آرامکوی عربستان در فکر تسخیر آسیا
اکوایران: شرکت آرامکو برنامههای خود را برای ساخت یک پالایشگاه و یک پروژه شیمیایی در کشور خود لغو کرده، تا بتواند بر گسترش خود در آسیا تمرکز بیشتری صرف کند.
به گزارش اکوایران، شرکت آرامکوی عربستان برنامههای خود را برای ساخت یک پالایشگاه و یک پروژه صنایع شیمیایی در این کشور لغو کرده و در حال بررسی سه پروژه دیگر است، زیرا برنامههای هزینهکرد خود را با تمرکز بر گسترش در آسیا ارزیابی میکند.
به نوشته بلومبرگ، آرامکو و یکی از بخشهای آن موسوم به سابیک، پروژه برنامهریزی شده ساخت یک تأسیسات با ظرفیت 400 هزار بشکه در روز در رأس الخیر عربستان را ادامه نخواهند داد و پیشنهادی برای انتقال این پروژه به شهر جبیل این کشور نیز کنار گذاشته شده است.
لغو این پروژه نشانهای از این موضوع است که آرامکو در حال تنظیم هزینههای خود در زمینه صنایع شیمیایی است و بیشتر تمرکز خود را بر آسیا قرار داده است، جایی که در حال دنبال کردن مجموعهای از معاملات در چین است که تقاضای بلندمدت برای نفت خام سعودی را تضمین میکند.
آرامکو انتظار دارد که در گذار انرژی، استفاده از کالاهایی مانند پلاستیک از رشد مصرف بنزین و گازوئیل پیشی خواهد گرفت. عمده رشد در بخش صنایع شیمیایی احتمالا مربوط به آسیا خواهد بود.
عدم اطمینان در مورد قدرت تقاضا در عربستان سعودی -جایی که آرامکو در حال گسترش سایر سایتهای شیمیایی است- عاملی است که این شرکت را مجبور میکند هزینههای خود را در پروژههای زیرساختی چند میلیارد دلاری بازنگری کند.
افرادی که از این برنامه اطلاع دارند، میگویند سه تأسیسات شیمیایی برنامهریزی شده در جبیل و ینب در دریای سرخ در حال بررسی هستند تا مشخص شود آیا آرامکو سرمایهگذاری در آنها را ادامه خواهد داد یا خیر.
مقامات آرامکو اعلام کردهاند: «آرامکو قصد دارد تجارت خود را با هدف افزایش توان عملیاتی در مجتمعهای پالایش و پتروشیمی تا 4 میلیون بشکه در روز تا سال 2030 ادامه دهد. ما همچنان در حال بهینهسازی سرمایهگذاریهای خود هستیم و بهروزرسانیهای پروژههای خاص در زمان مناسب انجام خواهد شد.»
پروژههای سعودی
این بررسی همچنین آخرین نشانه از تلاش عربستان برای ساخت سایتهای صنعتی گسترده است. این کشور میخواهد صنایع تولیدی و فناوری را توسعه دهد که میتوانند از مواد شیمیایی تولید شده در داخل استفاده کنند. اما عربستان در حال بررسی برخی از برنامههای گستردهتر سرمایهگذاری است زیرا تلاش میکند با فشار برنامهی تحول اقتصادی محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، وفق پیدا کند.
واحد شیمیایی آرامکو، سابیک، که 70 درصد سهام آن را در اختیار دارد، برای نخستینبار در نوامبر 2022 برنامههایی را برای پالایشگاه و تأسیسات شیمیایی رأس الخیر اعلام کرد و یک سال بعد گفت که دو شرکت همچنان روی این پروژه کار میکنند.
آرامکو در حال پیشبرد گسترش جداگانه یک پالایشگاه است که آن را با توتال انرژیز در شهر جبیل اداره میکند. این شرکت سعودی در حال مذاکره برای خرید 10 درصد سهام شرکت پتروشیمی هنگلی چین است و به دنبال معاملات مشابه با دو شرکت چینی دیگر است. آرامکو در سال 2023 یک معامله جداگانه 3/4 میلیارد دلاری برای سهام شرکت پتروشیمی رونگشنگ انجام داد. امین ناصر، مدیرعامل آرامکو، همچنین کره جنوبی و هند را به عنوان مقاصد سرمایهگذاری بالقوه ذکر کرده است.
کشورهای غنی از نفت خاورمیانه مدتهاست برخی از مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید محصولاتی مانند پلاستیک و بستهبندی را به عنوان راهی برای استفاده از عرضههای ارزان انرژی خود تولید میکنند. آنها سالهاست حاملهای انرژی را به سازندگان محصولات شیمیایی در ژاپن، کره جنوبی و چین میفروشند، اما اکنون سعی میکنند سهم بیشتری از تولید این محصولات را در بازارهای بزرگ آسیایی داشته باشند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
دستور کار جدید کاخ سفید؛ ترامپ راه پوتین را از تهران جدا میکند؟
-
پیامدهای پاسخ فوری تهران به قطعنامه آژانس
-
پیام موشکی پوتین به غرب: در جنگ دخالت نکنید!
-
معافیت مالیات دیگری برای کارگران
-
چالش نابهنگام کرملین؛ بنسلمان رویاهای پوتین را بر باد میدهد؟
-
ایران، ارشتبد و سپهبد ندارد؟
-
پیش بینی بورس فردا 4 آذر ماه 1403/ بهار بازار بورس اوراق بهادار تهران در پاییز 1403
-
ترامپ دیگر یک عصیانگر نیست
-
پاس گل روسیه سوخت