غرب پشت اوکراین را خالی میکند؛ از طرح مخفی آمریکایی-آلمانی چه میدانیم؟
اکوایران: یک نشریه آلمانی از طرح «مخفی» غربیها برای وادارکردن اوکراین به آغاز مذاکرات صلح خبر داد.

به گزارش اکوایران، رسانههای آلمانی در روز جمعه گزارش دادند که آلمان و ایالات متحده با کاهش تحویل تسلیحات بر اوکراین برای مذاکره با روسیه فشار خواهند آورد که ضربه بزرگی به امیدهای کیف برای پیروزی خواهد بود.
به نوشته تلگراف، روزنامه بیلد به نقل از منابعی در دولت آلمان، از طرح «محرمانه» آلمانی-آمریکایی برای وادارکردن اوکراین به آغاز مذاکرات خبر داد.
بر اساس این طرح، واشنگتن و برلین تسلیحات و ادوات زرهی کافی برای حفظ خط مقدم فعلی را به اوکراین ارائه خواهند کرد؛ اما این کمکها برای بازپسگیری سرزمینهای اشغالی کافی نخواهد بود.
آنها امیدوارند که ولودیمر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین را به سمت میز مذاکره با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه سوق دهند.
یک منبع دولتی آلمان با اشاره به توقف ضدحمله اوکراین علیه روسیه به بیلد گفت: «زلنسکی باید متوجه شود که نمیتواند به این شکل ادامه دهد. او باید با اراده خود به ملت توضیح دهد که باید مذاکره کرد».
منابع دولتی آلمان همچنین به بیلد گفتند که کاخ سفید با آلمان در مورد نیاز به تغییر تمرکز از تحویل تسلیحات به مذاکرات همنظر است.
تا جمعهشب هیچ پاسخی از سوی کاخ سفید به این گزارش داده نشد. واشنگتن بارها قول داده که از تلاشهای اوکراین برای اخراج نیروهای روسیه حمایت کند.
بیلد خاطرنشان کرد که به عنوان بزرگترین تأمینکننده ادوات زرهی و دفاعی برای نیروهای اوکراینی، درخواست آلمان و ایالات متحده باید توسط زلنسکی جدی گرفته شود. دولت آلمان نیز به گزارش بیلد واکنشی نشان نداد که احتمالاً باعث خشم و ناامیدی مقامات کیف خواهد شد.
بیلد همچنین گفت که در دولت آلمان شکافی بین اولاف شولتز، صدراعظم و بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع او وجود دارد. منابع گفتند که این وزیر دفاع هیچ نقشی در تهیه این طرح نداشته و حتی از تحویل موشکهای قدرتمند تاروس به اوکراین حمایت کرده است.
یک مقام دفاعی ناشناس به بیلد گفت: «از زمان روی کار آمدن شولتز، وزارت دفاع تحت نظارت دفتر صدراعظم فدرال بوده است. تصمیمهای زیادی در آنجا گرفته میشود».
فراتر از آلمان، در کشورهای ناتو نگرانیهایی وجود دارد که در تبلیغات ضدحمله اوکراین بیش از حد اغراق شده باید در مراحل بعدی جنگ، انتظارات مدیریت شود.
حزب CDU، حزب رقیب شولتز نیز با ابراز نگرانی از این طرح واکنش گفت که شواهدی وجود دارد که صدراعظم قصد ندارد به اوکراین برای پیروزی در جنگ کمک کند، حتی اگر این یک جنگ حیاتی باشد.
رودریش کیزوتر، یکی از اعضای حزب CDU در پارلمان آلمان گفت: «هرچه میگذرد بیشتر روشن میشود که صدراعظم به پیروزی اوکراین اعتقاد نداشته و اصلاً آن را نمیخواهد».
رابرت فیکو، نخستوزیر اسلواکی نیز گفته که اگر مذاکرات صلح آغاز نشود، جنگ اوکراین تا سال ۲۰۳۰ ادامه خواهد داشت. این سیاستمدار چپ پوپولیست در انتخابات عمومی سپتامبر پیروز شد و در طول مبارزات انتخاباتی عهد کرد که کمکهای نظامی دولتهای قبلی به اوکراین را متوقف کند.
فیکو گفت: «این درگیری به بنبست رسیده است. حتی امکان دارد که تا سال ۲۰۲۹ یا ۲۰۳۰ ادامه یابد. بهتر است ۱۰ سال در صلح و یا در عملیات جنگی معلق مذاکره کنیم تا اینکه بعد از ۱۰ و سال بدون نتیجه به میز مذاکره برگشته و متوجه شویم که ۵۰۰ یا ۶۰۰ هزار نفر دیگر کشته شدهاند».
گیرت ویلدرز، پیروز انتخابات پارلمانی هلند نیز با وعده توقف ارسال سلاح به اوکراین در انتخابات شرکت کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ویتکاف: دور بعدی مذاکرات با ایران هفته آینده و در اروپا انجام میشود
-
مواجهه علنی عراقچی و ویتکاف
-
عراقچی در گفتوگو با اکوایران: دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد/ پیام مکتوبی دریافت نکردیم
-
زمان و مکان دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد
-
نشست سهجانبه وزرای خارجه ایران، عمان و قطر
-
فوری/ پاسخ عراقچی به سخنان ویتکاف درباره غنیسازی: اظهارات او از واقعیت مذاکرات به دور است
-
خط ترمز ویتکاف در بازار پشت خطی
-
شارژ حساب بازنشستگان تأمیناجتماعی از امروز با ارقام جدید
-
پیشبینی بورس فردا دوشنبه 29 اردیبهشت 1403/ منتظر بازار صعودی باشیم؟