به گزارش اکوایران، مقامات ارشد ایالات متحده می‌گویند ترکیه و متحدان مسلحش مشغول تقویت نیروها در مرز با سوریه هستند، مسئله‌ای که نگرانی‌ها را درباره آمادگی احتمالی آنکارا برای حمله گسترده به منطقه‌ای که تحت تسلط گروه های کرد مورد حمایت ایالات متحده است تشدید کرده است.

این نیروها شامل گروه‌های مسلح، کماندوهای کرد و تعداد زیادی توپخانه‌ است که در منطقه کوبانی، شهری در سوریه در نزدیکی مرز با ترکیه، جمع شده‌اند. یکی از این مقامات آمریکایی گفت حمله ترکیه ممکن است به زودی رخ دهد.

آمادگی برای این حمله که در ماه دسامبر پس از سقوط اسد آغاز شد، مشابه تحرکات نظامی ترکیه قبل از حمله آن در سال 2019 به شمال شرقی سوریه است.

یکی دیگر از مقامات آمریکایی در این‌باره گفت: «ما بر روی این مسئله متمرکز هستیم و در راستای خویشتنداری تلاش می‌کنیم.»

الهام احمد، یکی از مقامات غیرنظامی کردهای سوریه، روز دوشنبه به رئیس جمهور منتخب دونالد ترامپ گفت که حمله نظامی ترکیه محتمل به نظر می‌رسد و از او خواست تا بر رجب طیب اردوغان فشار بیاورد تا مانع ارسال نیرو به آنسوی مرز شود.

احمد در نامه‌ای به ترامپ که توسط وال‌استریت ژورنال مشاهده شده نوشته: «هدف ترکیه این است که پیش از آغاز ریاست جمهوری شما کنترل سرزمین ما را در عمل به دست بگیرد و شما را تحت فشار بگذارد تا به عنوان حاکمان این منطقه با آن‌ها مذاکره کنید». او در ادامه افزوده است: « اگر ترکیه موفق به انجام این حمله شود عواقب آن فاجعه‌بار خواهد بود.»

20241217_151152

در هفته‌های پایانی ریاست جمهوری بایدن، تهدید ترکیه نیروهای آزادی‌بخش سوریه را که همراه با نیروهای ایالات متحده در شمال شرقی سوریه برای شکار باقیمانده نیروهای داعش هستند، در موقعیت آسیب‌پذیری قرار داده است.

وزیر امور خارجه ایالات متحده، آنتونی بلینکن، هفته گذشته به آنکارا سفر کرد تا درباره آینده سوریه با اردوغان گفتگو کند و همچنین ضمانتی از آنکارا برای کم کردن حملات علیه نیروهای کرد دریافت کند.

اما به گفته یکی از سخنگویان نیروهای آزادیبخش سوریه، میانجی‌گری آمریکا برای آتش‌بس بین نیروهای مسلح مورد حمایت ترکیه و نیروهای کرد سوری در کوبانی بدون دستیابی به توافق شکست خورد.

این گروه اکنون شاهد «تجمعات نظامی قابل توجهی» در شرق و غرب شهر است.

احمد به ترامپ نوشت: «از آنسوی مرز، ما می‌توانیم تجمع نیروهای ترکیه‌ای را ببینیم و شهروندان ما با ترس دائم از مرگ و ویرانی قریب‌الوقوع زندگی می‌کنند.»

سقوط بشار اسد، رهبر سوریه، توسط گروه‌های مسلح تحت رهبری هیأت تحریر الشام که پیش‌تر با القاعده ارتباط داشت، آینده کشور را در وضعیتی نامشخص قرار داد و نبردهای تازه‌ای را بین کردهای سوریه و گروه‌های شورشی تحت حمایت ترکیه آغاز کرد.

کردستان سوریه

سقوط اسد به عملیات‌های بیشتر ترکیه علیه SDF منجر شده است، که آنکارا آنها را به عنوان شاخه‌ای از حزب کارگران کردستان (PKK) می‌بیند.

ترامپ روز دوشنبه به طور غیرمستقیم اظهار کرد که ترکیه سرنگونی سوریه توسط هیأت تحریر الشام را سازمان‌دهی کرده است و به خبرنگاران در محل اقامت خود در فلوریدا گفت که «ترکیه بدون از دست دادن جان‌های زیاد، یک تصرف غیر دوستانه انجام داد.»

احمد به ترامپ هشدار داد، حمله ترکیه بیش از ۲۰۰,۰۰۰ شهروند کرد را به همراه بسیاری از جوامع مسیحی، تنها در کوبانی بی‌خانمان خواهد کرد.

در طول دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، ترامپ به‌طور جزئی نیروهای آمریکایی را از شمال شرق سوریه خارج کرد، که زمینه را برای یک حمله گسترده ترکیه فراهم ساخت که منجر به کشته شدن و بی‌خانمان شدن صدها هزار سوری شد. دولت ترامپ در نهایت به میانجیگری برای یک آتش‌بس پرداخت و در ازای آن کردها بخش‌هایی از اراضی مرزی را به ترکیه واگذار کردند.

اگرچه ترامپ تا ۲۰ ژانویه از بایدن ریاست‌جمهوری را تحویل نمی‌گیرد، احمد از رئیس‌جمهور منتخب خواست تا از «رویکرد منحصر به فرد خود در دیپلماسی» برای متقاعد کردن اردوغان به توقف هر عملیات برنامه‌ریزی شده استفاده کند. او به دیدار قبلی با ترامپ اشاره کرد و یادآوری کرد که در آن زمان رئیس‌جمهور وقت قول داده بود که «آمریکا کردها را رها نخواهد کرد.»

احمد نوشت : «ما باور داریم که شما قدرت جلوگیری از این فاجعه را دارید. رئیس‌جمهور اردوغان پیش از این به شما گوش داده است و ما اعتماد داریم که دوباره به درخواست شما پاسخ خواهد داد. رهبری قاطعانه شما می‌تواند این حمله را متوقف کند و کرامت و امنیت کسانی را که به عنوان متحدان وفادار در مبارزه برای صلح و امنیت ایستاده‌اند، حفظ کند.»