نقطه توقف بورس کجاست؟
پیش بینی بورس امروز / گریز از بازار
اکوایران: در 10 روز کاری گذشته بیش از 6 هزار میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بورس خارج شده و شاخص کل 95 هزار واحد ریزش کرده است. نقطهی توقف این روند کجاست؟
به گزارش اکوایران، برای پیش بینی بورس امروز –دوشنبه 10 آبان- به روند بازار سهام در روز کاری قبل نگاه میکنیم. روز یکشنبه شاخص کل افت 35 هزار و 349 واحدی داشت و شاخص کل هموزن 10 هزار و 444 واحد نزول کرد. شاخص کل فرابورس نیز 377 واحد پائین آمد.
در پایان معاملات روز یکشنبه، 24 نماد رشد قیمت و 457 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 5 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 94 درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز دوشنبه در بورس شرکتهای لیزینگ ایران (ولیز)، لبنیات کالبر (غالبر) و داروسازی اسوه (داسوه) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت پگاه گلستان (غگلستا)، شرکت ویتانا (غویتا) و شرکت سرمایه گذاری مسکن زاینده رود (ثرود) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای فروس (شرکت فروسیلیس ایران)، کساپا (شرکت سایپا شیشه) و درازک (شرکت دارویی رازک) در روز دوشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش)، پگاه گیلان (غگیلا) و فراوری زغال سنگ پروده طبس (کپرور) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در پایان معاملات روز یکشنبه بازار با مازاد عرضهی 689 میلیارد تومانی بسته شد. در پایان معاملات یکشنبه 261 نماد صف فروش و 9 نماد صف خرید داشتند. ارزش صفهای خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته 33 درصد افت کرد و در رقم 14 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به شنبه 109 درصد افزایش یافت و 703 میلیارد تومان شد.
بیشترین تقاضاها
در روز یکشنبه نماد ولیز (شرکت لیزینگ ایران) با صف خرید 6 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از ولیز، نمادهای واعتبار (شرکت سرمایه گذاری اعتبار ایران) و غالبر (شرکت لبنیات کالبر) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها
روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به برکت (شرکت دارویی برکت) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 44 میلیارد تومانی داشت. پس از برکت، فرابورس (شرکت فرابورس ایران) و خنصیر (شرکت مهندسی نصیر ماشین) بیشترین صف فروش داشتند.
پیش بینی بورس امروز
روز یکشنبه شاخص کل 35 هزار واحد افت کرد و بیشترین افت در 3 هفته اخیر را ثبت کرد. همچنین شاخص هم وزن سقوط 10 هزار و 444 واحدی داشت و 94 درصد نمادها قرمزپوش بودند. به علاوه برای دهمین روز پیاپی نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار هزار و 368 میلیارد تومان است. در 10 روز کاری گذشته بیش از 6 هزار میلیارد تومان نقدینگی حقیقی خارج شده و شاخص کل 95 هزار واحد ریزش کرده است.
علاوه بر این ارزش معاملات خرد سهام باز هم کاهش یافت و با افت 7 درصدی به 3 هزار و 947 میلیارد تومان رسید.
در پایان معاملات دیروز 261 نماد صف فروش داشتند و ارزش صفوف فروش بالغ بر 703 میلیارد تومان بود. بدین ترتیب معاملات روز یکشنبه با مازاد عرضه 689 میلیارد تومانی بسته شد.
وضعیت بازار سهام بار دیگر بحرانی شده و این بار موج انتقادات گریبان دولت ابراهیم رئیسی را گرفته است. کاربران شبکههای اجتماعی دولت را مقصر ریزش قیمتها در بورس میدانند.
با این حال کارشناسان بیاعتمادی سهامداران به بورس و تمایل آنها به سرمایهگذاری در بازارهای موازی –مثل اوراق بدهی دولتی، ارزهای خارجی، سکه و رمزارز- را به عنوان دلایل نزول قیمت سهام شرکتها در بازار سرمایه معرفی میکنند.
هرچند که موج خروج نقدینگی سهامداران حقیقی بزرگتر شده و هراس و ناامیدی بر فضای معاملهگران بورس غالب شده اما تحلیلگران تکنیکی معتقدند شاخص کل در محدوده یک میلیون 300 هزار واحد تا یک میلیون و 330 هزار واحد از حمایت قدرتمندی برخوردار است و روند نزولی بازار متوقف خواهد شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
بازار مسکن ایران در دور دوم ترامپ چطور رفتار خواهد کرد؟