به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان، رییس جمهور امروز سه شنبه -یکم آبان- پیش از ترک تهران به مقصد روسیه، در پاویون فرودگاه مهرآباد تهران در جمع خبرنگاران، درخصوص این سفر و اهداف آن اظهار کرد:

  • این سفر به دعوت ریاست جمهوری روسیه جناب پوتین انجام می‌شود.

  • کشورهایی که به دنبال تعامل  با یکدیگر بودند، سازمان بریکس را تشکیل دادند به این که جهت یک وحدت و انسجام و چند جانبه گرایی ایجاد شود و اینکه قدرت بلامنازعه‌ای که آمریکا و دلار در دنیا ایجاد کرده کنترل کرده و کشورها بتوانند داد و ستاد و تعامل با یکدیگر داشته باشند.

  • ما کشورهای عضو بریکس در زمینه  کشاورزی، انرژی، صنعت، تجارت و گردشگری باهم می توانیم به تعامل خوبی برسیم. این سفر فرصتی است، با روسای جمهور روسیه، چین و هند و تعدادی دیگر از کشورها گفت‌وگو خواهیم داشت. هر رییس جمهور مواضع خود را در خصوص بریکس مطرح می کند.

  • من تصور می‌کنم بریکس ارتباط ما را با دنیا تقویت می‌کند. یکجانبه گرایی که آمریکا دنبال می کند و هر کشوری را که می‌خواهد تحریم می کند. عضویت در این مجموعه ها می تواند راه برون رفت از تمامیت خواهی آمریکا باشد. اولین بار است که به عنوان عضو رسمی بریکس در این نشست شرکت می‌کنیم و خیلی از کشورها درخواست دارند که عضو رسمی باشند.

نخستین تجربه حضور ایران به‌عنوان عضو اصلی در اجلاس بریکس

بر اساس اعلام سفارت ایران در روسیه، سخنرانی در جمع سران بریکس، سخنرانی در جمع بیش از چهل رئیس‌جمهور و مقامات عالی‌رتبه از سراسر جهان و انجام ملاقات‌های دوجانبه بخشی از برنامه‌های پزشکیان در سفر به روسیه خواهد بود.

اجلاس سران کشورهای عضو بریکس از شامگاه روز سه‌شنبه -یکم آبان- تا روز پنج‌شنبه -سوم آبان- در شهر کازان روسیه برگزار می‌شود. 

روسیه از اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست دوره‌ای یک ساله گروه بریکس را بر عهده گرفت است و قرار است با نظارت این کشور، بریکس در اجلاس کازان بیش از ۲۵۰ رویداد را که طیف وسیعی از موضوعات را پوشش می‌دهند، برگزار کند.

محمد جمشیدی، معاون سیاسی وقت دفتر رییس‌جمهور در دوم شهریور سال گذشته از عضویت دائم ایران در گروه اقتصادهای نوظهور جهانی موسوم به «بریکس» خبر داده بود.

گروه اقتصادهای نوظهور سال ۲۰۰۶ میلادی، در حاشیه شصت و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک پایه‌گذاری شد. در آن زمان، وزیران امور خارجه روسیه، برزیل و چین و وزیر دفاع هند یک نشست ویژه جداگانه برای توافق بر سر توسعه همکاری های متنوع در یک چارچوب چهارجانبه را بررسی کردند.

نخستین اجلاس سران این گروه در سال ۲۰۰۹ میلادی در یکاترینبورگ روسیه برگزار شد.