دونالد ترامپ به‌همراه محمد بن‌سلمان در اجلاس گروه 20 در اوزاکا، ژاپن، 2019.

به گزارش اکوایران،‌ دارایی‌های عربستان سعودی از اوراق خزانه‌داری آمریکا به‌عنوان بخشی از دارایی‌هایی که توسط بانک مرکزی این کشور نگهداری می‌شود، در ماه اکتبر به بالاترین سطح چهار سال اخیر افزایش پیدا کرد.

به نوشته بلومبرگ، داده‌هایی که این خبرگزاری جمع‌آوری کرده است، نشان می‌دهد سهم اوراق خزانه‌داری آمریکا به‌عنوان بخشی از تمام دارایی‌های خارجی که توسط بانک مرکزی سعودی نگهداری می‌شود، در ماه گذشته میلادی به حدود 35 درصد افزایش پیدا کرد. این بدان معناست که میزان این اوراق در بالاترین سطح خود از فوریه 2020 و آغاز همه‌گیری کووید-19 قرار گرفته است.

سرمایه‌گذاری‌های عربستان در اوراق قرضه دولتی آمریکا در سال جاری میلادی همواره در حال افزایش بوده است و بانک مرکزی سعودی اکنون 144 میلیارد دلار از اوراق خزانه‌داری ایالات متحده را در اختیار دارد، حتی با وجود اینکه کل دارایی‌های خارجی آن به پایین‌ترین سطح خود از فوریه رسیده است.

تازه‌ترین افزایش در این رابطه پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در نوامبر رخ داده است. دارایی‌های بزرگ‌تر عربستان از اوراق خزانه‌داری ایالات متحده می‌تواند تأثیر مثبتی بر رابطه سعودی‌ها با دولت جدید دونالد ترامپ داشته باشد.

نمودار عربستان

ارقام بر حسب میلیارد دلار آمریکا

محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی، در دوران نخست‌ ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، ارتباط نزدیکی با او داشت و انتظار می‌رود با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، این ارتباط قوی ادامه پیدا کند. عربستان اخیرا نیز سعی داشته است خود را به دولت جدید آمریکا نزدیک‌تر کند و یک نشانه‌ برای این موضوع، حضور یاسر الرمیان، رئیس صندوق ثروت ملی عربستان سعودی و یک متحد نزدیک محمد بن‌سلمان، در کنار رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در جریان مسابقات یواف‌سی در نیویورک در اوایل ماه گذشته میلادی بوده است.

در فوریه 2020، دارایی‌های بانک مرکزی عربستان سعودی از اوراق خزانه‌داری آمریکا به یک قله بی‌سابقه‌ رسید و بیش از 37 درصد دارایی‌های خارجی این بانک را شامل می‌شد. پس از آن، سهم اوراق خزانه‌داری آمریکا به‌سرعت افت پیدا کرد، چراکه دولت سعودی به استفاده از ذخایر ارزی خود روی آورد تا یک انتقال 40 میلیارد دلاری به صندوق ثروت ملی خود را تأمین مالی کند و بتواند به خریداری تمام سهام‌هایی بپردازد که به شکل منفی تحت تأثیر ترس سرمایه‌گذاران از همه‌گیری قرار گرفته بودند.

دارایی‌های خارجی عربستان سعودی از حدود 500 میلیارد دلار در ابتدای سال 2020 به حدود 411 میلیارد دلار در پایان اکتبر سال جاری میلادی کاهش پیدا کرده است. بخشی از این کاهش به انتقال یادشده به صندوق ثروت ملی این کشور مربوط می‌شود و علت دیگر، استفاده از ذخایر ارزی برای تأمین مالی هزینه‌کردهای دولتی است.