سرمایهگذاری میلیاردی عربستان بر آینده بازار انرژی: تلاش سعودیها برای حفظ جایگاه خود در جهانی با سوختهای کربنی کمتر
اکوایران: عربستان سعودی درحال آماده شدن برای بازار آینده انرژی جهان است. این کشور قصد دارد سرمایه گذاری بزرگ چند میلیارد دلاری در تولید هیدروژن انجام دهد و در بازار آینده انرژیهای نو جای خود را باز کند.
به گزارش اکوایران، عربستان سعودی برای سرمایه گذاری چندمیلیارد دلاری در «هیدوژن» آماده میشود و شرکت جدیدی را برای تولید این «سوخت کم کربن» راه اندازی خواهد کرد.
به گفته افراد آشنا، صندوق ثروت دولتی عربستان که ولیعهد محمد بن سلمان ریاست آن را به عهده دارد شرکتی به نام «انرژی سولوشنز» برای تامین مالی تولید برق هیدروژنی ایجاد کرده است.
صندوق سرمایه گذاری دولتی عربستان انتظار دارد که این شرکت حداقل 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری کند با اینحال میتواند این رقم در سالهای آینده باتوجه به تقاضا برای هیدروژن و خط سیر سرمایه گذاری آن رشد کند. برخی سرمایه گذاریها از سوی «شرکت نفتی آرامکو» انجام خواهد شد.
برنامهریزی برای تبدیل شدن به تولیدکننده بزرگ هیدروژن
این شرکت تازه تاسیس، که انتظار میرود هدایت آن به کورد لاندزمن، مدیر اجرایی ارشد سابق در شرکت مهندسی کارخانههای شیمی Thyssenkrupp Uhde سپرده شود، احتمالا این ماه بطور رسمی اعلام خواهد شد. عربستان سعودی قصد دارد به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان هیدروژن جهان تبدیل شود، چراکه نگاه آن به کاهش وابستگی به فروش نفت است درحالی که همچنان به عنوان یکی از تامین کنندگان انرژی جهان باقی مانده است.
نوع سبز این سوخت از آب و برق تجدیدپذیر تولید میشود و راه حل خوبی برای کشورهایی است که به دنبال کاهش انتشار دی اکسید کربن از صنایع انرژیبری چون تولید فلزات و هوانوردی هستند که نمیتوانند به آسانی با برق کار کنند.
چالشهای هیدروژن سبز
ولی تولید «هیدروژن سبز» بهشدت گران است و منتقدان آن به هزینههای عظیم و زمان مورد نیاز برای ساخت زیرساختها در کشورهای واردکننده اشاره میکنند. حملونقل ایمن آن نیز دشوار است. بنابراین خریداران بالقوه آن مایل به امضای قراردادهای بلندمدت برای دریافت سوخت هستند و بسیاری از پروژههای برنامه ریزی شده نیز به همین علت متوقف شدهاند.
سرمایه گذاری همزمان در هیدروژن سبز و آبی
عربستان سعودی میزبان یکی از معدود پروژههای بزرگ هیدروژن سبز در جهان است که ساخت آن آغاز شده است. یکی از شرکای 8 میلیارد دلاری این شرکت با خرید تولید کامل آن موافقت کرده است، که یک چالش اصلی این برنامه را از بین میبرد. آرامکو گفته است که میخواهد در ساخت «هیدروژن آبی» سرمایهگذاری کند که با استفاده از سوختهای فسیلی تولید میشود و گازهای گلخانهای حاصل از فرآیند جذب و ذخیره میشود تا از ورود آنها به جو جلوگیری کند.
در شرایطی که دولتها و صنایع به دنبال جایگزینهای کمتر آلاینده برای هیدروکربنها هستند، بزرگترین صادرکننده نفت جهان نمیخواهد تجارت روبه رشد هیدروژن را به چین، اروپا یا استرالیا واگذار کند و منبع درآمدی بالقوه عظیم را از دست بدهد.
یاسر الرمیان، رئیس هیات مدیره آرامکو و صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان ماه فوریه اعلام کرد که این کشور سعودی قصد دارد علاوه بر سرمایه گذاری در هیدروژن سبز، 15 درصد تولید هیدروژن آبی جهان را تامین کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
بازار سهام این هفته مثبت خواهد بود؟
-
لحظه تعیین کننده جنگ؛ چگونه پوتین از خط قرمز دکترین بازدارندگی جنگ سرد عبور کرد؟