فتح وین به دست افراطیها؛ موج راستگرایی به اتریش رسید
اکوایران: حزب راست افراطی «آزادی» اتریش، پس از پیروزی تاریخی در انتخابات پارلمانی حالا نیاز به ائتلافی برای تشکیل دولت دارد.
به گزارش اکوایران، حزب راست افراطی «آزادی» اتریش، پس از پیروزی تاریخی در انتخابات پارلمانی حالا نیاز به ائتلافی برای تشکیل دولت دارد.
پیروزی این حزب مخالف اتحادیه اروپا و دوست روسیه در روز یکشنبه نقطه عطفی دیگر در ظهور اخیر جناح راست اروپا بود. با این حال این حزب ممکن است نتواند دولت آینده را به دست بگیرد.
به گزارش رویترز، رهبران دیگر احزاب در پارلمان، در مواجهه با رهبر حزب آزادی، هربرت کیکل پس از اعلام نتایج، پیشنهادات او در مورد تشکیل ائتلاف را رد کردند.
بر اساس آخرین نتایج شمارش آرا و همچنین ارزیابی شبکه تلویزیونی اوآراف اتریش، حزب آزادی با کسب ۲۹.۹ درصد آرا در صد قرار دارد و پس از آن حزب مردم اتریش به رهبری کارل نهامر، صدر اعظم فعلی با ۲۶.۳ درصد آرا مقام دوم را کسب کرده است.
کیکل عصر یکشنبه به هوادارانش گفت: «فردا دوشنبه آبی خواهد بود و سپس ما تصمیم خواهیم گرفت که 29 درصد را به یک واقعیت سیاسی در این کشور تبدیل کنیم.»
کیکل، یک شخصیت تندرو که با ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان متحد شده بود، پیشنهاد داد با همه احزاب دیگر در اتریش، مذاکره کند.
رئیس جمهور الکساندر ون در بلن، رهبر سابق سبزها که بر تشکیل دولتها نظارت میکند، از همه طرفها خواست تا با یکدیگر گفتگو کنند و گفت که این روند ممکن است حتی بیشتر از دو یا سه ماهی که اتریشیها به آن عادت دارند طول بکشد.
حزب آزادی بیش از آنچه نظرسنجیها نشان داده بودند رای به دست آورد، اما اگر کیکل نتواند یک شریک ائتلافی پیدا کند، خطر یک پیروزی بیاهمیت وجود دارد.
با این حال، این پیروزی احزاب راست افراطی را در سراسر اروپا خوشحال کرد، جایی که راست افراطی در کشورهایی از جمله هلند، فرانسه و آلمان به موفقیتهایی دست یافته است. این حمایت فزاینده میتواند خطر اختلافات در داخل اتحادیه اروپا بر سر حوزههای سیاستی کلیدی مانند دفاع از اوکراین در برابر روسیه را افزایش دهد.
کیکل مخالف کمک به اوکراین است و خواهان لغو تحریمها علیه روسیه است، با این استدلال که این تحریمها بیشتر از مسکو به اتریش آسیب میزند.
حامیان میگویند سیاستهای «اول اتریش» حزب آزادی، مهاجرت غیرقانونی را مهار کرده و اقتصاد را بهبود میبخشد. منتقدان نگرانند که این امر میتواند نوید یک دولت اقتدارگراتر باشد.
سازماندهی
ایرن روبیک، کارمند دولتی بازنشسته 69 ساله و رایدهنده به سبزها، گفت که پیروزی این حزب به این معنی است که آینده اتریش به عنوان یک دموکراسی در خطر است.
حزب آزادی در دهه 1950 تحت رهبری یک قانونگذار سابق نازی تأسیس شد. اما در سالهای گذشته برای تعدیل وجهه خود تلاش کرده است. رای دهندگان با تعهدات آن برای محدود کردن پناهندگی و مقابله با تورم جذب شدند، اگرچه دلبستگی آنها به کیکل چندان زیاد نیست.
یک نظرسنجی توسط فورسایت نشان داد که تنها 2٪ از رای دهندگان دلیل اصلی رای خود را او عنوان کردند که کمترین میزان رای در بین رهبران حزب بود.
اگر کیکل نتواند ائتلافی تشکیل دهد، میتواند درها را به روی نوعی پیوند میان حزب مردم اتریش و سوسیال دموکراتهای چپ میانه باز کند، دو حزبی که بر تاریخ سیاسی پس از جنگ اتریش تسلط داشتهاند.
بر اساس آخرین خبرها، این احتمال وجود دارد که صدراعظم محافظهکار کنونی، کارل نهامر، تلاش کند تا برای نخستین بار ائتلاف سه حزبی با سوسیال دموکراتها و لیبرالها را تشکیل دهد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق