اسلامی: ایران به انپیتی و ضوابط آن پایبند است
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، تأکید کرد که در مسیر توسعه برنامه هستهای کشور، مسأله هزینهها اهمیت ندارد. او گفت که با وجود فشارها و تحریمهای حداکثری از سوی طرف مقابل، ایران توانسته به فناوری هستهای صلحآمیز دست یابد و به رغم هزینههای سنگین، هدف اصلی حفظ استقلال کشور و شکستن انحصار جهانی در این حوزه است.
به گزارش اکوایران، محمد اسلامی، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، شامگاه یکشنبه -۱۴ بهمن ماه- به مناسبت چهلوششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در برنامه «گفتوگوی ویژه خبری» حاضر شد و درباره آخرین دستاوردها و پیشرفتهای صنعت هستهای کشور توضیح داد.
فناوریهای پیشرفته در سطح بینالمللی به یک حوزه تعیینکننده تبدیل شدهاند
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این پرسش که آیا هزینههای انجامشده در حوزه فناوری هستهای قابل توجیه است، گفت: «این سؤال مهم و پرتکراری است. کافی است برای درک واقعیتهای جهانی، به نشست امسال داووس نگاه کنیم که فرصتی برای نمایش جهتگیریهای کشورهاست. در این نشست، کشورهای توسعهیافته تلاش میکنند جایگاه خود را در حوزه فناوریهای نوین تقویت کنند و بر همین اساس، بلوکبندیها شکل میگیرد. هر کشوری که با نظام قویتر همراه شود و منافع آن را تأمین کند، با مانعی روبهرو نخواهد شد؛ اما شرط اصلی این است که منافع آمریکا تأمین شود.»
او افزود: «فناوریهای پیشرفته اکنون تعیین میکنند که چه کشوری وارد این حوزه شود و هر کشوری که وارد شد، باید منافع آمریکا را تأمین کند. ایران عضو هیچ بلوکی نیست و به همین دلیل، برخی فعالیتها برای کشور ممنوع اعلام شده است.»
اسلامی با اشاره به اساسنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه داد: «این اساسنامه به صراحت قوانین مربوط به پادمان و عدم اشاعه را مشخص کرده و این موارد باید در نظام قانونگذاری تصویب شود؛ ما نیز به ضوابط آن پایبند هستیم.»
آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید از دستیابی همه کشورها به فناوری صلحآمیز هستهای حمایت کند
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: «قانون آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح میکند که باید از دستیابی همه کشورها به فناوری صلحآمیز هستهای حمایت کند، اما در عمل، محدودیتهایی وجود دارد. کنگره آمریکا در سال ۱۹۵۵ قانونی را تصویب کرد که به عنوان قانون "یک، دو، سه" شناخته میشود. این قانون تصریح میکند که هر کشوری که بخواهد در حوزه غنیسازی اورانیوم، بازفرآوری و آب سنگین فعالیت کند، باید با دولت ایالات متحده قرارداد داشته باشد. در غیر این صورت، اجازه ورود به این حوزه را ندارد.»
او افزود: «بر اساس این قانون، ۱۸ کشور با آمریکا قرارداد دارند. ایالات متحده تلاش میکند که بهجز کشورهای دارای حق وتو، هیچ کشور دیگری وارد این حوزه نشود.»
در بحث توسعه برنامه هستهای هزینهها مطرح نیستند
اسلامی ادامه داد: «طرف مقابل به بهانه برنامه هستهای ایران، سیاست فشار حداکثری و تحریم را اعمال کرد. این ۲۰ سال مذاکرهای که همه دولتها انجام دادهاند، برای رفع اتهامات ساختگی بود که علیه ایران مطرح میشد. این اتهامات در قالب PMD در مذاکرات برجام کنار گذاشته شد.»
او گفت: «جمهوری اسلامی ایران بدون کمک خارجی توانسته به ظرفیتهای فناوری صلحآمیز هستهای دست یابد. مقایسه هزینه و فایده در اینجا موضوعیتی ندارد، چرا که دستیابی به فناوری پیشرفته برای برخی کشورها یک منطقه ممنوعه محسوب میشود. ایران نیز به دلیل اداره مستقل کشور، با محدودیتهایی در این زمینه روبهرو بوده است.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پزشکیان: 50 درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند، آنها مردم نیستند؟
-
پشت پرده سکوت سنگین تیم ترامپ در مورد سیاست جدید واشنگتن در قبال تهران
-
برای نخستین بار 4 کشتی سپاه راهی امارات شدند/ اضافهشدن ناو پهپادبر به نیروی دریایی
-
تحلیل هفتگی طلای جهانی؛ کارشناسان: منتظر رکوردشکنی باشید
-
پیام جدید همتى درباره لغو تحریمهای نفتی ایران
-
قرارداد گازی 20 میلیارد دلاری توزرد از آب درآمد
-
اثر دو مصوبه بر بازار ارز و سکه
-
زمزمههای غیرعلنی مجلس درباره FATF/ مرکز پژوهشها سیگنال منفی داد
-
امواج تعرفههای جدید ترامپ در بازارهای جهانی/ اقدامات تلافیجویانه کانادا و مکزیک، اقتصاد آمریکا به لرزه در میآید؟