لغو محدودیتهای کووید در چین
پیامد گردش ناگهانی سیاست شی: وضعیت اضطراری بیسابقه در چین
اکوایران: کارشناسان معتقدند چین در چرخش ناگهانی سیاستهای مورد حمایت شی جینپینگ و اجرای آن توسط معاون نخستوزیر مورداعتمادش، سان چونلان، به طرز دردناکی گیر افتاده است.
به گزارش اکوایران، چین بعد از ۳ سال به مدت ۳۰ روز محدودیتهای کووید را لغو کرد و موج گستردهای از بیماری را به راه انداخت، سیاستگذاران پکن با چالشی بزرگ برای درمان بیماران و بهحداقلرساندن مرگومیرها و درعینحال جلب اعتماد عمومی که توسط مردم آسیبدیده، روبرو هستند.
بیمارستانهای شلوغ، انسانهایی که در صف طولانی نعشکشها هستند، مردم عادی را وحشتزده کرده. از توقف سیاست قبلی چین در ۷ دسامبر فقط ۱۰ کشته اعلام شده و تصمیم مقامات برای عدم انتشار دادهها بیاعتمادی مردم را برانگیخته است.
کارشناسان جهانی بر این باورند چین در سال آینده با مرگ روزانه یک میلیون نفر ناشی از کووید روبهرو است و نیاز به تقویت سریع زیر ساختهای پزشکی خود دارد. مقامات چینی قول دادهاند که حفاظت از گروههای کلیدی جمعیتی از جمله سالمندان را افزایش دهند: همچنین نرخ واکسیناسیون و مراقبتهای بهداشتی را افزایش دهند.
کارشناسان میگویند چین در این چرخش ناگهانی در سیاستهای مورد حمایت شی جینپینگ و اجرای آن توسط معاون نخستوزیر مورداعتمادش، سان چونلان، به طرز دردناکی گیر افتاده است.
بر اساس بررسیهای خبرگزاری رویترز، در ماه دسامبر، مناقصههایی که توسط بیمارستانها برای تجهیزات پزشکی کلیدی مانند ونتیلاتور و مانیتور بیماران برگزار شد، دو تا سه برابر بیشتر از ماههای گذشته بود که نشان میداد بیمارستانها در سراسر کشور در حال تلاش برای رفع کمبودهای خود هستند.
آلفرد وو، استادیار دانشکده سیاستگذاری عمومی لی کوانیو در دانشگاه ملی سنگاپور، گفت: سیاست چین در برابر کووید، بهویژه در سطح مردمی، به دلیل کمبود منابع پزشکی و تعداد زیاد سالمندان بیمار، در هرجومرج به سر میبرد. وو گفت: این یک وضعیت اضطراری بیسابقه به دلیل بحران در مسئله خدمات درمانی است که در همهجا، حتی در رخداده است.
اساسیتر و مهمتر از هر چیز دیگری، ارتباط و اعتماد اجتماعی در چین نسبت به دولت است. این اعتماد باید در سطح بسیار بالایی باشد و به دولت در حل این مسئله و مقابله با چالشها کمک کند؛ اما اکنون ما نمیدانیم که مردم چهقدر به دولت خود باور دارند.
در سه سال گذشته سان، معاون نخستوزیر، نماد مبارزه چین با کووید بوده، شخصیتی که سیاست چین را از صفر تا صد اجرا کرده است. در ۲۲ ژانویه ۲۰۲۰، سان هنگام بازدید از شهر مرکزی ووهان، جایی که مبدأ شیوع ویروس کرونا بود، به کادر درمان گفت که سختترین اقدامات را برای مبارزه با همهگیری را اجرا کنند. یک روز بعد این شهر ۱۳ میلیوننفری قرنطینه شد. اولین شهر در سراسر چین که آغازگر اعتراضات بود.
بر اساس گزارشهای رسانههای دولتی چین، در آوریل امسال، سان وقتی شانگهای قرنطینه شد به آنجا سفر کرد. سان در پایان اقامت یکماهه خود گفت که هنوز وقت استراحت این شهر ۲۵ میلیونی نرسیده و قرنطینه یک ماه دیگر ادامه یافت. سان همیشه مورد اعتماد شی بوده و حال این کارگر سابق کارخانه بهخاطر سیاستهای شی در قبال کووید ضربههای سختی خورده است.
در سال ۲۰۲۰، سان هنگام بازرسی یک مجتمع مسکونی در ووهان، توسط ساکنان تحت قرنطینه، مورد حمله قرار گرفت. آنها از پنجره فریاد میزدند: «این واقعی نیست» و مقامات را متهم میکردند که همزمان با ورود او به شهر، به ساکنین مواد غذایی را تحویل دادهاند. در قرنطینه شانگهای، وقتیکه سان در حال بازرسی بود، ساکنان از پنجره فریاد میزدند: "دیگر برنج و روغن نمیخواهیم! لطفاً ما را با خود ببرید! ما را رها نکنید! " سان در ماه مارس در جریان تغییر کابینه به همراه بسیاری از مقامات ارشد دولتی کنارهگیری خواهد کرد. او همچنین از سن معمول بازنشستگی (۶۸) پیرتر است.
یانژونگ هوانگ، کارشناس ارشد بهداشت جهانی در شورای روابط خارجی (CFR) گفت: از منظر سیاسی، او صادقانه از دستورات رئیسجمهور شی اطاعت کرده است.
بر اساس صورتجلسه یک کنفرانس تلفنی درباره کووید بین سیاستگذاران ارشد که توسط رویترز پوشش داده شد، لی کیانگ، رئیس سابق حزب کمونیست شانگهای که بر قرنطینه دوماهه شهر نظارت داشت، بهعنوان رئیس جدید یک گروه کوچک اما قدرتمند برای تصمیمگیری در مورد کووید انتخاب شد.
لی یکی از متحدان نزدیک شی است و اخیراً بهعنوان نفر شماره ۲ در کمیته دائمی هفتنفره انتخاب شد؛ این کمیته بیشترین قدرت را در حزب کمونیست دارد. هوانگ گفت: اگر آنها در رسیدگی به بیماران در حال رشد موفق نشوند و منجر به مرگ دست جمعی شود، این ترس و وحشت عمومی که ایجاد شده چالشی برای ثبات اجتماعی سیاسی چین خواهد بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
زنگ خطر برای دریای خزر/ کاهش تراز آب و پیامدهای آن