نگرانیها درباره بزرگترین اقتصاد جهان؛ سیاستهای مهاجرتی ترامپ چگونه به اقتصاد آمریکا ضربه خواهد زد؟
اکوایران: بلومبرگ در این گزارش به بررسی تأثیرات سیاستهای مهاجرتی ترامپ بر بخش زنجیره تأمین مواد غذایی آمریکا پرداخته است. برنامه ترامپ برای اخراج گسترده مهاجران غیرقانونی میتواند باعث افزایش قیمت مواد غذایی در ایالات متحده شود، چراکه آنها نقش مهمی در این بخش ایفا میکنند.
به گزارش اکوایران، اگرچه تورم مواد غذایی به شکل قابل توجهی کاهش یافته است، یک نظرسنجی اخیر بلومبرگ نیوز نشان میدهد برنامه کامالا هریس - نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا - برای ممنوعیت افزایش قیمتها، با استقبال 80 درصد از رأیدهندگان در ایالتهای چرخشی روبهرو شده است. (ایرادی ندارد که برنامههای او قرار نیست که قیمتهای سوپرمارکتی کنونی را تغییر دهد؛ این برنامه بهطور خاص افزیش قیمتها در زمانهای اضطراری نظیر طوفان و همهگیری را هدف قرار میدهد.)
استراژی ترامپ برای کاهش قیمت مواد غذایی
به نوشته بلومبرگ، دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه، درباره قیمت مواد غذایی از نظر تعرفه صحبت کرده است؛ در واقع او میخواهد با وضع تعرفه بر واردات، قیمتها را کاهش دهد؛ این یک استراتژی شکبرانگیز است، چراکه تعرفهها عموما باعث گرانتر شدن کالاها میشوند، نه بالعکس.
با نگاهی نزدیکتر، سیاست واقعی مواد غذایی که رئیسجمهور سابق آن را پیشنهاد داده است، در طرح او مبنی بر اخراج گسترده مهاجران غیرقانونی تعبیه شده است. جدای از مسائل اخلاقی مرتبط با جمعآوری مردم و ارسال آنها به مکانی دیگر - گویی که محموله هستند - این برنامه تقریبا بهطور قطع به قیمتهای بالاتر مواد غذایی منجر میشود.
نقش مهم مهاجران در زنجیره تأمین مواد غذایی آمریکا
طبق گزارش سال 2021 مرکز پیشرفت آمریکا، حدود 1/7 میلیون مهاجر ثبتنشده در زنجیره تأمین مواد غذایی کار میکنند؛ این گزارش اعلام کرده حدود 300 هزار نفر در مزارع و بخش کشاورزی مشغول به کار هستند؛ 206 هزار نفر در بخشهای تولید مواد غذایی از قبیل کشتارگاهها و نانواییهای تجاری کار میکنند؛ 154 هزار نفر در خواربارفروشی و فروشگاههای زنجیرهای مشغول هستند و 833 هزار نفر هم در رستورانها فعالیت دارند.
دریافت تعداد دقیق جمعیتی که باید در خفا زندگی کند، دشوار است اما تصویر کلی از آمارها، کاملا مشخص است.
مهاجران ثبتنشده اغلب در کارهایی مشغول میشوند که بسیاری از آمریکاییها حاضر به انجام آنها نیستند: مهاجران در زمان گرمای شدید هوا به برداشت میوه و سبزیجات میپردازند، در حالیکه در معرض آفتکشهای خطرناک قرار میگیرند. آنها لاشههای طیور را تکهتکه و بستهبندی میکنند. مهاجران به شکل خستگیناپذیری در دامداریها کار میکنند و برای اشتهای سیریناپذیری مردم برای پنیر، شیر تهیه میکنند که فرآیند تمیزی نیست.
کارگران غیرقانونی تنها به انجام این کارها مشغول نیستند؛ رستورانها همچنین اغلب مهاجران ثبتنشده را در تمام بخشهای کار خود استخدام میکنند؛ از مدیریت گرفته تا پیشخدمتی و فرآیند آمادهسازی غذا. همچنین حدود 50 هزار مهاجر ثبتنشده وجود دارد که در واقع کارآفرین بوده و در رستوانها و خدمات غذایی مشغول هستند که تقریبا معادل 10 درصد از این صنعت است.
آنها صاحبان رستورانها، تهیهکنندگان غذا، پیمانکاران و اپراتورهای کامیونهای مواد غذایی هستند؛ کسبوکارهایی که مردم به دفعات با آنها سر و کار دارند.
کنوانسیون ملی جمهوریخواهان در میلواکی در ماه جولای
در واقع به احتمال بسیار بالا، یک مهاجر ثبتنشده در آمادهسازی غذایی که مردم آمریکا - جدای از دموکرات یا جمهوریخواه بودن - امروز مصرف کردهاند، نقش داشته است و آنها اغلب کارهایی را انجام میدهند که مردم آمریکا به شکل معمول خواهان انجام آن نیستند. بنابراین، چه اتفاقی میافتد اگر طی یک شبانهروز یا طی چند هفته، ماه یا سال وحشتناک، همه این افراد مجبور شوند از فعالیت در تمام این مشاغل دست بکشند؟ آیا شهروندان آمریکایی جای آنها را خواهند گرفت؟ بعید است.
