در پاسخ به تذکر کوچکزاده / قالیباف: مجلس در جریان مذاکرات عمان است
رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس به تذکر مهدی کوچک زاده نماینده تهران پاسخ داد و گفت که شما نمیتوانید از طرف مجلس سخن بگویید که مجلس در جریان (مذاکرات) نبوده است؛ مجلس حتما در جریان بوده است.

به گزارش اکوایران، محمدباقر قالیباف در واکنش به صحبت کوچکزاده مبنی بر اینکه مجلس اطلاعی از مذاکرات عمان ندارد، گفت: هیچ کاری و هیچ اقدامی خارج از مسیر قانونی انجام نمیشود و حرف جنابعالی حرف صحیح و درستی نبود.
کوچک زاده در تذکر خود گفت: ای ملت ایران حواستان جمع باشد که لحظات حساس تاریخی را سپری میکنیم. پس به دنبال کسانی نروید که به اسم خیرخواهی و دفع شر جنگ و آباد کردن دنیا، خود را به عنوان دلسوز شما غالب کردهاند.
او افزود: ای ملت ایران، اکنون لحظه حساسی است و مراقب باشید؛ نمیخواهم بگویم آن چه اکنون اتفاق میافتد، نباید رخ دهد و شاید چارهای جز این نداریم ولی دوست و دشمن را تشخیص دهید.
این نماینده مجلس گفت: ملت ایران بدانید که مجلس هیچ اطلاعی از این مذاکرات ندارد، ولی حالا که بناست این اقدام با تلخی کامل صورت گیرد، ما مخالفتی نمیکنیم.
در جریان مذاکرات چه گذشت
گفتوگوهای غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا راجع به موضوع رفع تحریمها و بحث هستهای عصر روز شنبه پایان یافت.
طبق اعلام وزارت امور خارجه ایران، در این گفتوگوها سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیسجمهوری آمریکا در امور خاورمیانه، در فضایی سازنده و مبتنی بر احترام متقابل مواضع دولتهای متبوع خود درباره موضوعهای برنامه هستهای صلحآمیز ایران و رفع تحریمهای غیرقانونی علیه ایران را از طریق وزیر امور خارجه عمان تبادل کردند.
پس از پایان بیش از دو ساعت و نیم مذاکرات غیرمستقیم، روسای هیئتهای نمایندگی ایران و آمریکا در هنگام ترک محل گفتوگوها با حضور وزیر امور خارجه عمان دقایقی گفتوگو و توافق کردند که این مذاکرات در شنبه آینده ادامه پیدا میکند.
وزیر خارجه عمان درباره دور اول مذاکرات گفت که ما به همکاری خود ادامه میدهیم و تلاشهای بیشتری میکنیم تا به این هدف مهم دست پیدا کنیم.
سید عباس عراقچی درباره دور نخست مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا در عمان اعلام کرد: «۲ ساعت و نیم گفتوگوی غیرمستقیم داشتیم که چهار بار با رفتوآمد طرف عمانی بین طرف ایرانی و آمریکایی تبادل پیام انجام شد.»
پیش از آغاز گفتوگوها، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرده بود هدف این مذاکرات «تأمین منافع ملی ایران» است و ایران انتظار ندارد این فرآیند طولانی شود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا نیز شنبه شب به وقت محلی در گفتوگو با خبرنگاران در هواپیمای ایر فورس وان بر اهمیت اتمام مذاکرات و رسیدن به نتیجه تاکید کرد و گفت که به همین دلیل دوست ندارد، اکنون درباره آن صحبت کند.
خبرگزاری رویترز پیشتر مدعی شده بود که محورهای این دور از مذاکرات شامل تبادل زندانیان، کاهش تنشهای منطقهای و احتمال کاهش تحریمهای ایران در ازای محدودشدن فعالیتهای هستهای است.
اما روزنامه والاستریت ژورنال در گزارشی ادعا کرد، مقامات ایرانی گفتهاند که خواهان کاهش سریع تحریمهای آمریکا هستند که به اقتصاد تهران بهشدت آسیب رسانده است. در این گزارش آمده است که آنها همچنین خواهان دسترسی به میلیاردها دلار داراییهای بلوک شده در خارج و پایان دادن به فشار ایالات متحده بر خریداران نفت تهران به عنوان بخشی از کاهش گسترده محدودیتها هستند.
به گفته مقامات ایرانی و اروپاییهایی که والاستریت ژورنال با آنها صحبت کرده، در ازای آن، ایران آماده بازگشت به همان سطوح غنیسازی هستهای خواهد بود که طبق پیمان 2015 بر سر آن توافق کرده بود، و ترامپ در اولین دوره ریاستجمهوری خود از آن خارج شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سفر وزیر دفاع عربستان به تهران چه سیگنالی را مخابره کرد؟
-
طلای جهانی همچنان در مسیر صعود؛ بازار ایران ساز مخالف کوک کرد
-
روش ترامپ برای پایان دادن به جنگ؛ تشویق روسیه و تهدید اوکراین
-
جزئیات مذاکره ایران با آمریکا؛ روایت سخنگوی دولت از مذاکرات غیرمستقیم
-
پژو پارس دارندگان خود را پشیمان کرد
-
تلاش برای نجات مذاکرات هستهای در بزنگاه حساس/ تاکید گروسی بر توافق معتبر هستهای
-
وزارت خارجه روسیه اهداف سفر عراقچی به مسکو را تشریح شد
-
ترامپ زمان امضای توافق منابع معدنی آمریکا با اوکراین را اعلام کرد
-
واکنش ترامپ نسبت به گزارش ممانعت از حمله اسرائیل به ایران