به گزارش اکوایران، قیمت جهانی نفت پس از اعلام آتش‌بس میان ایران و اسرائیل به روند کاهشی خود ادامه داد.

براساس گزارشی از بلومبرگ، پس از آن‌که اسرائیل اعلام کرد با آتش‌بس موافق است، نفت خام برنت با کاهش بیش از پنج درصدی به کمتر از 68 دلار در هر بشکه رسید. این کاهش شدید، سبب شد تا قیمت نفت به سطح پیش از حمله اسرائیل به ایران بازگردد. قیمت جهانی طلا نیز با کاهش تقاضا برای دارایی‌های امن روند نزولی گرفت.

اعلام آتش‌بس از سوی دونالد ترامپ

دونالد ترامپ،  رئیس‌جمهوری آمریکا  در ابتدا در پستی در شبکه اجتماعی ثروت اعلام کرد که 2 طرف برای آتش‌بس کامل موافقت کرده‌اند و سپس افزود که این توافق اجرایی شده است. پس از آن، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز اعلام کرد که با آتش‌بس موافقت کرده است. اما عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران نیز گفت، در صورتی که اسرائیل حملات خود را متوقف کند، ایران نیز حملات خود را متوقف می‌کند.

تلاطم در بازار نفت با افزایش نگرانی از اختلال در عرضه

بحران در خاورمیانه در روزهای گذشته بازار جهانی را به‌شدت متلاطم کرده، چراکه بر شدت نگرانی‌ها افزوده است؛ معامله‌گران نگرانند که این درگیری در عرضه نفت از منطقه‌ای که یک‌سوم نفت خام جهان را تولید می‌کند، اختلال به‌وجود آورد. در چند روز نخست درگیری، قیمت نفت جهش کرد، اما با ادامه بن‌بست، بخشی از این افزایش را از دست داد. دلیل آن این بود که اسرائیل، ایران و آمریکا از حمله به زیرساخت‌های مرتبط با نفت خودداری کردند و عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز ادامه پیدا کرد.

کاهش_قیمت_جهانی_نفت_پس_از_اعلام_آتش_‌بس_از_سوی_دونالد_ترامپ

کاهش قیمت گاز طبیعی اروپا

قیمت گاز طبیعی اروپا نیز در شروع معاملات با کاهش 13 درصدی مواجه شد؛ چراکه نگرانی‌ها از بسته‌شدن تنگه هرمز از میان رفت. صادرات ال‌ان‌جی آمریکا نیز پس از فرآیند تعمیر رو به افزایش است و همین امر به افزایش عرضه بازار کمک می‌کند.

بازگشت تمرکز به عوامل بنیادین بازار؟

آتش‌بس در خاورمیانه، در صورت وقوع و تداوم می‌تواند تمرکز معامله‌گران را مجددا به عوامل بنیادین بازار بازگرداند. عمدتا انتظار می‌رود که عرضه نفت در نیمه دوم سال از تقاضای آن پیشی بگیرد و سبب افزایش ذخایر جهانی شود.

اتحاد نفتی اوپک پلاس که ایران نیز در آن عضویت دارد، در تلاش برای بازپس گیری سهم بازار به سرعت درحال فعال‌سازی ظرفیت‌های غیرفعال خود است و انتظار می‌رود عرضه در ماه‌های آینده باز هم افزایش پیدا کند. بدون شک کاهش قیمت جهانی نفت می‌تواند فشارهای تورمی را فرونشاند، چالش پیش‌روی بانک‌های مرکزی را کاهش دهد و در نهایت به کاهش نرخ بهره کمک کند.