تبعات اخراج گسترده مهاجران
در سال 2011، قوانین ضدمهاجرتی جدید بسیاری از نیروی کار مهاجر لاتین را از ایالت جورجیا فراری داد و ناگهان کشاورزان این ایالت با 11 هزار فرصت شغلی خالی مواجه شدند.
در آن زمان یک کشاورز اعلام کرد که مجبور شده است یکسوم از تولیدات خود را در زمین کشاورزی رها کند چراکه برای برداشت آنها، کمکی نداشته است. در سال پس از آن نیز به دنبال سختتر شدن قانون مهاجرت، داستانهای مشابهی در نیویورک، ایالت واشنگتن و کالیفرنیا شنیده شد.
در ایالت آیووا، از هماکنون این اثرات دیده میشود؛ طبق گزارشها، مهاجران غیرقانونی در نظر دارند این ایالت را ترک کنند که علت آن به قوانین سختگیرانه مهاجرت برمیگردد که اخیرا اجرایی شدهاند.
امروزه کمبود نیروی کار یکی از بزرگترین چالشهای کشاورزان، دامداران و صاحبان رستوران محسوب میشود؛ به همین علت است که نمایندگان آنها خواهان اصلاحات قوانین مهاجرتی هستند، نه اخراج گسترده مهاجران.
وبگاه فدراسیون دفتر کشاورزی آمریکا با اشاره به تاکتیکهایی نظیر دستگیری و بازداشت، اعلام کرده که اجرای این قوانین سختگیرانه میتواند تولیدات کشاورزی آمریکا را با مشکل جدی روبهرو سازد. سخنگوی این سازمان میگوید: «به همین دلیل است که یک راهحل جامع از سوی کنگره بهوضوح لازم است تا نیروی کار قانونی را تأمین کرده و زنجیره تأمین غذای ما را بیثبات نکند.»
انجمن ملی رستورانها نیز بر این نکته تأکید دارد. شان کندی، معاون اجرایی امور عمومی، میگوید: «با هزاران شغل خالی هر ماه، باید راهی پیدا کنیم تا افراد بیشتری را وارد نیروی کار کنیم. ما از اصلاحات جامع مهاجرت حمایت میکنیم، از جمله گسترش برنامههای ویزای کاری و بهبود مسیرهای قانونی مهاجرت در حالیکه امنیت مرزها را نیز تأمین میکنیم.»
چالشهای فعلی نیروی کار در صنعت رستوران تا حدی ناشی از سیاستهای محدودکننده مهاجرت است. میستی چالی، مدیر اجرایی ائتلاف کار حیاتی، اخیرا در نشریه تخصصی مدیریت رستوران مدرن به این موضوع اشاره کرده است. اوایل امسال، بانک فدرال رزرو کانزاس سیتی کمبود نیروی کار را بهعنوان یکی از عوامل اصلی افزایش قیمتها اعلام کرد. دبو گاندی از مرکز پیشرفت آمریکا میگوید: «وقتی نیروی کار از دست میرود، توانایی شما برای پاسخگویی به تقاضا کاهش مییابد. عرضه کاهش پیدا میکند و این باعث افزایش قیمتها خواهد شد.»
زمینهای کشاورزی بزرگ تجاری پس از اخراجهای گسترده در مقایسه با رقبای کوچکترشان، در موقعیت بسیار بهتری قرار خواهند داشت زیرا آنها میتوانند هزینههای کارگری افزایشیافته را بهتر جذب کنند. بالدمر ولاسکز - رئیس کمیته سازماندهی کار کشاورزی - که در منطقه غرب میانه و بخشهایی از جنوب آمریکا فعالیت میکند، میگوید: «مزرعههای کوچک خانوادگی که 88 درصد از کل مزارع آمریکا را تشکیل میدهند، به شدت آسیب خواهند دید و ممکن است مجبور به تعطیلی شوند. اگر همه آن کارگران اخراج شوند، شاهد واکنش شدید از سوی مزارع کوچک خانوادگی خواهیم بود.»
چاره کار چیست؟
هرکس که هفته آینده پیروز شود، باید راهی برای کنترل قیمت مواد غذایی پیدا کند، حتی در شرایطی که تغییرات اقلیمی و ژئوپلیتیک هزینهها را افزایش میدهند. اما اگر سیاستمداران آمریکایی بخواهند هزینهها را پایین نگه دارند، یکی از اهرمهای در دسترس، افزایش نیروی کار است. بسیاری از افراد میخواهند در این کشور کار کنند؛ بسیاری از آنها هماکنون اینجا هستند و بسیاری دیگر امیدوار به آمدن. و صنعت غذا تنها بخشی است که بهشدت به آنها نیاز دارد. وقتی اصلاحات مهاجرتی واقعی، عملگرایانه و انسانی نادیده گرفته میشود، همه مردم آمریکا هزینه آن را میپردازند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
بازار مسکن ایران در دور دوم ترامپ چطور رفتار خواهد کرد؟
-
فایننشال تایمز: اروپا با ترامپ همسو میشود/ چرا غرب به پیشنهاد بیسابقه اتمی تهران توجهی نکرد؟