به گزارش اکوایران، در همایش اقتصاد دریامحور که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصاد دفتر مقام معظم رهبری، در سخنانی با اشاره به اهمیت نقش بخش خصوصی در تحقق رشد اقتصادی به نقل از مقام معظم رهبری گفت: این بخش توانایی دستیابی به رشد هشت درصدی را دارد؛‌ اما این تحول در اقتصاد با برنامه‌های کوتاه‌مدت سالانه ممکن نیست. زمانی‌که اتاق بازرگانی، فرصت‌های اقتصادی دریا را بررسی می‌کند، یعنی تصمیم دارد به آن متمرکز شود.

او ادامه داد: ما پیش از این فرصت‌هایی داشتیم که از دست دادیم؛ به عنوان مثال، ترکیه در گذشته قصد داشت ارتباط خود با آفریقا را از طریق جزیره قشم در ایران برقرار کند. نیروی انسانی در آینده قطعاً به یک بحران تبدیل خواهد شد. اما نکته اینجاست که برای اینکه اقتصاد به درستی پیش برود و نیروی انسانی هم به کار پرداخته شود، باید درآمدها کافی و مناسب باشد. امروز با وجود این‌همه منطقه آزاد که داریم، متأسفانه بسیاری از آنها خالی هستند، اما همچنان به دنبال ایجاد مناطق جدید هستیم.

علی آقامحمدی تاکید کرد:‌ لزوم تغییر نگاه به اقتصاد کشور  از دیگر موضوعاتی بود که به آن اشاره شد؛ بر این اساس فرصت درآمدهای نفتی دیگر تمام شده و اکنون باید مبنای کار خود را بر یک اقتصاد جهانی قرار دهیم. نقشه راه باید نوشته شود و این مسئولیت بر عهده بخش خصوصی است. اینکه همیشه گفته می‌شود چون با آمریکا مشکل داریم، نمی‌توانیم هیچ کاری انجام دهیم، یک حرف تکراری است. آیا چون ممکن است آمریکا بخواهد ایران را تجزیه کند، ما نباید هیچ تلاشی کنیم؟»

درخواست ترکیه برای تبادل انرژی با ایران

در نشست‌ اخیر مدیرعامل شرکت توانیر با نمایندگان مجلس، یکی از موضوعات مهم پیگیری درخواست مدیر شرکت برق بویکا برای عقد قرارداد تبادل انرژی الکتریکی ایران و ترکیه بود. در این جلسه که با حضور نماینده مردم شهرستان خوی در مجلس برگزار شد؛ طرف ترک اعلام کرد که مجوزهای لازم از دولت ترکیه برای این همکاری به دست آمده است و شرکت بویکا آمادگی خود را برای انجام مذاکرات فنی و تخصصی با توانیر اعلام کرده است.

ترکیه همواره خواهان برقراری ارتباط تجاری و اقتصادی با ایران بوده است. این درخواست جدید برای تبادل انرژی، گام دیگری در راستای تقویت همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های اقتصادی و انرژی به شمار می‌رود و می‌تواند زمینه‌ساز همکاری‌های بیشتر در آینده باشد.