بر اساس تورم تولیدکننده اجزای صنعت در مهرماه سال ۱۴۰۳؛
حرارت قیمتها به صنعت حملونقل رسید
اکوایران: آخرین گزارش مرکز آمار ایران از تورم تولیدکننده بخش صنعت نشان میدهد بیشترین میزان افزایش قیمت مهرماه ۱۴۰۳ در صنعت «تجهیزات حمل و نقل» بوده است.
به گزارش اکوایران، صنعت یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد است که تورم تولیدکننده در این بخش به طور مستقیم میتواند بر تورم مصرفکننده محصولات اثرگذار باشد. به همین جهت تورم تولیدکننده از اهمیت بسزایی برخوردار است چرا که میتواند قیمت نهایی بازار برای مردم را تحت تاثیر قرار دهد. اینکه به تورم تولیدکننده، تورم پیشران نیز میگویند به همین دلیل بازمیگردد.
آخرین بررسیها نشان میدهد تورم تولیدکننده ماهانه کل صنعت در مهرماه سال جاری به ۲.۷ درصد رسیده که نسبت به تورم پیشران ماهانه شهریورماه ۱.۳ واحد درصد افزایش داشته است.
بررسی اجزای صنعت در مهرماه امسال حاکی از آن است که بخش «ساخت تجهیزات حمل و نقل» بیشترین میزان تورم تولیدکننده ماهانه و بخش «ساخت فرآوردهها توتون و تنباکو» کمترین میزان تورم تولید کننده ماهانه را در این ماه تجربه کردهاند.
همچنین سه بخش «ساخت سایر تجهیزات حمل ونقل»، «ساخت کُک و فراورده های حاصل از پالایش نفت» و «ساخت محصولات غذایی» بیشترین میزان افزایش تورم پیشران ماهانه و سه بخش «ساخت پوشاک»، «ساخت انواع آشامیدنی ها» و «ساخت فراورده های توتون و تنباکو» بیشترین میزان کاهش تورم پیشران ماهانه را در مهرماه امسال نسبت به شهریورماه داشتهاند.
ساخت تجهیزات حمل و نقل در صدر تورم پیشران مهر
بررسی آخرین گزارش مرکز آمار ایران از تورم پیشران صنعت حاکی از آن است که تورم پیشران ماهانه صنعت در مهرماه امسال به سطح ۲.۷ درصد رسیده است.
بررسی تورم پیشران ماهانه اجزای صنعت در مهرماه نشان میدهد بخش «ساخت تجهیزات حمل و نقل» بیشترین تورم تولید را با ۷.۲ درصد تجربه کردهاند.
در سمت دیگر بخش «ساخت فراورده های توتون و تنباکو» قرار گرفته که کمترین تورم تولیدکننده ماهانه را در مهرماه تجربه کرده است. طبق آمارها تورم تولید ماهانه در این بخش صفر درصد رسیده است. به عبارتی فرآوردههای توتون و تنباکو در مهر ماه امسال نسبت به شهریور ماه تغییر قیمتی را شاهد نبودهاند.
تولید پوشاک در صدر کاهش تورم پیشران ماهانه نسبت به شهریور
بررسی تغییرات تورم پیشران ماهانه در مهر ماه امسال نسبت به شهریورماه نشان میدهد که تورم تولید ماهانه کل بخش صنعت به اندازه ۱.۳ واحد درصد افزایش پیدا کرده است.
طبق آمارها تورم پیشران اجزای صنعت در مهرماه نسبت به شهریور ماه در سه بخش «ساخت سایر تجهیزات حمل ونقل»، «ساخت کُک و فراورده های حاصل از پالایش نفت» و «ساخت محصولات غذایی» بیشترین میزان افزایش را داشته است. طبق آمارها بیشترین افزایش مربوط به «ساخت سایر تجهیزات حمل ونقل» بوده که نزدیک به ۶.۳ واحد درصد افزایش در تورم پیشران ماهانه داشته است.
در سمت دیگر سه بخش بخش «ساخت پوشاک»، «ساخت انواع آشامیدنی ها» و «ساخت فراورده های توتون و تنباکو» قرار گرفته که بیشترین میزان کاهش تورم پیشران ماهانه را داشته است. طبق آمارها بیشترین میزان کاهش تورم تولیدکننده ماهانه در بخش بخش «ساخت پوشاک» و معادل منفی ۹.۸ واحد درصد بوده است. به عبارتی در این بخش تورم پیشران ماهانه مهرماه نسبت به شهریورماه ۹.۸ واحد درصد کاهش یافته است. باید به این نکته دقت داشت که این کاهش تورم به معنای کاهش قیمت نبوده و صرفا شتاب افزایش قیمت در نهادههای بخش صنعت کاهش پیدا کرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ اعلام حکومت نظامی اضطراری در کره جنوبی
-
وفاق بنزینی را فراموش کنید؛ قالیباف پزشکیان را تنها گذاشت/ معنای مصوبه بنزینی بهارستان
-
عقبنشینی نیروهای اسد/ شورشیان به دروازه حماه رسیدند/ همسایگان و متحدان تماشاچی میمانند؟
-
از تصرف حلب تا دروازههای دمشق؛ شورشیان چگونه معادلات سوریه را تغییر دادند؟
-
توافق حماس و فتح بر سر اداره غزه پساجنگ
-
پلن ایران در صورت احیای مکانیزم ماشه؛ خروج از ان پی تی در دستور کار/ جزئیات مذاکرات ژنو از زبان مجید تختروانچی
-
سورپرایز غیرمنتظره ریاض برای ترامپ؛ پشت پرده چرخش بزرگ بن سلمان به سوی تهران
-
پشت پرده چرخش بزرگ در کییف؛ زلنسکی مهیای سازش میشود؟
-
اولین طرح فروش بعد از افزایش قیمت کارخانه ای خودرو مشتریان را گیج کرد / این خودرو به قیمت قدیم عرضه می شود؟