اقتصاد ایران به سوی چه مقصدی حرکت میکند؟
اکوایران: اقتصاد ایران به سوی چه مقصدی حرکت میکند؟ مسعود نیلی اقتصاددان در همایش چشمانداز اقتصاد ایران 1404، به این پرسش پاسخ داد.
به گزارش اکویران، مسعود نیلی در همایش چشمانداز اقتصاد ایران ۱۴۰۴ که به همت گروه رسانهای دنیای اقتصاد برگزار شد، با اشاره به اینکه اخیرا مطالعهای درباره چالشهای صنعتی شدن انجام شده، درباره نتایج این مطالعه گفت: نتایج این پژوهش نشان میدهد که از سال ۲۰۰۰ به بعد، تعداد کشورهایی که رشد اقتصادی ۵ درصدی را تجربه کردند، افزایش یافته و به ۶۰ کشور رسیده، اما بعد از مدتی کاهش پیدا کرده است. در این مطالعه تمرکز بر یادگیری از تجربیات جهانی بوده تا مشخص شود این کشورها چه اقدامتی انجام دادهاند و عوامل موفقیت آنها تا چه اندازه مشترک بوده است.
نیلی اعلام کرده که نخستین مشاهده حاکی از این بوده که مهمترین عامل در رشد کشورها، نظام حکمرانی و تصمیمات سیاستگذاری آنها بوده و به این ترتیب از بررسی کشورهای موفق به یک مدل مفهومی از حکمرانی مطلوب اقتصادی رسیدیم که در آن، عوامل مشترک مشخص شده است.
به گفته این چهره آکادمیک، بخشی از این موارد در چارچوب حکمرانی عمومی قرار دارد که شامل پنج مولفه اصلی است.
نیلی یادآوری کرد که نخستین مولفه این بود که تمامی کشورها سیاست خارجی خود را در راستای بهبود شرایط اقتصادی تنظیم کردهاند. مولفه دوم هم این بود که این کشورها توانستهاند در داخل، ثبات اقتصاد کلان را در حوزههای کنترل رشد حجم پول و مهار تورم برقرار کنند.
او با یادآوری اینکه مولفه سوم هم این بود که در این کشورها دولت در جایگاه مناسب خود قرار دارد، تاکید کرد که در این کشورها دولت بیش از حد در اقتصاد مداخله نمیکند و مولفه چهارم هم گویای این بود که این کشورها از یک نظام تامین مالی استاندارد بهرهمند هستند که تامین مالی اقتصاد را به درستی انجام میدهد. در نهایت مولفه پنجم، به حوزه انرژی مربوط میشود. این کشورها در حوزه انرژی که نیازمند سرمایهگذاری بلندمدت است، اطمینان حاصل کردهاند که در بلندمدت دچار کمبود انرژی نخواهند شد.
نیلی تاکید کرد که در میان این کشورها، هیچ موردی پیدا نشده که بدون تعامل فعال با جهان و قدرتهای اقتصادی بزرگ و بدون ایجاد شرایط اقتصادی باثبات، توانسته باشد رشد پایدار را تجربه کند.
به گفته این اقتصاددان بعد از فراهم کردن این شرایط، اقتصاد میتواند از موتورهای تقویتکننده رشد بهره ببرد و صنایعی مانند نفت، گاز، گردشگری، تجارت و سایر بخشهای اقتصادی که ظرفیت بالایی برای رشد دارند میتوانند این نقش را بر عهده بگیرند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ایرانخودرو حسرت به دل ماند / بلندپروازی ایرانخودروییها نتیجه نداد
-
تتلو اعدام میشود؟ سخنگوی دستگاه قضا پاسخ داد
-
حضور محمدعلی نجفی در سازمان برنامه و بودجه؛ شهردار پیشین تهران به عرصه سیاست بازگشت؟
-
مهمترین سناریوی احتمالی روز پس از حمله؛ آیا اقدام نظامی برنامه هستهای ایران را نابود میکند؟
-
سایپا زیر حرف خودش زد / خودرویی که باید 15 هزار دستگاه تولید می شد 30 دستگاه تولید شد !
-
مخالفت ترامپ با طرح جنجالی نتانیاهو
-
مصوبه سال ۱۴۰۱ لغو شد؛ تغییر ساعت کاری ادارات از نیمه خرداد
-
موضع دولت درباره بازگشایی سفارت آمریکا
-
سفر وزیر دفاع عربستان به تهران چه سیگنالی را مخابره کرد؟