مشاهده کردیم که در یک مسیر صعبالعبور، ساختمانی چندطبقه در حال ساخت بود. وقتی از شهردار ناحیه در این باره پرسیدیم، پاسخ داد که مجوز آن توسط دهیار صادر شده است و شهرداری نقشی در آن ندارد. حتی اگر شهرداری بخواهد ورود کند، با برخوردهای قانونی و مشکلاتی مواجه میشود.
علوی معتقد است: این مسائل نشان میدهد که کنترل حریمهای تهران، بهویژه با افزایش مشکلات جمعیتی و ساختوسازهای غیرمجاز، نیازمند همراهی و هماهنگی سه رکن اساسی است: شهرداری تهران، دادستانی محترم، و استانداری محترم. بدون همافزایی و همکاری این نهادها، مدیریت حریم ممکن نخواهد بود و این مشکلات همچنان به داخل شهر سرریز خواهند شد.
وی در ادامه به ارائه راهکارهای اجرایی به منظور کنترل پهنه های حریم اشاره و گفت: نظر به وسعت و گستره پهنه های حریم و لزوم نظارت دقیق و مستمر بر جرائم مناطق و میدانی، به منظور استمرار مجموعهای نظاممند در مقوله مدیریت شهری میبایست مباحث ذیل به منصه اجرا درآید.
علوی بر ضرورت پایهریزی و برنامهریزی جهت یک نظام هدایت و کنترل هدفمند، با رویکرد ساماندهی بحران، تاکید و تصریح کرد: نهاد مدیریت نظارت، سیاستگذاری، اتخاذ تصمیم و پیگیری، نهاد فنی- برنامه ریزی، طراحی و بهنگام سازی و ایجاد بانک اطلاعات و داده پردازی- مجموعه پیوستهای از آمار، اطلاعات جغرافیایی، نقشهها و عکسهای هوایی و ماهواره ای، با ویژگی های همواره و بهنگام خصوصاً کنترل و پایش مستمر نظارتهای هوایی با استفاده از تکنیک نظارتهای هوایی توسط ریزپرندههای هوایی مجهز به دوربین و لنزهای عکاسی (پهپادها و کوادکوپترهای دوربیندار) بسیار مهم است.
وی در ادامه بر تدوین و بازنگری در مجموعه قوانین و مقررات- تجدید نظر در قوانین و مقررات موجود (بازنگری و تعدیل) و تدوین نیازهای آتی و مجموعه طرحهای پویا – شامل طرح راهبردی مجموعه شهری حرائم (بر اساس طرح توسعه شهری تهران بزرگ تاکید کرد.
نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران هم در خصوص 30 تابلو موزه امام علی (ع) که جهت شرکت در نمایشگاه world art Dubai ارسال شده بود؛ رئیس سازمان فرهنگی و هنری توضیحاتی را در صحن شورا ارائه دادند مبنی بر اینکه فقط دو اثر که مربوط به هانیبال الخاص بوده در این نمایشگاه به فروش رسیده و باقی ۲۸ اثر به موزه برگردانده خواهد شد.
وی ادامه داد: موضوع را در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مورد بررسی و پیگیری قرار دادیم و کمیته هنری ما ملزم به بررسی کارشناسی و ارائه گزارش شد. پیرو گزارش کمیته هنری آثار به گنجینه موزه امام علی (ع) برگردانده شده و اینجانب نیز روز چهارشنبه ضمن بازدید از موزه و مشخصا 28 اثر مذکور طبق لیست صورت جلسه هیئت امنای سازمان، به رؤیت آثار پرداختم.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: در همین بازدید از مسئولین موزه امام علی (ع) درخواست کردم که 28 اثر را به نمایش بگذارند تا اعضای محترم شورا و اصحاب رسانه از این آثار بازدید به عمل آورند.
معدنی پور بیان داشت: هم اکنون نیز مجددا این درخواست را از سازمان فرهنگی هنری دارم که در سریع ترین زمان ممکن نمایشگاهی از 28 اثر مذکور در موزه امام علی(ع) برگزار شود.
