سرمایهگذاری 80 میلیارد دلاری عربستان برای جذب توریست
اکوایران: مقامات سعودی قصد دارند حدود 80 میلیارد دلار سرمایهگذاری را جذب بخش گردشگری این کشور کنند. این کشور خواهان آن است که عمده این سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی باشد.

به گزارش اکوایران، عربستان سعودی خواهان آن است تا به یکی از پربازدیدترین کشورهای جهان تبدیل شود و برای این منظور میخواهد 80 میلیارد دلار را به شکل سرمایهگذاری خصوصی در صنعت گردشگری این کشور جذب کند.
براساس گزارش بلومبرگ، وزیر گردشگری عربستان به تازگی اعلام کرده: «من خواهان آن هستم که عمده سرمایهگذاری در صنعت گردشگری از سوی بخش خصوصی باشد و هدف ما جمعآوری 60 تا 80 میلیارد دلار برای بخش گردشگری تا سال 2030 است.»
دولت سعودی برنامه دارد طی یک دهه آینده حدود 800 میلیارد دلار در بخش گردشگری هزینه کند؛ این بخشی از روند آمادهسازی عربستان برای "آینده پس از نفت" است که شامل تبدیل شدن این کشور به قطب اصلی صنایع مختلف میشود؛ از استخراج فلزات گرفته تا برگزاری رویدادهای ورزشی. عربستان هدف خود را جذب 150 میلیون گردشگر در هر سال تا 2030 اعلام کرده است که از این میزان، حدود 70 میلیون توریست از کشورهای خارجی خواهد بود.
در حالیکه دولت سعودی و صندوق ثروت ملی این کشور تاکنون حامیان مالی اصلی توسعه صنعت گردشگری بودهاند، به دست آوردن سرمایهگذاری مستقیم خارجی بهویژه از طریق بخش خصوصی، برای دستیابی به چشمانداز 2030 عربستان بسیار ضروری است، چراکه تعداد ابَرپروژههای این کشور در حال افزایش است و نیازهای مالی این پروژهها هم بهشدت رشد میکند.
عربستان سعودی که پیشبینی کرده در هر سال منتهی به 2026 با کسری بودجه روبهرو خواهد شد، پیش از این گفته بود که برخی پروژههای چشمانداز 2030 با تأخیر مواجه خواهند شد. این تصمیم در حالی اعلام شده که دولت سعودی در حال ارزیابی نیازهای مالی خود و جلوگیری از احتمال برافروختگی اقتصادی است.
عربستان سعودی در سال 2023 میلادی، 100 میلیون گردشگر را ثبت کرد که عمده آنها مربوط به توریستهای داخلی بودند. گردشگران بینالمللی این کشور در سال گذشته میلادی حدود 27 میلیون نفر اعلام شد که تعداد زیادی از این بازدیدها مربوط به سفرهای کاری و مذهبی بوده است. از سوی دیگر، سفرهای تفریحی تنها درصد کمی از این بازدیدها را شامل شده است.
عربستان برای تحقق هدف افزایش گردشگران خارجی این کشور، بر طبقه متوسط هند و چین امید بسته است و در این میان، بریتانیا نیز یک منبع مهم برای دولت سعودی در جهت ورود گردشگران به این کشور است. همچنین جذب توریستهای فرانسه و آلمان در دستور کار این کشور قرار دارد، اما فاصله پروازی 8 ساعته میتواند یک چالش برای این منظور قلمداد شود.
به دنبال برنامه جدید وزارت گردشگری عربستان، حدود 11 میلیارد دلار سرمایهگذاری از بخش خصوصی میتواند به جریان بیفتد. این طرح به دنبال سادهسازی فرآیند سرمایهگذاری با کاهش موانع این فرآیند تحقق مییابد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیام عراقچی خطاب به کاخ سفید: آمریکا از برجام سود برده است
-
کوچ نیروی کار از کشاورزی به بزرگترین بخش اقتصاد ایران
-
فایننشال تایمز: محاسبات فعلی ایران و آمریکا به نفع تقابل است یا توافق؟
-
اعزام 2 ناو هواپیمابر آمریکایی؛ حمله موشکی انصارالله به ناو ترومن در دریا سرخ
-
ترامپ گزینه مذاکرات غیرمستقیم را رد نکرده است/ او با نقشآفرینی عمان مخالفتی ندارد
-
معنای همراستایی ترامپ و بنسلمان برای تهران؛ واشنگتن و ریاض خاورمیانه را ریست میکنند؟
-
مخالفت عربستان و کشورهای حاشیه خلیجفارس با ترامپ؛ منع استفاده آمریکا از پایگاههای عربی برای اقدام نظامی علیه ایران
-
ادعای جدید واشنگتن: از تمام ابزارها برای اختلال در برنامه پهپادی ایران استفاده میکنیم
-
تامینکنندگان اصلی مرغ کشور؛ امارات اول شد + نمودار