تعطیلی در دو قدمی کارخانه های فرآوری برنج
اکوایران: عضو هیات مدیره انجمن تولید و فرآوری برنج در مناطق آزاد ویژه اقتصادى از خطر تعطیلی کارخانههای فرآوری برنج در مناطق آزاد با هزاران کارگر خبر داد. گفته شده است، ادامه ممنوعیت واردات برنج تعطیلی حتمی این کارخانه ها را رقم خواهد زد.
به گزارش اکوایران، از ابتدای فصل برداشت برنج، واردات برنج متوقف شد. در واقع طبق قانون همچون سالهای گذشته واردات از ابتدای مرداد تا انتهای آبان ممنوع شد. البته در این مقطع همیشه ثبت سفارش آزاد بود. اما در سال جاری طبق اعلام وزارت جهادکشاورزی ثبت سفارش هم متوقف شد. موضوعی که مورد نقد واردکنندگان قرار گرفت. اما دولت به این موضوع اهمیت نداد. به تازگی یحیی میربلوچ عضو هیات مدیره انجمن تولید و فرآوری برنج در مناطق آزاد ویژه اقتصادى با اشاره به مشکلات و موانع موجود در مسیر فعالیت کارخانجات فرآوری برنج در مناطق آزاد خصوصا جنوب و نوار شرقی کشور گفت: هزاران کارگر در سال های اخیر و با راهاندازی کارخانههای فرآوری برنج در مناطق آزاد مشغول به کار شده اند، اما توقف واردات برنج فرآوری نشده در ماه های اخیر، تولید کنندگان را در معرض چالش قرار داده است.
او افزود: فرآوری برنج با استفاده از برنج وارداتی از هند و پاکستان موجب ایجاد اشتغال پایدار برای بیش از چهار هزار نفر، صرفهجویی ارزی و تولید برنج سالم زیر نظر سازمان های نظارتی همچون غذا و دارو و اداره استاندارد و همچنین عرضه برنج نیم دانه ارزان تر در مناطق محروم کشور شده بود، اما در پی مصوبات کارگروه هماهنگی سیاست های ارزی و تجارب و موانع ایجاد شده در بخش ثبت سفارش شاهد تعطیلی این واحدها به دلیل عدم تامین برنج وارداتی مورد نیاز هستیم.
میربلوچ ادامه داد: متولیان و صاحبان این کارخانهها که سرمایه قابل توجهی را برای ایجاد اشتغال اختصاص داده بودند حالا چارهای به جز قطع همکاری با بیش از چهار هزار کارگر نخواهند داشت.
عضو هیات مدیره انجمن تولید و فرآوری برنج در مناطق آزاد گفت: سال گذشته در راستای توجه به امنیت غذایی کشور و توسعه اشتغال در این حوزه خصوصا مناطق آزاد این کارخانه ها از حداکثر ظرفیت تولید خود استفاده می کردند با ادامه این روند امکان تهیه و توزیع برنج ارزان قیمت وجود نخواهد داشت که موجب تورم برای خانواده های دهک های پایین می شود
میربلوچ گفت: کاهش ارز بری با خرید برنج نیمه آماده و قهوهای از مبدا با خریدهای ارزانتر از جمله مزایاى فعالیت در این بخش بود که در کنترل قیمت بازار برنج مى توانست تاثیر گذار باشد.
او ادامه داد: بهره گیری از محصولات فرعی مانند سبوس برنج به عنوان خوراک دام و استفاده از آن در صنایع شیمیایی و آرایشی از دیگر تاثیرات فعال بودن این کارخانهها بوده که حالا متوقف مىشود.
به گفته عضو هیات مدیره انجمن تولید و فرآوری برنج در مناطق آزاد، تخصیص سهم عمده ثبت سفارش برنج سفید به کارخانجات فرآوری برای افزایش بهره وری و اطمینان از سلامت محصول و جلوگیری از اختلاط با برنج اصیل ایرانی یکى از مطالبات انجمن در سالهاى گذشته بوده اما حالا کمترین میزان ثبت سفارش مورد نیاز برای ادامه فعالیت این انجمن نیز انجام نمىشود.
میربلوچ افزود: انجمن در مکاتبه با وزارت جهاد کشاورزی و معاونتهای مربوطه شرایط بحرانی تولید کنندگان این بخش را اعلام کرده و امیدواریم به رفع این مشکلات هستیم، اما اگر تدبیری در این خصوص اندیشیده نشود شاهد مشکل در بخش تامین برنج فرآوری شده مورد نیاز بازار و همچنین اشتغال هزاران کارگر در مناطق جنوبی و جنوب شرقی کشور خواهیم بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
دستور کار جدید کاخ سفید؛ ترامپ راه پوتین را از تهران جدا میکند؟
-
پیامدهای پاسخ فوری تهران به قطعنامه آژانس
-
پیام موشکی پوتین به غرب: در جنگ دخالت نکنید!
-
معافیت مالیات دیگری برای کارگران
-
چالش نابهنگام کرملین؛ بنسلمان رویاهای پوتین را بر باد میدهد؟
-
ایران، ارشتبد و سپهبد ندارد؟
-
پیش بینی بورس فردا 4 آذر ماه 1403/ بهار بازار بورس اوراق بهادار تهران در پاییز 1403
-
ترامپ دیگر یک عصیانگر نیست
-
پاس گل روسیه سوخت