وی تاکید کرد: لازم می دانم دو نکته را متذکر شوم. نکته اول اینکه برای تایید اصالت آثار لازم است که یک گروه کارشناسی از متخصصین تشکیل شود و اصل بودن آثار را تایید کنند و صورت جلسه کنند. و نکته دوم اینکه، در موزه امام علی (ع) آثار نفیسی وجود دارد که نیاز به ترمیم دارند. لذا لازم است در خصوص ترمیم آثار ارزشمند برنامه ریزی و اقدامات عاجلی انجام گیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در خصوص حفظ آثار ارزشمند موجود باید گفت که در موزه با وجود تجهیزات و امکانات موجود که در زمان تأسیس از بهترین امکانات و تجهیزات بوده ولی به دلیل گذشت زمان نیازمند به روزرسانی و تعمیر هستند، که ضرورت دارد برنامه ریزی و اقدامات لازمی هم در این زمینه صورت گیرد.البته این موضوع فقط مربوط به موزه امام علی (ع) و سازمان فرهنگی و هنری نیست که آثار و اموال تاریخی و هنری نفیسی در بخش های مختلف شهرداری وجود دارد که هم نیازمند حفظ و نگهداری صحیح می باشد و هم برخی از اموال و آثار ارزشمند و نفیس نیازمند ترمیم است.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات خوب موزه امام علی (ع) این بود که از آثار موجود در موزه را جهت ثبت در سامانه جام مورد بررسی قرار داده بودند و از 5690 اثر موجود تعداد 3000 اثر واجد ثبت در سامانه جام شناسایی شده که 300 اثر اولویت دار در این سامانه تا کنون ثبت شده اند و این روند قرار است همه روزه صورت گیرد و طبق وعده داده شده طی یک سال آینده آثار موزه امام علی (ع) که واجد شرایط هستند در سامانه جام ثبت خواهند شد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به بازدید از باغ راه حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره کرد و گفت: این پروژه یکی از کلیدی ترین طرح های بازافرینی شهری در تهران است که در این دوره به همت سازمان نوسازی شهرداری تهران در حال تکمیل و در نزدیکی مرحله بهره برداری است.
وی ادامه داد: این پروژه مناطق 17 و 18 را به امکاناتی مانند آمفی تئاتر روزباز، مراکز بهداشتی درمانی، زمین های ورزشی، ساختمان های دانش بنیان، مسیر های دوچرخه سواری و پیاده روی، کوشک های فرهنگی و فضاهای سبز گسترده مجهز خواهد کرد و سرانه های فرهنگی، ورزشی، آموزشی و تفریحی را در این مناطق کم برخوردار و پر جمعیت تا حد زیادی تامین می کند.
معدنی پور تأکید کرد: برای پروژه باغ راه حضرت فاطمه زهرا (س) در این دوره هزینه زیادی صرف شده و زحمات زیادی هم توسط سازمان نوسازی شهرداری در خصوص بازطراحی پروژه، تعیین کاربری های متناسب با نیازهای منطقه ای و تهیه تجهیزات مورد نیاز و تامین اعتبار و بودجه صورت گرفته؛ آنچه که ضرورت دارد و هم اکنون می بایست مورد توجه شهرداری قرار گیرد، مدیریت یکپارچه بهره برداری از این پروژه است. لذا درخواستم از شهرداری تهران این است که برای حفظ و استفاده بهینه از امکانات ایجاد شده در این کلان پروژه، نظام بهره برداری مناسبی تهیه شود و مدیریت یکپارچه ای را برای بهره برداری از آن در نظر بگیرند.
مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران، نیز در صحن علنی شورا با اشاره به ضرورت تغییر در سیاستگذاریهای مربوط به مدیریت شهر تهران، تأکید کرد: «ما باید بپذیریم که سیاستگذاریهای گذشته در تهران شکست خورده است. امروز نیازمند گفتگویی جدی با نخبگان، اساتید دانشگاه، فرهیختگان، هنرمندان و شهروندان تهرانی هستیم تا راه نجات این شهر را بیابیم.»
وی افزود:سیاستگذارانی که در گذشته عملکرد ناموفقی داشتهاند، نمیتوانند راه نجات تهران را پیدا کنند. بنابراین، شهروندان تهرانی باید دست به دست هم دهند تا شهر خود را آباد کنند.
اقراریان به طرحی اشاره کرد که در شورای شهر به امضای اکثریت اعضا رسیده است و گفت: «طبق این طرح، شهرداری تهران موظف است آثار هنری واجد شاخصههای لازم از نگاه سازمان میراث فرهنگی را در سامانه جام ثبت کند. این طرح در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته و امیدوارم هرچه سریعتر در صحن شورا تصویب شود تا دیگر شاهد حوادث تلخی مانند فروش برخی آثار در سازمان فرهنگی شهرداری تهران نباشیم.»
