تصمیم مهم واشنگتن برای واکنش به حملات حوثیها
اکوایران: مقامات ارشد دولت بایدن موافق هستند که حمله به حوثیها در یمن در حال حاضر، اقدام اشتباهی است.
به گزارش اکوایران، با وجود این که برخی از افسران نظامی پاسخهای قویتری به حملات در دریای سرخ پیشنهاد کردهاند، به گفته سه مقام آمریکایی مقامات ارشد دولت بایدن موافق هستند که حمله به حوثیها در یمن در حال حاضر، اقدام اشتباهی است.
به گفته پولتیکو، مقامات دولت بایدن گفتهاند که در سطح بالا توافق نظر در دولت وجود دارد که منطقی نیست ارتش ایالات متحده به طور مستقیم به حوثیها پاسخ دهد. اگرچه حملات موشکی و پهپادی روز یکشنبه به سه کشتی غیرنظامی، کشتی جنگی نیروی دریایی ایالات متحده را وارد یک درگیری چند ساعته کرد، اما مقامات اطلاعاتی ایالات متحده مشخص نکردهاند که کشتی جنگی هدف بوده است.
به گفته یک مقام ارتش آمریکا، صبح چهارشنبه ناوشکن یو اس اس میسون به طور جداگانه یک پهپاد دیگر را که حوثیها پرتاب کرده بودند در دریای سرخ سرنگون کرد. هیچ آسیبی به تجهیزات یا پرسنل ایالات متحده وارد نشد.
به گفته یکی از مقامات و چهارمین مقام آمریکایی، افسران نظامی مسئول عملیات ایالات متحده در خاورمیانه، گزینههایی را برای مقابله با شبهنظامیان آماده کردهاند، اگرچه در حال حاضر فعالانه آنها را تحت فشار قرار نمیدهند.
وظیفه ارتش ارائه گزینههای مختلف به فرماندهان ارشد است، اما تصمیم نهایی به عهده رئیس جمهور و منصوبان سیاسی دولت است. دو تن از این مقامات گفتند، پنتاگون در جلسات متعدد سطح بالا در این هفته، نه رئیس جمهور جو بایدن را در مورد گزینههای حمله به اهداف حوثیها آگاه کرده و نه به او توصیه کرده است که این کار را انجام دهد. همه آنها ناشناس ماندند تا جزئیات مذاکرات حساس داخلی را بررسی کنند.
به ادعای پولیتیکو، برخی از مقامات نظامی فعلی و سابق از واکنش اولیه دولت به حملات روز یکشنبه حوثیها به کشتیها ناامید شدند. حوثیها چهار حمله پهپادی و موشکی به سه کشتی انجام دادند. ناوشکن یو اس اس کارنی در پاسخ، سه پهپاد را در مجاورت خود ساقط کرد. این مقامات فعلی و سابق میگویند رفتار تهاجمی روزافزون این گروه خطر قابل توجهی برای نیروهای آمریکایی در منطقه به همراه دارد و با بیانیههای عمومی دولت در روز دوشنبه که به گفته آنها این تهدید را کم اهمیت جلوه میدهد، مخالفت کردند.
اما در حالی که مقامات ارشد دولت بایدن تهدید نیروهای آمریکایی را تایید میکنند، آنها متقاعد نشدهاند که ایالات متحده نیاز به واکنش نظامی دارد. آنها بر این باورند که حوثیها تلاش میکردند داراییهای مرتبط با اسرائیل - یا متعلق به شرکتهای اسرائیلی یا خدمه اسرائیلی - و نه کشتیهای جنگی ایالات متحده را هدف قرار دهند. اما موشکهای حوثی خیلی دقیق نیستند.
