نقد ربیعی از عملکرد نهادهای سیاستگذاری در مورد مهاجرت
اکوایران: علی ربیعی در جدیدترین اظهاراتش گفت: در حالی در کشور با شیوع مهاجرت در بخشها و اقشار مختلف جامعه مواجه هستیم که در مهمترین نهادهای سیاستگذاری کشور کمتر به این اتفاق که ناهنجار شدهاست پرداخته میشود.

به گزارش اکوایران؛علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیسجمهور، امروز در مراسم افتتاحیه سمینار یکروزه «مهاجرت و آثار آن بر کسبوکارها» در اتاق بازرگانی تهران گفت، مهاجرت یک پدیده کهن و دیرین است و حتی در کشورهای توسعهیافته نیز سیر آن وجود دارد، به نقد رویکردهای مختلف و بعضاً متناقض تصمیمگیران و سیاستگذاران در مواجهه با این پدیده پرداخت و گفت: برخی به پدیده مهاجرت از زاویه نفی و انکار وارد میشوند و به طور کلی مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور و روند رو به رشد آن را کتمان میکنند.
علی ربیعی با این توضیح که پدیده مهاجرت به یکی از مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور طی یک دهه اخیر بدل شدهاست، افزود: در حالی در کشور با شیوع مهاجرت در بخشها و اقشار مختلف جامعه مواجه هستیم که در مهمترین نهادهای سیاستگذاری کشور کمتر به این اتفاق که ناهنجار شدهاست پرداخته میشود.
او با بیان اینکه برخی رویکردها به این موضوع از بعد توطئه نگاه میکنند و حتی با ابراز نگرانی هم برخورد و مواجهه صورت میکنند، افزود: انجمنهای علمی و نهادهای مرتبط با کسبوکار و فعالان اقتصادی، باید در بررسی و واکاوی مهاجرت رویکرد واقعبینانه فعال و نگرانی همراه با کنش برای حل این مسئله داشته باشند.
دستیار اجتماعی رئیسجمهور سپس به اهمیت گونهشناسی مسئله مهاجرت در ایران اشاره کرد و افزود: در ایران تمایل به مهاجرت به افراد با سن کمتر از 18 سال رسیده است و امروز در میان قشر نوجوان، پیرامون مهاجرت از کشور و شیوههای آن مکالمه و گفتوگو میشود.
علی ربیعی افزود: در حالی یکی از علتهای اصلی مهاجرت در نسل قبل، رفتن به بازار کار خارجی و کسب پول و درآمد و سپس بازگشت به کشور بود، نسل جدید مهاجرت را یک نوع فرار و رفتن همراه با نگاه غضبناک به پشتسر قلمداد میکند.
او سپس با این توضیح که مهاجرت در سایر ممالک و کشورها، بر مبنای کسب دانش و گردآوری اطلاعات و تکنولوژی برای توسعه کشورشان همواره مطرح بوده است، به داستان شهروندان ژاپن و کرهجنوبی در دوره پس از جنگ جهانی دوم به عنوان نمونه اشاره کرد و گفت: امروز در کشور با کوچ بنگاهها و شرکتها بهویژه در حوزه استارتآپی و فناوری اطلاعات مواجه هستیم که پدیده نگرانکنندهای است و با توجه به جمعیتشناسی نسل جدید که نشان میدهد نسل جدید و جوانها تمایل به اشتغال در این نوع شرکتها دارند، نگرانی از این پیامد تشدید میشود.
علی ربیعی سپس اظهار امیدواری کرد که با برگزاری نشستهای همفکری از سوی مراکز علمی و دانشگاهی و حوزههای اقتصادی و کارآفرینی، مسئله مهاجرت در ایران مورد واکاوی دقیق قرار گیرد و راهکارهایی برای اصلاح آن به دست آید.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
موج مخالفت تندروها علیه مذاکرات / ثابتی: مذاکره با آمریکا یعنی سرکار گذاشتن مردم
-
رمزگشایی از سکوت معنادار بیبی؛ ترامپ ترمز تلآویو در برابر تهران را کشید؟
-
آغاز مرحله دوم همسانسازی حقوق بازنشستگان
-
جزئیات مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا از زبان سخنگوی دولت
-
نقشه شوم ترامپ تهران و بن سلمان را به هم نزدیک میکند؟
-
از اطلاعیه مهم ایرانخودرو تا آگهی مجمع افزایش سرمایه فملی
-
بدگمانی در تهران نسبت به مذاکرات عمان؛ توافق پیشنهادی ترامپ پذیرفته میشود؟
-
جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد
-
اصلاح عراقچی بر خبر داغ ترامپ