به گزارش اکوایران، مساله افزایش قیمت بنزین از اوایل کار دولت چهاردهم مطرح شد و اکنون هم زمزمه‌های افزایش قیمت بنزین به گوش می‌رسد؛ گرچه دولت بارها این موضوع را تکذیب کرده،‌ اما اظهارات مسعود پزشکیان در دومین گفت‌وگوی تلوزیونی خود با مردم، دوباره شائبه افزایش نرخ بنزین را بر سر زبان‌ها انداخت. 

او در پاسخ به سوال مجری تلویزیون در روز 12 آذرماه مبنی بر افزایش نرخ انرژی که پرسید، مجلس اجازه افزایش قیمت بنزین در سال آینده نمی‌دهد و می‌گوید به واردات بنزین هم در ۱۴۰۴ هیچ ارزی اختصاص نخواهد داد؛ هم گفت: وقتی ارزی برای واردات نباشد، خب بنزین هم گران می‌شود.

البته این اظهارنظر واکنش‌هایی را در مجلس نیز به همراه داشت؛ صبح روز بعد، حمید رسایی،‌ نماینده مجلس و عضو جبهه پایداری در مجلس شورای اسلامی گفت: «لازم است از تریبون صحن از شأن مجلس و مصوباتش دفاع شود؛ رئیس‌جمهوری در برنامه گفت‌وگوی تلویزیونی خود گفت که با مردم صادقانه حرف می‌زنم با این اتفاق بنزین گران می‌شود. آقای دکتر پزشکیان صادقانه حرف‌زدن، برای قبل از انتخابات بود که گفتید اجازه گران‌شدن بنزین را نمی‌دهم. بنابراین در شرایط کنونی نباید این تصمیم خود را به گردن مجلس بیندازید؛ چراکه آقای تاجگردون و سایر همکاران بارها طی مصاحبه‌هایی گفتند که این موضوع از اختیارات دولت است.»

اختیار افزایش قیمت بنزین به دولت داده شده است

واکنش بهارستان‌نشین‌ها به اظهارات پزشکیان همچنان ادامه دارد؛ بر این اساس رمضان‌علی سنگدوینی، نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس هم به ایلنا گفته است: «در قانون هدفمندی یارانه‌ها این اختیار به دولت داده شده که در رابطه با قیمت بنزین تصمیم بگیرد.»

او افزود: «دولت این اجازه را دارد که سالانه درصدی قیمت بنزین را افزایش دهد، اما نکته حائز اهمیت اینکه وقتی قیمت بنزین بالا می‌رود قیمت برخی اقلام کالاها و خدمات افزایش پیدا می‌کند و به عبارت دیگر، بهای ارائه سرویس و کالا به مردم نیز افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل این بحث مطرح است که دولت حتما مراقبت کند که به قشر آسیب‌پذیر و کسانی که در دهک‌های پایین جامعه قرار دارند آسیب وارد نشود.»

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: «به دولت اجازه داده شده که برای قمیت بنزین برنامه‌ریزی کند؛ یعنی دولت اکنون اجازه دارد، قیمت بنزین را افزایش دهد. اما طی سال‌ها ما این کار را نکرده‌ایم، در حالی که دولت‌ها می‌توانستند قیمت بنزین را سالانه ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش دهند. اگر این پروسه طی می‌شد نه برای مردم مسئله‌ای ایجاد می‌شد و نه اینکه با چالش امروز رشد مصرف مواجه بودیم.» سنگدوینی یادآور شد: «دولت باید تصمیم بگیرد بر اساس ماده یک قانون هدفمندی یارانه‌ها نسبت به اصلاح قیمت بنزین اقدام کند.»

حال باید منتظر ماند و مشاهده کرد که دولت چهاردهم درمورد این مساله چه تصمیمی اتخاذ می‌کند و افزایش ناگزیر قیمت بنزین را چگونه مدیریت می‌کند.