کاخ سفید و سران ارشد پنتاگون نگران تشدید درگیریها فراتر از غزه و گسترش آن در منطقه هستند. مقامات ارشد دولت همچنین نگران هستند که یک حمله بزرگ به مواضع حوثیها احتمال وقوع یک درگیری دیگر در خاورمیانه را محتملتر کند و تلاشهای آمریکا و سازمان ملل برای میانجیگری در راستای آتشبس دیگری بین نیروهای سعودی و شبهنظامیان در یمن را نابود سازد.
بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه، تیم لندرکینگ، فرستاده ایالاتمتحده در امور یمن، برای محافظت از کشتیرانی جهانی و «پایان دادن به درگیری یمن» در خاورمیانه است. گفتوگوهای سعودیها و حوثیها ماههاست ادامه دارد و بسیاری از نقاط چالشبرانگیز از جمله خروج نیروهای خارجی از یمن در حال بررسی است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «با توجه به هدف قرار دادن غیرنظامیان اخیر توسط حوثیها و دزدان دریایی در آبهای بینالمللی، ما بررسی تحریمهای احتمالی را آغاز کردهایم. ما به همراه متحدان و شرکای خود گزینههای دیگری را نیز بررسی خواهیم کرد.»
بر اساس گزارشها، عربستان سعودی، یکی از شرکای کلیدی ایالات متحده در منطقه که اخیراً روابط خود را با اسرائیل از سر گرفته است، همچنین از ایالات متحده میخواهد که خویشتنداری نشان دهد.
سابرینا سینگ، سخنگوی پنتاگون، روز دوشنبه گفت: «آنچه ما نمیخواهیم ببینیم این است که درگیری در اسرائیل به یک جنگ منطقهای تبدیل میشود. تا امروز، چنین نشده است.»
روز سه شنبه، سخنگوی پنتاگون ژنرال پاتریک رایدر از بحث در مورد حملات آتی خاص خودداری کرد. با این حال، او خاطرنشان کرد که ایالات متحده در حال بحث بر سر راهاندازی یک کارگروه بین المللی دریایی برای مقابله با حملات حوثیها، در چارچوب نیروهای ترکیبی دریایی موجود، مشارکت 38 کشوری مستقر در بحرین با تمرکز بر مبارزه با تروریسم و دزدی دریایی است.
رایدر گفت: «ما قطعاً به دنبال انجام اقداماتی در رابطه با همکاری با شرکا و متحدان در سراسر منطقه هستیم. اتفاقاً، این کاری است که ما سالها انجام میدهیم.»
به گفته چهارمین مقام آمریکایی با این حال، برخی از مقامات در فرماندهی مرکزی، که مسئول نیروهای نظامی آمریکا در سراسر خاورمیانه است، درباره گزینههایی برای حمله به مواضع تحت کنترل حوثیها در یمن که حملات را در دریای سرخ آغاز کردند، بحث کردهاند.
یکی مقام دیگر از خارج از دولت که در جریان این گفتگوها قرار گرفت، گفت که مقامات همچنین نگران هستند که وزارت دفاع آمریکا به اندازه کافی برای پاسخ به حملات مستمر گروههای مقاومت به نیروهای زمینی ایالات متحده در عراق و سوریه اقدام نکرده است. این فرد ادعا کرد: «اقدامات فعلی بازدارندگی را ایجاد نمیکند و این باور قوی وجود دارد که حامیان این حملات باید از این چرخه با شوک خارج شود.»
مقامات دولت بایدن از زمان جنگ غزه در 7 اکتبر نگران روشن کردن یک انبار باروت در خاورمیانه بودهاند. با این حال، در داخل وزارت دفاع آمریکا، بسیاری بر این باورند که درگیری در حال حاضر تشدید شده است - و ایالات متحده در خشکی و دریا در خاورمیانه - به طور فزایندهای در معرض خطر است.
جان میلر، معاون بازنشسته، فرمانده سابق نیروهای دریایی در خاورمیانه، ادعا کرد: «زمان آن رسیده است که شلیک متقابل را شروع کنیم.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم