مرکز پژوهشها رشد اقتصادی ماهانه آبان را اعلام کرد؛
کاهش رشد اقتصادی در میانه پاییز؛ نفت کم رنگتر شد
اکوایران: برآوردها نشان میدهد رشد اقتصادی کشور در آبان نسبت به مهرماه کاهش یافته و به حدود 3 درصد رسیده است. در میان بخشهای اصلی، پایینترین نرخ رشد را گروه نفت به ثبت رسانده است.
به گزارش اکوایران، رشد اقتصادی ماهانه کل کشور در آبانماه امسال بالاتر از 3 درصد تخمین زده شده است. این رقم پایینتر از مقدار محاسبه شده در مهر است. همچنین رشد اقتصادی بدون نفت نیز در دومین ماه پاییز سال جاری بالاتر از 3 درصد برآورد شده که باز هم نسبت به مهر کاهشی اعلام شده است.
در میان بخشهای اقتصادی صنایع و معادن بالاترین رشد را داشته و در مقابل بخش نفت پایینترین رشد اقتصادی را تجربه کرده، به طور کلی در چند ماه گذشته رشد بخش نفت به شدت نزولی بوده و از 9درصد در تیر ماه به کانال 2 درصد در آبان رسیده است. به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس علت رشد بالای گروه صنایع و معادن افزایش شاخص تولید صنایع بورسی و فروش نهادههای ساختمانی و همچنین رشد مثبت بخش تامین برق و گاز است.
وقتی از رشد اقتصادی ماهانه صحبت به میان میآید به این معنا است که حجم اقتصاد کشور در یک ماه مشخص نسبت به ماه مشابه سال قبل چه تغییراتی داشته است.
مرکز پژوهشهای مجلس با استفاده از روشهای مبتنی بر یادگیری ماشین و مدلهای اقتصاد سنجی هر ماه رشد اقتصادی کل کشور و تمام بخشها را در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته تخمین میزند.
افزایش رشد صنایع و معادن و کشاورزی
محاسبات حاکی از آن است که رشد اقتصادی کل کشور در آبان ماه امسال برابر با 3.3 درصد بوده است. در واقع حجم اقتصاد ایران در آبان امسال نسبت به آبان سال گذشته 3.3 درصد بزرگتر شده است. این امر درحالی رخ داده است که رشد کل اقتصاد در مهرماه سال جاری 3.5 درصد بوده است.
اگر نفت را از اقتصاد حذف کنیم، رشد اقتصادی کشور در آبان ماه 3.5 درصد برآورد شده که نسبت به مهرماه 0.1 واحد درصد از میزان رشد آن کاسته شده است.
از میان بخشهای اقتصادی رشد تمام گروهها به جز نفت و خدمات افزایشی بوده است. بالاترین رشد در این میان متعلق به صنایع و معادن بوده که رشدی 4.7 درصدی را در آبان تجربه کرده است. این درحالی است که در مهرماه رشد این بخش برابر 3.8 درصد برآورد شده است.
در رتبه دوم خدمات قرار گرفته که در دومین ماه پاییز رشدی معادل 3 درصد داشته اما نسبت به مهرماه 1.1 واحد درصد کاهش را تجربه کرده است.
مرکز پژوهشهای مجلس رشد بخش کشاورزی در آبان ماه را معادل 2.6 درصد تخمین زده است که در مقایسه با ماه ابتدایی پاییز 1.1 واحد درصد افزایش داشته است.
در آخر نیز رشد بخش نفت قرار گرفته که پایینترین رشد را در میان گروهها به خود اختصاص داده است. این بخش در مقایسه با آبان سال گذشته 2.3 درصد بزرگتر شده است. رشد این بخش در مهر سال جاری برابر 2.7 درصد بوده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیشنهاد محسن هاشمی برای انتقال پایتخت؛ کرمان، رقیب مکران شد
-
واکنش ترامپ به احتمال حمله به تاسیسات هستهای ایران
-
بازگشت FATF و ثبات ارزی؛ پیشران موج صعودی بورس
-
تنش میان نقدعلی و قالیباف بالا گرفت
-
زمرد به جای تریاک؛ جستجوی طالبان برای راه حل بحران در زیر خاک
-
پروتکلی که باکو کنار گذاشت/ شمشیری که علیاف از رو برای پوتین کشید
-
فرصت طلایی ایران خودرو؛ اعلام جزئیات فروش ۱ محصول برقی
-
برگشت دلار؛ پولبک یا گولبک؟
-
تغییر رویه بازار کار؛ کوچ شاغلان از بخش صنعت