وی از اصحاب رسانه خواست که پیگیری لازم را در این زمینه انجام دهند تا این طرح به نتیجه برسد و از بروز اتفاقات مشابه جلوگیری شود.
مهدی اقراریان همچنین به موضوع انتقال نیروهای مجموعه «شهربان و حریمبان» به مناطق شهرداری اشاره کرد و گفت: «در روزهای اخیر مراجعاتی از این عزیزان داشتهایم که نگرانیهایی را درباره این انتقال مطرح کردهاند. گفته میشود شورای اسلامی شهر تهران با این موضوع مخالف است، اما به صراحت اعلام میکنم که شورا مخالفتی با کمک به ایثارگران این مجموعه ندارد.»
وی تأکید کرد: از شهرداری تهران میخواهم هر تصمیمی را که به صلاح منافع سازمان و نیروهای این مجموعه است، با منطق و بررسی دقیق اجرا کند. طرح این موضوع بهعنوان مخالفت شورا شاید صحیح نباشد و انتظار میرود شهرداری موضوع را با شفافیت دنبال کند.
اقراریان در پایان بار دیگر بر لزوم همکاری میان نهادهای مختلف و شهروندان برای حل مشکلات تهران و اجرای سیاستگذاریهای کارآمد تأکید کرد.
مهدی چمران پس از پایان تذکر اعضا با اشاره به مشکلات حریم شهر تهران گفت: یکی از چالشهای بزرگ تهران حریم است؛ اما وزارت کشور بعد از تصویب طرح جامع متأسفانه مسئله حریم را ابلاغ نکرد و یک استخوان لای زخم باقی ماند. افزایش جمعیت تهران زیر یک درصد و از میانگین افزایش تهران در کشور هم کمتر است؛ اما در اطراف تهران افزایش جمعیت ۱۰ تا ۱۲ درصدی داریم و این مناطق به صورت بادکنکی بزرگ میشوند و به تهران میچسبند.
وی ادامه داد: منطقهای مثل چهاردانگه هم قسمتی از تهران را میگیرد. هر شهری به میزانی از حریم نیاز دارد تا احتیاجات خود را از نظر شهری برطرف کند. حریم تهران مرزی ندارد؛ منطقه مرتضی گرد با چند ده هزار جمعیت را یک دهیار با میل خودش اداره میکند، در حالی که تهران این همه تشکیلات دارد و مسئولان مختلفی آن را اداره میکنند. من شاهد بودم در عرض یک هفته یک ساختمان پنج طبقه با اسکلت فلزی در آنجا ساخته شد و این ساختمان از مقاومت کافی برخوردار نبود و امیدواریم مشکلی هم در آنجا پیش نیاید؛ در نهایت امیدواریم این چالش بزرگ را بتوانیم حل کنیم.
چمران با اشاره به عملکرد شهرداری در این دوره گفت: ما در پروژههای عمرانی کارهای خوبی انجام دادیم اما در پروژههای حمل و نقل نتوانستیم کار مثبتی انجام دهیم و آنگونه که میبایست کارها عملی نشد. بهترین شرکتهای تولید داخلی خودرو در ماه بیشتر از ۵۰ اتوبوس نتوانستند به ما بدهند. ما به ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ اتوبوس در تهران نیاز داریم و باید بتوانیم بخش زیادی از آن را از خارج از کشور یکجا بگیریم و بعد از شرکتهای داخلی کمک بگیریم. امیدواریم مشکلاتمان را با کمک دولت حل کنیم و واگنهایمان را هم از طریق آنها به کشور وارد کنیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
امید دوباره خروج از لیست سیاه FATF؟
-
آدرس آپارتمان های ۳میلیاردی در پایتخت
-
سیگنال تهران به ترامپ از کانال تروئیکا/ چرا اروپا نگران مذاکره مستقیم شده؟
-
قیمت طلا و سکه بازار را غافلگیر کرد/ اصلاح قیمت در راه است؟
-
بندر آستار یکسال تعطیل است! / مکران آخرین فرصت دولت ایران
-
خبر مهم وزیر آموزش و پرورش برای بازنشستگان/ مجوز پرداخت ۶۰ درصد باقیمانده پاداش پایان خدمت صادر شد
-
تکلیف مجلس به دولت برای یارانه نان/ قطع یارانه نقدی ۳ دهک
-
خبر مهم درباره برکناری جمیله علمالهدی/ حکمی که خسروپناه برای سیدجلال موسوی خطیر زد
-
شکایت 60 نماینده مجلس از ظریف/ ادامه پسلرزههای اظهارنظر جنجالی در داووس